Operativni sistem Windows Vista i Windows Server 2008 servisni paketi nisu dostupni za instalaciju putem usluge Windows Update

UVOD

Ovaj članak sadrži informacije za pomoć pri ustanovi zašto Windows Vista ili Windows Server 2008 servisni paketi ne nude vam putem usluge Windows Update.

Iako ovaj članak sadrži nekoliko metoda koje možete da pokušate da otklonite problem, nemoj biti preplavljen. Pomognemo da odlučite koji metod treba prvo da probamo i da će vas voditi kroz druge metode, ako prvi metod ne reši problem. Ako i dalje imate problema, dobijanje Windows Vista servisni paketi nakon pokušaja ove metode, obavestiжemo vas kako da biste dobili dodatnu pomoć.

Za više informacija o tome kako nabaviti najnoviji servisni paketi za operativni sistem Windows Vista i Windows Server 2008, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

kako nabaviti najnoviji servisni paket za operativni sistem Windows Vista

kako nabaviti najnoviji servisni paket za Windows Server 2008

Notes

 • Ovaj članak je namenjen korisnicima posredničkog računara.

 • Možda će vam biti lakše da sledite korake ako prvo odštampate ovaj članak.

Simptomi

Kada proveravate da li postoje ispravke na lokaciji Windows Update, Windows Vista ili Windows Server 2008 servisni paket nije ponuđen za preuzimanje.

Uzrok

Do ovog problema može doći iz mnogo različitih razloga. Međutim, najuobičajeniji su sledećih razloga:

 • Već imate instaliran servisni paket i to ne shvataju.

 • Pre nego što možete da instalirate servisni paket, morate da instalirate druge ispravke.

 • Niste instalirali servisni paket 1 (SP1), i stoga vam ne nude opciju da biste instalirali servisni paket 2 (SP2). SP2 zahteva da imate instaliran SP1.

 • Komponente sistema koje morate imati da biste instalirali servisni paket nisu instalirane na vašem računaru.

 • Imate komad hardvera ili softvera na računaru koji je naveden u odeljkuhardvera i softvera koja ako poklon će rezultirati Windows ažurirati ne nudim ti usluge spakujte” u ovom članku.

 • Ste instalirali ste beta verziju servisnog paketa, a to nije ispravno deinstalirana pre nego što pokušaš da instalirate verziju konačno izdanje servisnog paketa.

KORAKE DA BISTE REŠILI OVAJ PROBLEM

Ako ste korisnik u poslovnom okruženju, obratite se administratoru sistema. Neki administratori privremeno blokira isporuku servisnih paketa.

Ako ne radite u poslovnom okruženju gde je privremeno blokirana isporuku servisnih paketa, koristite sledeće metode da biste rešili ovaj problem.

Potvrdite da je servisni paket nije već instaliran, a da ne koristite beta verziju servisnog paketa

Možda već imate instaliran najnoviji servisni paket i da ne razumeju, pogotovo ako imate Windows Update uključena. Ili možda imate beta verziju instaliran servisni paket.

Da biste utvrdili da li je raniju verziju instaliran servisni paket, sledite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, desnom tipkom miša kliknite računalo, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 2. Ako je servisni paket instaliran, referenca na servisni paket će biti prikazana na dnu odeljku Windows izdanje .

  Napomena Ako je instaliran beta verziju servisnog paketa, informacije koje se prikazuje biće slična „Service Pack 2, v.286”.

  Napomena Ako ste beta verziju servisnog paketa, morate da ga deinstalirate pre nego što Windows Update će ponuditi verziju konačno izdanje servisnog paketa. Za više informacija o tome kako da deinstalirate servisne pakete, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  kako da deinstalirate Windows Vista servisni paketi kao korak u rešavanju problema

Potvrdu za Neobrađeno ažuriranja ili ažuriranja upravljačkog programa uređaja

Ako postoje ispravke na čekanju, na primer bezbednosne ispravke, za vaš sistem na Windows Update, Windows Update neće ponuditi servisni paket dok te ispravke se instaliraju. Zbog toga možda morati da instalirate druge ispravke na čekanju ili ažuriranja upravljačkog programa uređaja pre nego što možete da instalirate servisni paket. Na skore nadopune možete da uključite bezbednosne ispravke ili druge kritične ispravke. Ažuriranje upravljačkog programa uređaja može da sadrži ispravke za upravljačke programe za zvuk, upravljačkih programa ili za ostale upravljačke programe hardvera ili softvera.

Napomena Pre nego što instalirate SP2, morate instalirati SP1. Windows Update vam SP2 neće ponuditi dok SP1 instaliran na vašem sistemu.Da biste instalirali sve ispravke na čekanju i ispravke upravljačkih programa uređaja, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, u polju Započni pretragu otkucajte Windows Update , a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Izaberite da li postoje ispravke. Pregledajte listu ispravki i proverite da li sve ispravke koje su označene kao važne ili preporučene su izabrane, i onda izaberite bilo koji hardver upravljačke programe za uređaje koji su navedeni kao opcionalne ispravke.

