Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako pritiskom na dugme Poveži se u centru za obaveštenja ne pronađete računar sa kojim pokušavate da se povežete, pokušajte sledeće:

  • Uverite se da vaš Windows uređaj podržava Miracast tako što ćete proveriti informacije koje ste dobili uz uređaj ili posetite veb lokaciju proizvođača.

  • Uverite se da računar na koji želite da projektujete sadržaj podržava Miracast i da je taj računar uključen i priključen. Da biste proverili da li podržava Miracast, otvorite aplikaciju „Povezivanje“. Evo postupka: Idite na Start , unesite (otkucajte) Povezivanje, a zatim izaberite Povezivanje sa liste rezultata. U aplikaciji ćete saznati da li računar podržava Miracast.

  • Proverite da li je uključen Wi-Fi.

  • Na računaru na koji želite da projektujete sadržaj izaberite Postavke  > Sistem > Projektovanje na ovaj računar i uverite se da je podešen tako da bude otkriven.

  • Ako ste pokušali sve ovo, a nema rezultata, pokušajte ponovo da pokrenete računar.

Otvori postavke Projektovanje na ovaj računar

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×