Opis kompatibilnosti aplikacija i veb lokacija u programu Internet Explorer

Napomena: Aplikacija internet Explorer 11 za računare će biti poništena i biće odsutna iz podrške 15. juna 2022 (za listu onoga što je u e-pošti pogledajte najčešća pitanja). Iste IE11 aplikacije i lokacije koje danas koristite mogu se otvoriti u Microsoft Edge režimu pregledača Internet Explorer. Saznajte više ovde.

Uvod

Ovaj članak pruža opšte informacije o problemima sa kompatibilnošću do kojih može doći kada pokušate da koristite Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9. Uključena je lista poznatih problema sa kompatibilnošću do kojih može doći u određenim aplikacijama, programnim dodacima i veb lokacijama. Ova lista obuhvata rešenje ili privremeni posao za svaki problem.
 

Kompatibilnost veb lokacije

Windows Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 poboljšavaju međuljudnost pregledača i napreduju na vebu tako što će obezbediti bolju primenu veb standarda, tako da je Internet Explorer usavršan sa web 2.0 standardima. Iako je ovo premeštanje u najboljem smeru, možete naići na probleme sa kompatibilnošću sa nekim sajtovima koji se i dalje oslanjaju na ponašanje prethodnih verzija programa Internet Explorer. Uobičajeni simptomi problema sa kompatibilnošću sajtova su zasićeni menija, slika i teksta.
 

Kompatibilnost programski dodatak i dodatne komponente

Programski dodaci u pregledaču i dodatne komponente ponekad mogu ometati Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 ili drugi softver na računaru ili se sukobiti sa njim. Da biste proverili da li ima problema sa kompatibilnošću, pokrenite Internet Explorer bez programski dodatak i testirajte ga da biste videli da li se problem i dalje javlja. Ako se problem i dalje javlja, rešite probleme sa programski dodacima da biste odredili koji uzrokuje problem.

Da biste pokrenuti Internet Explorer u režimu bez dodatka, pratite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim u polju Započni pretragu otkucajte Internet Explorer.

  (Windows XP korisnici: Kliknite na dugme Start, kliknite desnim tasterom miša na Internet Explorer, a zatim izaberite stavku Potraži bez dodatka.)

 2. Izaberite stavku Internet Explorer (bez dodatka). Internet Explorer se otvara bez programski dodatka, traka sa alatkama ili dodatnih komponenti.

 3. Testirajte Internet Explorer da biste potvrdili da radi ispravno.
   

Koristite Upravljač programnim dodacima da biste omogućili i onemogućili pojedinačne ili više programski dodatak za rešavanje problema i utvrdili koji programski dodatak uzrokuje problem.

 1. Pokrenite Internet Explorer.

 2. Izaberite stavku Alatke.

 3. Izaberite stavku Upravljanje dodacima, a zatim izaberite stavku Omogući ili onemogući dodatke.

 4. Za svaki programski dodatak izaberite programski dodatak, a zatim kliknite na dugmeOnemogući. Kada želite da omogućite neki programski dodatak, kliknite na dugme Omogući.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Kompatibilnost aplikacija

Do problema sa kompatibilnošću aplikacije može doći ako aplikacija ometa procese koje internet Explorer koristi za komunikaciju sa veb lokacijama ili drugim mrežnim resursima. Da biste rešili ove probleme sa aplikacijom, zatvorite ili onemogućite sve pokrenute aplikacije, a zatim pojedinačno pokrenite te aplikacije i testirajte problem u programu Internet Explorer. Ove aplikacije mogu da uključuju, ali nisu ograničene na sledeće:

 • Aplikacije zaštitnog zida nezavisnih proizvođača

 • Bezbednosne aplikacije

 • Antivirusne aplikacije

 • Špijunski softveri i aplikacije malvera

 • Aplikacije za komunikaciju

 • Upravljački programi za hardver i softver

Prikaz kompatibilnosti u programima Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9

Prikaz kompatibilnosti rešava većinu problema sa kompatibilnošću veb lokacija i čini da veb lokacije dizajnirane za starije pregledače izgledaju bolje.