 3. Kliknite na dugme Instaliraj ažuriranja za početak instalacije. Ponovo pokrenite računalo ako se od vas zatraži da biste to učinili, kada se instalacija dovrši.

 4. Pogledajte Windows Update opet da vidim da li je servisni paket je sada dostupan.

Kad biste mogli da instalirate servisni paket, čestitam! Završili ste sa ovaj članak. Možda želite da pročitate odeljakSaveti za sprečavanje” da biste saznali kako možete da izbegnete ove vrste problema u budućnosti.

Ako i dalje ne možete da instalirate servisni paket, isprobajte sledeće metode.

Uverite se da nisu skrivene ispravke koje sprečavaju biti ponuđen za instalaciju servisnog paketa

 1. Kliknite na dugme Start, u polju Započni pretragu otkucajte Windows Update , a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Kliknite da biste vratili skrivena ažuriranja. Pregledajte listu ispravki.

  Service Pack 2 za operativni sistem Windows Vista i Windows Server 2008 nije ponuđen korisnicima kojima je skrivena sledeću ispravku:

  opis operativni sistem Windows Vista i Windows Server 2008 Instalacija softvera funkcija ispravke objavljenom 28. aprila 2009.  Windows Vista SP1 ne nudi se korisnicima za koga je skrivena jedna od sledećih ispravki:

  softverska ispravka je dostupna za verzije operativnog sistema Windows Vista koje obuhvataju funkciju Windows BitLocker šifrovanja disk jedinice

  softverska ispravka je dostupna za komponente za instalaciju operativnog sistema Windows Vista

  softverska ispravka je dostupna za funkciju softver za instalaciju operativnog sistema Windows Vista  „Otkrij” ispravku, izaberite ispravku i zatim kliknite na dugme vrati u prethodno stanje.

Potrebno je da imate ažuriranje 973879 instaliran za Service Pack 2 za operativni sistem Windows Vista i Windows Server 2008 će biti ponuđena računarima koji imaju određene više procesora

Neki procesori prijavim podršku za neke skupove Nepodržani opcija. Stoga, kada sistem koristi ove skupove opcija, javlja se greška zaustavljanja. Ako postoji ovaj problem, Windows Vista i Windows Server 2008 servisni paket će biti ponuđen za preuzimanje. Za više informacija i da biste instalirali ovu nadopunu, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

dobijate poruku o grešci „Stop 0x0000003E” kada pokušate da instalirate Windows Vista servisni paket 2 ili Windows Server 2008 servisni paket 2 na računaru koji ima određene više procesora

Preuzmite alatku System Update spremnost, a zatim proverite da li postoje ispravke

Sistemske resurse, kao što je datoteka podataka registratora podataka i podaci ni memorije, mogu dovesti do nedoslednosti tokom životnog veka operativnog sistema. Nedoslednosti mogu blokirati softverskih ispravki. System Update spremnost Tool potvrđuje integritet vašeg sistema i rešava neslaganja.

Da biste nabavili System Update spremnost Tool, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, u polju Započni pretragu otkucajte Windows Update , a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Izaberite da li postoje ispravke.

Ako računar ima poznate neusaglašenosti, vam se nudi ažuriranje koji čini na ispravci. Nakon što je Windows Update nudi ovo rešenje, operativni sistem Windows Vista servisni paket će biti ponuđena bez više unosa od tebe. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

opis alatke za proveru System Update spremnost za operativni sistem Windows Vista i za Windows Server 2008

Ako i dalje ne možete da instalirate servisni paket, možda želite prikazati u odeljkuhardvera i softvera koja ako poklon će rezultirati Windows ažurirati ne nudim ti usluge spakujte” u ovom članku. Ova lista hardvera i softvera mogu pomoći brzo utvrditi uzrok problema.

Više informacija

Hardver i softver koji ako poklon će rezultirati Windows ažurirati ne nudim servisnog paketa

Problemi pri instalaciji su poznati da dođe do sa hardvera i softvera u sledećoj listi.

Servisni paket 2 za operativni sistem Windows Vista i za Windows Server 2008

 • Intel ICH7 sisteme sa Bluetooth koji su povezani sa čvorištem USB 2.0

  Service Pack 2 za operativni sistem Windows Vista i Windows Server 2008 nije dostupan sa lokacije Windows Update kupcima koji imaju sistem za Intel ICH7 sa Bluetooth povezani sa čvorištem USB 2.0. Postoji poznati problem sa uslugom i ovom hardverskom konfiguracijom. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  A Bluetooth uređaja prestane da radi povremeno na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista servisni paket 2

 • vLite

  Ako ste koristili vLite za prilagođavanje instalacije operativnog sistema Windows Vista, možda ste uklonili neke potrebne sistemske komponente. Da biste rešili ovaj problem, instalirajte najnoviju verziju programa vLite. Za više informacija posjetite sljedeće Web-mjesto tvrtke vLite:

 • HP TouchSmart IQ700 modele računare

  Postoji poznat problem sa kompatibilnošću između SP2 i određeni hardver USB na matične ploče ove proizvodne linije.

