Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptoma

Kada koristite Windows Update da biste provjerili da li postoje ispravke, možda vam se neće ponuditi opcija za preuzimanje Windows 7 servisnog paketa 1 (SP1).

Uzrok

Postoje određeni scenariji gde instalacija operativnog sistema Windows 7 SP1 možda neće biti uspešna. Da biste izbegli ove scenarije, Windows 7 SP1 se ne nudi putem usluge Windows Update ako su neki od sledećih problema ispunjeni za vaš računar::

 • Windows SP1 je već instaliran ili preliminarne verzije operativnog sistema Windows 7 SP1 još uvek nisu deinstalirane.

 • Drugo ažuriranje mora da se instalira pre nego što Windows 7 SP1 bude dostupan.

 • Program na računaru sprečava instaliranje operativnog sistema Windows 7 SP1.

 • Sistemske datoteke koje su potrebne za instaliranje Windows 7 SP1 nedostaju na računaru.

Reљenja

Da biste rešili ovaj problem, slijedite korake iz dolenavedenih metoda od prvog koraka, ako metod 1 ne reši problem, pređite na 2.

1. metod: Potvrdite da Windows 7 SP1 nije već instaliran i da ne radite sa Beta verzijom operativnog sistema Windows 7 SP1

Da biste to uradili, pratite ove korake:

 1. Kliknite na dugme započni Windows ikona, kliknite desnim tasterom miša na računar, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 2. Potvrdite odeljak Windows Edition :

  1. Ako je servisni paket 1 naveden, Windows 7 SP1 je već instaliran na računaru.

  2. Ako je broj verzije (na primer, v. 153 ili v. 720) naveden posle servisnog paketa 1, PRELIMINARNE verzije operativnog sistema Windows 7 SP1 i dalje se instaliraju na računaru. Morate da ga deinstalirate pre nego što vam Windows Update ponudi verziju servisnog paketa 1. Više informacija potražite u članku

   Kako se deinstalira Windows 7 SP1.

2. metod: Potvrdite izbor u polju za potvrdu neobrađene ispravke

Ispravka 2454826, 2534366 i 2533552 možda mora da se instalira na računaru da bi Windows 7 SP1 bio ponuđen u usluzi Windows Update.

Da biste instalirali ove ispravke pomoću usluge Windows Update, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme započni Windows ikona, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Windows Update.

 2. U oknu za navigaciju izaberite stavku Potraži ispravke, a zatim sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

 3. Ako se pojave važne ispravke, kliknite na dugme Instaliraj ispravke.

  Ikona najave ako se od vas zatraži lozinka administratora ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

 4. Ponovo pokrenite računar ako se to od vas zatraži kada se instalacija dovrši.

 5. Ponovo potražite Windows Update da biste videli da li je Windows 7 SP1 sada dostupan.

Ispravka 2454826, 2534366 i 2533552 takođe su dostupne za preuzimanje sa lokacije Microsoft Download Center. Za više informacija o ovoj ispravci i o tome kako da instalirate ove ispravke kliknite na sledeći broj članka da biste videli članke u Microsoft bazi znanja:

2534366Windows 7 Sp1 instalacija ne uspeva na mašini sa svim instaliranim greškama u jezičkim paketima 0xC0000009A

2533552 Ispravka koja sprečava poruku o grešci "0xC0000034" kada pokušate da instalirate Windows 7 SP1 ili Windows Server 2008 R2 SP1 bude dostupan
2454826 performanse i funkcionalnost funkcionalnosti je dostupna za Windows 7 i za Windows Server 2008 R2

3. metod: Verifikacija da nije instalirana Nekompatibilna verzija usluge SafeCentral na računaru

Windows SP1 se možda neće pojaviti u usluzi Windows Update ako su određene verzije usluge SafeCentral instalirane na računaru. SafeCentral je bezbednosni program koji proizvodi Security Central, Inc.

Ako računar radi pod SafeCentral verzijom 2.9.0.0 ili starijim verzijama, morate da ažurirate SafeCentral da biste mogli da instalirate Windows 7SP1.

Da biste utvrdili da li je SafeCentral instaliran, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme započni Windows ikona, izaberite stavku Kontrolna tabla, izaberite stavku Programi, a zatim izaberite stavku Programi i funkcije.

 2. Pretražite listu programa za SafeCentral. Ako je instalirana lokacija 2.9.0.0 ili starija verzija, posetite
  lokaciju safecentral za više informacija.

4. metod: Potvrdite da imate integrisani grafički upravljački program Igdkmd32.sys ili Igdkmd64.sys i da li ste nadogradili upravljački program

Windows 7 SP1 se neće pojaviti u usluzi Windows Update ako imate jednu od sledećih datoteka na računaru.