Da biste omogućili Prikaz kompatibilnosti za određene veb lokacije koje se ne prikazuju ispravno ili ne rade na očekivani način, pratite ove korake:

 1. U programu Internet Explorer otvorite veb lokaciju koja nije ispravno prikazana ili ne radi na očekivani način.

 2. Kliknite na ikonu Prikaz kompatibilnosti. Ikona se nalazi desno od trake adresa. Ili izaberite stavku Prikaz kompatibilnosti u meniju Alatke.

Veb lokacije izabrane za Prikaz kompatibilnosti

Internet Explorer pamti lokacije koje odaberete za prikaz u prikazu kompatibilnosti kako sledeći put posetite ove lokacije, ne morate ponovo da kliknete na dugme. Možete da obrišete ovu listu kada brišete istoriju pregledanja tako što ćete pratiti ove korake:

 1. U programu Internet Explorer izaberite stavku Alatke, a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Izaberite stavku Izbriši.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Istorija (ako već nije izabrano), a zatim kliknite na dugme Izbriši.


Više informacija o prikazu kompatibilnosti u programu Internet Explorer 8 potražite u sledećem broju članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

960321 Opis liste "Prikaz kompatibilnosti" u programu Windows Internet Explorer 8 Za više informacija o Prikazu kompatibilnosti u programu Windows Internet Explorer 9 pogledajte Prikaz kompatibilnosti.

Više informacija

Sledi lista poznatih problema do kojih može doći kada se određene aplikacije, programski dodaci i veb sajtovi koriste zajedno sa programima Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9. Uključeni su kratak opis i koraci za rešavanje problema ili zaobilaženje problema. Lista sadrži i veze ka dodatnim informacijama o problemima.
 

Aplikacije sa poznatim problemima sa kompatibilnošću

Akceleratori ili veb isečci

Prozori akceleratora i veb isečaka prikazaće grešku "Internet Explorer ne može da prikaže veb stranicu" ako imate instaliran Google Gears. Ovo je poznat problem u programima Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9.

Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

969213 Poruka o grešci prilikom korišćenja akceleratora ili veb isečaka u programu Internet Explorer 8: "Internet Explorer ne može da prikaže veb stranicu"
Hjuris

Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 prikazuju upozorenje o kompatibilnosti kada su instalirane određene verzije programnog dodatka Cooliris (ranije poznate kao PicLens). Do ovog problema dolazi zato što programi Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 i određene verzije ovog programnog dodatka nisu kompatibilne, a instalacija je nestabilna. Kada onemogućite ovaj programski dodatak, uklanja se funkcionalnost koju ovaj proizvod obezbeđuje.

Dodatne informacije i ispravke potražite na sledećoj veb lokaciji:
 


http://www.cooliris.com/product/
Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

969057 Kako da popravite nekompatibilnost dodatka Hliris
i Internet Explorer 8 Google za računare

Kada pokušate da pregledate internet koristeći Internet Explorer 8, a Google Desktop je instaliran na računaru, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

iexplore.exe U LSP g_socket_data. Lookup(s) ==capture\lsp\nolsp\wsp_patches.cpp:1313


Do ovog problema može doći ako na računaru imate instaliranu verziju stariju od verzije Google Desktop 4.5 ("5.0.0611.15590"). Da biste rešili ovaj problem, instalirajte Google Desktop verziju 4.5 ("5.0.0611.15590") ili noviju verziju.

Da biste preuzeli Google Desktop, posetite sledeću veb lokaciju:

http://google-desktop.en.softonic.com
Google traka sa alatkama

Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 prikazuju upozorenje o kompatibilnosti kada su instalirane određene verzije programnog dodatka Google traka sa alatkama. Do ovog problema dolazi zato što program Internet Explorer 8 i određene verzije ovog programnog dodatka nisu kompatibilne, a instalacija nije stabilna. Kada onemogućite ovaj programski dodatak, uklanja se funkcionalnost koju ovaj proizvod obezbeđuje.

Za više informacija i ažuriranja posetite sledeću veb lokaciju:
 

http://toolbar.google.com/tbredir?r=ie8_upgrade Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

968136 Google toolbar causes an error message and not start in Internet Explorer HP Smart Web Printing

Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 prikazuju upozorenje o kompatibilnosti kada su instalirane određene verzije programnog dodatka HP Smart Web Printing. Do ovog problema dolazi zato što program Internet Explorer i određene verzije ovog programnog dodatka nisu kompatibilne, a instalacija je nestabilna. Kada onemogućite ovaj programski dodatak, uklanja se funkcionalnost koju ovaj proizvod obezbeđuje.