 • Windows Live Messenger 14

  Postoji poznat problem sa kompatibilnošću sa Windows Live Messenger 14. Nadogradnja operacijskog sustava uzrokuje Windows Live Messenger 14 godina prestanu sa radom. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  nije moguće pokrenuti Windows Live Messenger 14.0 nakon što instalirate servisni paket za Windows

Windows Vista servisni paket 1

 • Symantec upravljački program za Symantec Endpoint Protection i Symantec Network Access Control klijenata

  • Za računare zasnovane na x86:

   Wgx.sys verzije 11.0.1000.1091 ili stariji

  • Za računare zasnovane na x64:

   Wgx64.sys verzije 11.0.1000.1091 ili stariji

  Napomena Symantec je svestan ovog problema i je razvio rešenje. Za više informacija, posetite sledeću Symantec Web lokaciju:

 • Fujitsu-Siemens Amilo LA Notebook (Laptop)

  Windows Update neće ponuditi Windows Vista SP1 za Fujitsu-Siemens Amilo LA 1703 notebook računare koji imaju datum izdavanja BIOS-a od 14 marta 2008 godine, ili ranije (reviziji BIOS-a broj 8.6T1-0023-M007 i starijima ili raniji). Ovo blokiranje se odražava u neispravnoj postavci upravljanja napajanjem koja će biti rešena u neki ažurirani BIOS revizije. Da biste preuzeli najnovije Ažuriranje BIOS-a za tvoju svesku, posetite lokaciju podrške Fujitsu i potražite dostupnih preuzimanja za tvoju svesku:

  Za izdvajanje sveske i za AMILO La 1703, ažurirani BIOS (8.6 ili novija verzija) je proknjižen i dostupna za preuzimanje.

 • Microsoft Dynamics prodajnim Management System (RMS) skladište operacije ili štab

  Windows Vista SP1 nije dostupan sa lokacije Windows Update klijentima koji koriste Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) skladište operacije ili štab zbog problema sa interfejsom ActiveX Data Objects (ADO). Ispravka za ovaj problem je dostupna od korporacije Microsoft. Nakon što instalirate ažuriranje, Windows Vista SP1 će biti dostupan sa lokacije Windows Update.

  Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  aplikacija koja koristi ADO sučelje možda neće ispravno funkcionisati ili može doći do gubitka podataka kada se aplikacija poveže sa sistemom SQL Server u operativnom sistemu Windows Vista, Windows XP ili Windows Server 2008

 • vLite

  Ako ste koristili vLite za prilagođavanje instalacije operativnog sistema Windows Vista, možda ste uklonili neke potrebne sistemske komponente. Da biste rešili ovaj problem, instalirajte najnoviju verziju programa vLite. Za više informacija posjetite sljedeće Web-mjesto tvrtke vLite:

Kako da rešite probleme instalacije

Ispravke upravljačkih programa uređaja možete da rešite probleme za Fujitsu-Siemens Amilo LA Notebook, Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) skladište operacije ili štab, i za vLite. Za informacije o tome kako da instalirate ispravke upravljačkih programa uređaja, pogledajte odeljak „ispravke na čekanju ili ažuriranja upravljačkog programa uređaja” .


Ako Windows Update ne reši problem sa upravljačkog programa, posetite oblast preuzimanje upravljačkog programa za Web lokaciju proizvođača računara. Potražite nedavno ažurirane upravljačke programe uređaja koji još nije instaliran na vašem računaru. Nakon što ažurirate vaš računar, vratite se u Windows Update, a zatim izaberite stavku proveravati opet da vidim da li se sada nudi servisni paket.

Microsoft obezbeđuje kontakt informacije nezavisnih proizvođača da pomogne pri pronalaženju tehničke podrške. Informacije za kontakt mogu promijeniti bez najave. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacije nezavisnih proizvođača.

ZA ADMINISTRATORE SISTEMA

Posetite sledeću Microsoft Web lokaciju da biste prikazali na „Windows operativnog sistema Service Pack iskačućih prozora Toolkit: najčešća pitanja”:

Korisnici koji pokreću u okruženje Windows Server Update Services (WSUS) pogođeno je samo sledećih problema koje su opisane ranije u ovom članku:

 • Servisni paket za Windows ne nudi se jer je već instaliran.

 • vLite je korišćen da prilagodite instalaciju operativnog sistema Windows Vista.

 • Nedoslednost u sistemu datoteka ili u registratoru postoji u trenutni skup instaliranih Windows komponenti.

 • Za Beta izdanja servisnog paketa je bio instaliran i nije deinstalirana.

SAVETI ZA SPREČAVANJE

Da biste sprečili ove probleme u budućnosti, redovno ažurirate računar. Najlakši način da redovno ažurirate računar je da uključite Windows Update. Da biste uključili Windows Update, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, kliknite na svi Programi, a zatim izaberite stavku Windows Update,

 2. U oknu za navigaciju izaberite stavku Promena postavki.

 3. Izaberite na postavku Windows automatskog ažuriranja koju želite.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi preporučene ispravke prilikom preuzimanja, instalacije ili obaveštavanja o ispravkama , a zatim kliknite na dugme u redu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×