U žiži interesovanja je funkcionalnost pretrage ugrađena u macOS uređaje, koja prikazuje informacije koje se dobijaju sa različitih lokacija na lokalnom uređaju, iz instaliranih aplikacija i iz obeleživača & Istorija u pregledaču Safari. Do sada je za korisnike koji koriste druge pregledače ova funkcija pretrage imala ograničenu upotrebu. Sada će vaše omiljene lokacije i istorija iz Microsoft Edge biti dostupne i u žiži interesovanja!

Ova mogućnost će podrazumevano biti omogućena za sve korisnike prijavljene pomoću Microsoft naloga. Ne morate da budete prijavljeni ili da se sinhronizujete da biste koristili ovu mogućnost. Ovo možete da onemogućite u bilo kom trenutku; da biste to uradili, uradite sledeće:

  1. U Microsoft Edge izaberite stavku Još > Postavke > privatnosti, pretrage i usluga.

  2. Postavite opciju Deli podatke o pregledanju sa drugim funkcijama macOS na vrednost Isključeno.

Postavke spotlight pretragu u programu Microsoft Edge.

Drugi prekidač na slici iznad obezbeđuje otvaranje rezultata pretrage samo u Edge profilu iz kojeg su izvučeni. (Ovo je korisno da bi poslovni i lični profili držali odvojenim, na primer.) Ako je isključena, rezultati pretrage će se otvoriti u poslednjem aktivnom prozoru pregledača, bez obzira na to koji profil je prijavljen u to vreme.

Nadamo se da će vam ova promena olakšati nego ikada da pronađete ono što ste tražili. Podelite povratne informacije sa nama!

Napomena: Istorija ili Omiljene stavke izbrisane iz pregledača brišu se i iz Spotlight pretrage. Može biti potrebno i do 12 sati da se sami reflektuju; da biste ranije videli ove promene, ponovo pokrenite pregledač.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×