Dodatne informacije i ispravke potražite na sledećoj veb lokaciji:

http://h71036.www7.hp.com/hho/cache/482779-0-0-225-121.html?jumpid=hpr_R1002_USEN Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

969227 Poruka o grešci HP Pametno veb štampanje pojavljuje se u programu Internet Explorer Traka sa alatkama za programere Internet Explorer nije kompatibilna sa programom Internet Explorer 8 i programom Internet Explorer 9

Traka sa alatkama za projektante programa Internet Explorer koja je korišćena zajedno sa prethodnim verzijama programa Internet Explorer nije kompatibilna sa programom Internet Explorer 8 i programom Internet Explorer 9. Ako je imate instaliranu prilikom nadogradnje na Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9, primićete poruku da traka sa alatkama nije kompatibilna.

Traku sa alatkama za projektante zamenjena je ugrađenim alatkama za programere Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9. Da biste počeli da koristite alatke za programere, uradite nešto od sledećeg:

 • Pokrenite Internet Explorer, a zatim pritisnite taster F12.

 • Pokrenite Internet Explorer, izaberite stavku Alatke, a zatim izaberite stavku Alatke za projektante.


Intuit TurboTax Online

Intuit trenutno ne podržava u potpunosti internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 za korišćenje sa programom TurboTax Online.

Java 6 ispravka 11 preporučena za prikazivanje Java apleta

Starije verzije programa Java mogu da dove do padova kada prikažete stranice koje učitaju Java aplete. Da biste rešili ovaj problem, instalirajte Java 6 ispravku 11 ili noviju. Više informacija potražite u temi Instaliranje usluge Java u programu Internet Explorer.


PDFCreator

Kada pokrenete Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9, možda ćete dobiti poruku o grešci koja je na slici sledećoj poruci:
 

Internet Explorer je u posebnom režimu bez dodatka kako biste mogli da rešite problem kompatibilnosti sa PDFCreator Toolbar

Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

968916 Programski dodatak sa alatkama za PDFCreator možda nije kompatibilan sa programom Internet Explorer 8 Real Networks RealPlayer 11

Postoji poznat problem sa kompatibilnošću programa koji se javlja kada koristite Real Networks RealPlayer 11 uz Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9 na operativnom sistemu Windows Vista servisni paket 1 ili na Windows Server 2008. Da biste rešili ovaj problem, instalirajte hitnu ispravku 957055. Sistem automatski prima ovu ispravku kada instalirate Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9.

Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

957055 U Windows Vista SP1 ili Windows Server 2008, Kada pokušate da reprodukujete video pomoću ugrađene realNeteradne verzije 11 u pregledaču Internet Explorer 8 Beta, biće vam zatraženo da preuzmete RealPlayer čak i ako je RealPlayer uspešno instaliran Da biste instalirali Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9 uz RealPlayer 11, morate da instalirate RealPlayer 11 pre nego što instalirate Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9.

Ako instalirate RealPlayer 11 posle instaliranja programa Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9, možda ćete imati neke probleme sa kompatibilnošću programa. Da biste rešili ove probleme, deinstalujte Internet Explorer, a zatim ga ponovo instalirajte.

Pristup slovima Roxio disk jedinice

Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 prikazuju upozorenje o kompatibilnosti kada su instalirane određene verzije programnog dodatka Drive Letter Access (DLA). Do ovog problema dolazi zato što program Internet Explorer 8 RC1 i određene verzije ovog programnog dodatka nisu kompatibilne, a instalacija je nestabilna. Kada onemogućite ovaj programski dodatak, to ne funkcioniše glavna funkcionalnost DLA proizvoda.

Dodatne informacije i ažuriranja potražite na sledećoj Roxio veb lokaciji:

http://www.roxio.com/enu/products/dla/overview.html Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

969228 Rešavanje problema sa nekompatibilnošću fascikli Drive Letter Access i Internet Explorer 8

Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 prikazuju upozorenje o kompatibilnosti kada su instalirane određene verzije programnog dodatka "TurboSaver" u UPromise TurboSaver. Do ovog problema dolazi zato što programi Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 i određene verzije ovog programnog dodatka nisu kompatibilne, a instalacija je nestabilna. Kada onemogućite ovaj programski dodatak, uklanja se funkcionalnost koju ovaj proizvod obezbeđuje.