 • Igdkmd32.sys (32-bitni), verzije 8.15.10.2104 do 8.15.10.2141

 • Igdkmd64.sys (64-bitni), verzije 8.15.10.2104 do 8.15.10.2141

Ovi upravljački programi su poznati radi problema sa određenim aplikacijama koje koriste D2D (Direct2D). Na primer, ako koristite ove upravljačke programe zajedno sa Windows Live poštom pod određenim okolnostima, Windows Live pošta može da se sruši.

Da biste saznali za objedinjen grafički upravljački program i verziju upravljačkog programa Intel, slijedite ove korake:

 1. Pokrenite dijagnostičku alatku za DirectX. Da biste to uradili, kliknite na dugme započni Windows ikona, otkucajte dxdiag u polju Pretraži programe i datoteke , a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Izaberite karticu Prikaz .

 3. Obratite pažnju na upravljački program i verziju upravljačkog programa.

 4. Ako imate instaliran Intel grafički upravljački program i upravljački program 8.15.10.2104 do 8.15.10.2141, posetite Veb lokaciju proizvođača računara da biste videli da li je noviji upravljački program dostupan.

Ispravka 2454826 je dostupna i za preuzimanje sa lokacije Microsoft Download Center. Ova ispravka može da pomogne u pogledu poboljšanja performansi i funkcionalnosti za ovaj problem. Za više informacija o ovoj ispravci i o tome kako da instalirate ovu ispravku kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2454826 Ispravka performansi i funkcionalnosti dostupna je za Windows 7 i za Windows Server 2008 R2

5: uverite se da niste koristili Vit da biste prilagodili Windows 7 instalaciju

Funkcija Vilite je program nezavisnog proizvođača koji se koristi za prilagođavanje instalacije operativnog sistema Windows 7. Funkcija Vajlit može da ukloni neke komponente operativnog sistema Windows. Ako znate иinjenicu da ste koristili vilite da biste prilagodili instalaciju operativnog sistema Windows 7, ne bi trebalo da očekujete da će Windows Update ponuditi opciju za instaliranje Windows 7 SP1.

Više informacija o problemima za koje se zna da se javljaju kada koristite Vilite i pokušate da instalirate Windows 7 SP1 potražite u članku
Zašto dobijam poruku o grešci da nedostaje sistemska komponenta kada se instalira Windows 7 SP1 .

Više informacija o tome kako da nabavite samostalnu verziju operativnog sistema Windows 7 SP1 potražite u članku Saznajte kako da instalirate Windows 7 servisni paket 1 (SP1).

Koraci za rad oko problema sa Vitom

Ako ste pokušali sve korake opisane u ovom članku i Windows Update i dalje ne nudi opciju za instaliranje operativnog sistema Windows 7 SP1, možete da razradite oko Vonlita problema tako što ćete instalirati Windows 7 SP1 sa
lokacije Microsoft Download Center.

Preporučuje se da koristite Windows Update kao preporučeni metod za instaliranje operativnog sistema Windows 7 SP1. Informacije o tome kako da instalirate Windows 7 SP1 pomoću usluge Windows Update potražite u članku
Instaliranje Windows 7 SP1 teme. Ako odlučite da zaobiđete problem tako što ćete instalirati servisni paket sa lokacije Microsoft Download Center, postoje koraci koje treba da izvršite pre nego što instalirate Windows 7 servisni paket 1 sa lokacije Microsoft Download Center. Dodatne informacije potražite u članku sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2505743 Koraci koje treba da izvršite pre nego što instalirate Windows 7 servisni paket 1 sa lokacije Microsoft Download Center
Važno ako ne pratite korake u članku 2505743 baze znanja, možda nemate najbolje moguće iskustvo kada instalirate servisni paket sa lokacije Microsoft Download Center.

Proizvodi nezavisnih proizvođača o kojima se ovaj članak bavi imaju preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne omogućava garanciju, podrazumevanu ili drugu, o performansama ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Microsoft pruža kontakt informacije nezavisnog proizvođača kako bi vam pomogla da pronađete tehničku podršku. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez najave. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija nezavisnih proizvođača. 

2. metod: Preuzmite Windows 7 SP1 sa lokacije Microsoft Download Center

Ako ste pokušali sve gorenavedene metode i dalje ne možete da pronađete Windows 7 SP1 dostupan u usluzi Windows Update, Preuzmite Windows 7 SP1 iz Microsoft centra za preuzimanje:

Windows 7 i Windows Server 2008 R2 servisni paket 1 (KB976932)

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×