Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kao Microsoft Cloud partner prodavac možete da upravljate pretplatama klijenata direktno u centru administracije za partnere. Možete da vidite detalje o njihovim trenutnim pretplatama, vršite promene broja licenci odnosno dodajete ili uklanjate pretplate. Kada napravite nalog klijenta, taj klijent ne može da upravlja pretplatama, naplatom ili licenciranjem. Vi morate da upravljate tim informacijama za klijenta.

Napomena: Tražite drugi sadržaj pomoći za partnere? Pročitajte članak Pomoć za partnere.

Prikaz pretplata klijenta

Napomena: Ako je klijent direktno kupio pretplate, možete da ih vidite, ali ne možete njima da upravljate. Možete da menjate samo pretplate koje ste vi kupili za klijenta.

 1. Na sajtu Centar administracije za partnere, u prikazu liste Upravljanje klijentom lako možete da vidite pretplate klijenta tako što ćete ga izabrati u prikazu liste. Pretplate klijenta se pojavljuju u oknu radnje.

 2. Kliknite na bilo koju pretplatu da biste otvorili stranicu Pretplate na kojoj možete da vidite ili promenite broj i status licenci.

Promena broja licenci za trenutnu pretplatu klijenta

 1. Na sajtu Centar administracije za partnere, u prikazu liste u okviru stavke Upravljanje klijentom izaberite klijenta kojim želite da upravljate, a zatim kliknite na pretplatu u desnom oknu radnje.

 2. Izaberite pretplatu koju želite da promenite, a zatim izaberite stavku izmena količine.

 3. Unesite novi broj licenci za organizaciju, a zatim kliknite na dugme prosledi.

Promena statusa pretplate

Status klijenta možete da promenite sa vrednosti aktivno na obustavljeno. Kada se pretplata klijenta obustavi, klijent započinje proces otkazivanja naloga. Više informacija o tome koliko dugo korisnici mogu da pristupe svojim Microsoft 365 podacima naloga i naloga, potražite u članku Otkaži pre isteka odeljka "Otkaži moju pretplatu".

 1. Na sajtu Centar administracije za partnere, u prikazu liste u okviru stavke Upravljanje klijentom izaberite klijenta kojim želite da upravljate, a zatim kliknite na pretplatu u desnom oknu radnje.

 2. Izaberite pretplatu koju želite da promenite, a zatim izaberite stavku izmena statusa.

 3. Potvrdite da je to pretplata koju želite da obustavite ili aktivirate, a zatim izaberite stavku Obustavi ili Aktiviraj iz padajućeg okvira.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Dodavanje nove pretplate za klijenta

Kada dodate klijenta i kreirate nalog Microsoft 365, možete da dodate dodatne pretplate na nalog.

 1. Na sajtu Centar administracije za partnere, u prikazu liste u okviru stavke Upravljanje klijentom izaberite klijenta kojim želite da upravljate, a zatim u desnom oknu radnje izaberite stavku Dodavanje nove pretplate.

 2. Izaberite pretplatu koju želite da dodate iz padajućeg okvira Izbor ponude. Vidite samo ponude za koje ste certifikovani da prodajete.

 3. Unesite broj licenci za ovu pretplatu u polju Broj licenci.

 4. Kliknite na dugme Prosledi.

 5. U polju za potvrđivanje potvrdite da je broj licenci tačan, a zatim kliknite na dugme Gotovo.

 6. Vraćate se na stranicu Pretplate i navodi se nova pretplata.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×