Trenutno nije dostupna nijedna ispravka za UPromise TurboSaver. Pogledajte http://www.upromise.com/turbosaver ispravke.


Morate privremeno da onemogućite programski dodatak UPromise TurboSaver dok proizvođač ne reši ovaj problem. Da biste onemogućili programski dodatak, pratite ove korake:

 1. Zatvorite sve prozore programa Internet Explorer.

 2. Otvorite novi prozor programa Internet Explorer.

 3. Izaberite stavku Uvek otvaraj Internet Explorer bez ovog dodatka kada vidite poruku upozorenja o kompatibilnom programski dodatak "TurboSaver" kompatibilnog operativnog programa.


alternativni tekst stavku Kad izaberete stavku Uvek otvori Internet Explorerbez ovog dodatka , Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9 neće učitati programski dodatak "Nepročitani TurboSaver". UPromise TurboSaver neće raditi ispravno kada je programski dodatak onemogućen.


Windows Live Foto-galerija
Windows Live Pošta ili Internet Explorer 8 možda neće uspeti kada deinstalizujete ili nadogradite Windows Live Foto-galerija.

Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

969148 Deinstalacija ili nadogradnja Windows Live Foto-galerija može da izazove neuspešnu Windows Live Pošta ili Internet Explorer 8 Skype

Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9 prikazuju upozorenje o kompatibilnosti kada su instalirane određene verzije Skype programski dodatak. Do ovog problema dolazi zato što program Internet Explorer i određene verzije ovog programnog dodatka nisu kompatibilne, a instalacija je nestabilna. Kada onemogućite ovaj programski dodatak, to ne funkcioniše glavna Skype proizvoda. Uverite se da vaša verzija Skype programski dodatak 2.2.0.193 ili novija.

Dodatne informacije i ažuriranja potražite na sledećoj Skype:
 

http://www.skype.com Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

968129 Poruka o grešci o Skype 3.8 IE dodatnoj komponenti kada pokrenete Internet Explorer 8: "Internet Explorer 8 je u posebnom režimu bez dodataka, tako da možete da rešite problem kompatibilnosti sa Skype 3.8 dodatna komponenta za iE" Snapfish Photo Uploader Toolbar

Traka sa alatkama za otpremanje snapfish photo Uploader trenutno ne funkcioniše u programima Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9. Snapfish je svestan problema i radi na rešenju. Pogledajte veb lokaciju snapfish za više informacija.

Za više informacija i ažuriranja posetite sledeću veb lokaciju:
 

http://www.snapfish.comKanal Vremenske prognoze

Traka sa alatkama kanala Vremenske prognoze trenutno nije kompatibilna sa Windows Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9. Ova nekompatibilnost uzrokuje pad programa Internet Explorer.

Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

969226 Postoji problem sa kompatibilnošću između trake sa alatkama za vremensku prognozu i veb sajtova za pregledanje programa Internet Explorer 8 pomoću programa Internet Explorer 8 i Internet Explorer 9

Možete naići na neke od sledećih problema prilikom pregledanja veb sajtova u programu Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9. Svaki problem takođe sadrži vezu ka članku Microsoft baze znanja kako bi vam pomogao da rešite te probleme.
 

 • Nije moguće pregledati određene veb stranice kada koristite Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9
  Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

  967897 Nije moguće pristupiti nekim veb lokacijama u programu Internet Explorer

 • Nije moguće prikazati bezbednu veb lokaciju u programu Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9
  Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

  968089 Ne možete da prikažete bezbednu veb lokaciju u programu Internet Explorer 8

 • Veb lokacije možda nisu ispravno prikazane ili ne rade ispravno u programu Internet Explorer 8 ili Internet Explorer 9
  Više informacija potražite u temi Zašto su neke veb stranice prazne ili neispravno prikazane u programu Internet Explorer?

Dodatne informacije o rešavanju problema

Uspostavite početne vrednosti postavki programa Internet Explorer
923737 Kako uspostaviti početne vrednosti postavki programa


Internet Explorer Dodatni
resursi 949787 napomene uz izdanje za Internet Explorer 8

Ako i dalje imate problema sa programom Internet Explorer 8 i potrebna vam je dodatna podrška, obratite se stručnjaku za podršku putem e-pošte, na mreži ili telefonom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×