Odsutnosti ActiveX kontrola

Novi pregledač koji preporučuje Microsoft je ovde

Nova Microsoft Edge pruža performanse svetske klase sa više privatnosti, veću produktivnost i još vrednosti. 

Odmah nabavite novu Microsoft Edge

ActiveX kontrole

ActiveX kontrole su male aplikacije koje omogućavaju Veb lokacijama da obezbede sadržaj kao što su video zapisi i igre. Takođe vam daju da koristite sadržaj kao što su trake sa alatkama i eksponeri akcija kada pregledate Veb. Međutim, pošto se mnogi ActiveX kontrole ne ažuriraju automatski, mogu da postanu zastarele dok se nove verzije objavljuju.

Važno je da ActiveX kontrole zadržite u toku. Mnoge zlonamerne ili kompromitovane Veb stranice ciljaju na zastarele ActiveX kontrole sa bezbednosnim nedostatacima za prikupljanje informacija sa računara, informacije o oštećenjima na RAČUNARU, instaliranje softvera na RAČUNARU bez dozvole ili omogućavanje da neko drugi kontroliše vaš računar.

Ažuriranje ActiveX kontrola

Internet Explorer vam saopštava kada pronađe i blokira delove Veb stranica koje učitavaju uobičajene, ali nedate ActiveX kontrole. Da biste ažurirali ove kontrole:

  1. Sa trake sa obaveštenjima u programu Internet Explorer izaberite stavku Ažuriraj.

  2. Bićete odvedeni na Veb lokaciju ActiveX kontrole gde možete da preuzmete najnoviju verziju kontrole.

Napomena: Iako se ne preporučuje (ako ne verujete lokaciji, ne dozvolite joj da učita zastarelu ActiveX kontrolu), možete da prikažete i sadržaj Veb stranice koji nedostaje tako što ćete izabrati stavku pokreće ovaj put. Izbor ove opcije pokreće ActiveX kontrolu bez ažuriranja. Međutim, to ne ispravlja problem, tako da sledeći put kada posetite Veb stranicu koja radi bez zastarele ActiveX kontrole, bićete obaveštavani ponovo.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×