U trenutnim Windows 11 reka, automatski ćemo rešiti određene kritične probleme na Windows uređaju kako bi nesmetano funkcionisao. 

Preporučujemo i rešavanje problema za druge probleme koji nisu važni da bi se Windows normalne operacije, ali mogu da utiču na vaše iskustvo. Za razliku od kritičnih alatki za rešavanje problema, preporučene mogu da promene postavku koje ste personalizovali, pa ćemo vam prvo zatražiti dozvolu. 

Kritično rešavanje problema

Kritično rešavanje problema će automatski rešiti stvari kao što su oštećene postavke zbog kojih kritične usluge ne mogu da se pokreću, napravite prilagođavanja kako bi funkcionisale sa hardverom ili napravite druge određene promene potrebne za Windows rad sa hardverom, aplikacijama i postavkama koje ste izabrali. To su promene koje nećete primetiti. Kritično rešavanje problema se događa automatski i ne može da se isključi.

Preporučeno rešavanje problema

Windows 11 uređaja se preporučuje za rešavanje problema za koje znamo i probleme koji se mogu pronaći u dijagnostičkim podacima koji se šalju korporaciji Microsoft. Možemo utvrditi da problem utiče na određeni skup uređaja na osnovu informacija o verziji programa Windows, povratnih informacija korisnika, informacija o greškama, postavki uređaja, hardverske konfiguracije i mogućnosti uređaja kao što su instalirane aplikacije i upravljački programi. Kada možemo da vam pomognemo, javićemo vam kada možemo da vam pomognemo, a možete i da odaberete da pokrenete alatku za rešavanje problema ili da je zanemarite. Morate biti povezani sa internetom da biste koristili preporučena rešavanja problema.

Postoje dva nivoa dijagnostičkih podataka: obavezni i opcionalni. Preporučeno rešavanje problema funkcioniše sa bilo koju postavku, ali možda nećemo moći da otkrijemo neke probleme na uređajima koji šalju samo potrebne podatke. Ako šaljete samo potrebne podatke, videćete sledeću poruku: "Delite opcionalne dijagnostične podatke za više alatki za rešavanje problema". Za više informacija o dijagnostičkim podacima i razlikama između potrebnih i opcionalnih podataka, uključujući kako da promenite izbor, pogledajte dijagnostiku, povratne informacije i privatnost u programu Windows.

Na primer, funkcija možda neće raditi kao što je dizajnirano u određenoj verziji programa Windows zbog nekompatibilnosti izazvane greškom pronađenom nakon izdavanja. Koristićemo dijagnostične podatke za identifikovanje uređaja koji:

 1. Doživite pad

 2. Ako je instalirana određena verzija Windows na koju je instalirana buba

 3. Instaliranje nekompatibilne aplikacije ili upravljačkog programa

Ovim uređajima će biti ponuđeno preporučeno Microsoft rešavanje problema, dok drugi uređaji koji ne koriste problem neće. Ako je u tome kritični problem, automatski ćemo pokrenuti alatku za rešavanje problema radi rešavanja problema, u suprotnom ćemo vam dozvoliti da odlučite šta da radite.

Preporučene postavke za rešavanje problema

Da biste promenili način na koji se preporučeno rešavanje problema pokreće na uređaju, idite na početni ekran > Postavke > Rešavanje problema > problema. Zatim odaberite između sledećih opcija za "Preporučene željene postavke alatke za rešavanje problema":

 • Pokreni automatski, ne obaveštavaj me
  Windows automatski pokreće preporučene alatke za rešavanje problema za probleme otkrivene na uređaju bez zamaranja.

 • Pokrenite automatski, a zatim me obavestite
  Windows će vam reći kada preporučene alatke za rešavanje problema reše problem kako biste znali šta se dogodilo.

 • Pitaj me pre nego što se pokrenute (podrazumevano)
  Kada preporučeno rešavanje problema bude dostupno, javićemo vam. Možete da pregledate problem i promene pre nego što pokrenute alatke za rešavanje problema.

 • Nemojte da pokrećete nijednu
  Windows će automatski pokrenuti kritične alatke za rešavanje problema, ali neće preporučiti rešavanje drugih problema. Neće biti obaveštenja o poznatim problemima i biće potrebno da ručno rešite ove probleme na uređaju.
  Napomogućeno:  Uređaji upisani u programu Windows Insider program ne mogu da izaberu opciju "Reši samo važne probleme za mene".

Preporučena obaveštenja o rešavanju problema

Windows 10 uređaji konfigurisani za "Pitaj me pre početka" primiće obaveštenje kada novo rešavanje problema bude dostupno.

Snimak ekrana korisničkog interfejsa koji kaže "Microsoft može da reši problem sa Windows ažuriranje na vašem uređaju. Kliknite da biste prikazali preporučeno rešavanje problema".

Kliknite na obaveštenje ili ga dodirnite da biste prikazali stranicu "Rešavanje problema sa postavkama" na kojoj možete da saznate više o problemu i šta radi alatka za rešavanje problema. Kliknite na dugme Pokreni da biste ga odmah pokrenuli. Ako sada ne želite da pokrenete alatku za rešavanje problema, kasnije možete da je pronađete tako što ćete ići na Start > Postavke > System > Troubleshoot .

Snimak ekrana korisničkog interfejsa "Rešavanje problema".

Alatke za rešavanje problema koje nisu pokrenute mogu se automatski ukloniti sa liste preporučenih problema kada se više ne primene na uređaj.

Istorija rešavanja problema

Windows da pratite kritične i preporučene probleme na uređaju kako biste znali koje smo probleme rešili. Da biste pronašli istoriju rešavanja problema, idite na stavku Početak > Postavke > Sistemski > rešavanje problema > preporučenih problema.

Snimak ekrana korisničkog interfejsa "Preporučena istorija alatke za rešavanje problema".

Uređaji konfigurisani za "Pokreni automatski, a zatim me obavestite" mogu da kliknu na obaveštenje ili da ga dodirnu kako bi prikazali istoriju rešavanja problema i saznali više.

Snimak ekrana poruke korisničkog interfejsa "Microsoft je rešio problem sa Windows ažuriranje na vašem uređaju. Kliknite da biste prikazali preporučenu istoriju rešavanja problema".

Istorija problema prati samo kritične i preporučene alatke za rešavanje problema. Čarobnjaci za rešavanje problema, kao što je "reprodukcija zvuka", neće biti prikazani u istoriji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×