Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada pokušate da instalirate Windows Vista servisni paket 2 (SP2), dobićete sledeću poruku o grešci:

Instalacija servisnog paketa ne može da nastavi jednu ili više komponenti sistema za koje servisni paket zahteva da nedostaju.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što sistemske komponente koje su potrebne za instalaciju operativnog sistema Windows Vista SP2 nisu prisutne na vašem računaru. Međutim, uobičajeni razlog ovog problema je da je vLite korišćen za prilagođavanje Windows Vista instalacije i da su neke neophodne sistemske komponente uklonjene.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, koristite originalni Microsoft softverski medijum da biste ponovo instalirali operativni sistem Windows Vista sa servisnim paketom 1, a zatim instalirajte Windows Vista SP2.

Ponovna instalacija operativnog sistema Windows na računaru koji radi pod maloprodajnom verzijom operativnog sistema Windows Vista

Ako ste kupili maloprodajnu kopiju operativnog sistema Windows Vista, možete ponovo da instalirate operativni sistem Vista sa instalacionog DVD-a Vista. Važno Za napredne korisnike računara preporučuju se sledeći koraci. Ako ste početni korisnik ili se ne osećate ugodno ponovnim instaliranjem operativnog sistema Windows, možda ćete želeti da zatražite pomoć od prijatelja ili da se obratite korporaciji Microsoft za podršku. Za više informacija pogledajte odeljak "Nabavljanje Windows Vista servisnog paketa" u ovom članku. Postoje dve opcije za rešavanje ovog problema:

  • Nadogradnja na mestu operativnog sistema Windows Vista

  • Čisto ponovno instaliranje operativnog sistema Windows Vista

Pomoću obe opcije trebalo bi da napravite rezervnu kopiju ličnih podataka spoljnom izvoru. Takođe bi trebalo da zabeležite i pronađete specijalne upravljačke programe ili softver koji je potreban za korišćenje hardverskih uređaja kao što su grafičke kartice ili štampači.

1. opcija: Izvršavanje nadogradnje na mestu za operativni sistem Windows Vista

Koristite Windows Vista instalacioni DVD da biste obavili nadogradnju na tom mestu. Nadogradnja na jednom mestu obezbeđuje veći deo ličnih podataka i postavki. Upozorenje Pre nego što obavite nadogradnju na jednom mestu, trebalo bi da budete spremni za najgori scenario koji dovodi do brisanja postojećih podataka na računaru. Ovi podaci obuhvataju lične podatke, postavke, informacije o upravljačkim programima hardvera i softverske programe. Ako dođe do najgoreg scenarija, možda ćete morati ponovo da instalirate sve programe. Uverite se da ste napravili rezervnu kopiju ličnih podataka na diskovima ili drugim spoljnim uređajima za skladištenje pre nego što obavite nadogradnju na mestu. Da biste izvršili nadogradnju na mestu, sledite ove korake. Napomena Možda će vam pomoći ako odštampate ove korake pre nego što ih izvršite. Takođe, imajte na umu da bi trebalo da potraje nekoliko sati da biste dovršili ove korake.

  1. Pokrenite računar.

  2. Ubacite Windows Vista DVD u DVD jedinicu i zatvorite ležište za disk jedinicu. Sačekajte da se instalacioni program pokrene automatski.

  3. Ako se instalacioni program ne pokrene automatski, kliknite na dugme the Start button Start, otkucajte Drive: \setup.exe u Pokrenite polje za pretragu, a zatim pritisnite taster ENTER. Belešku U ovom koraku disk jedinica predstavlja oznaku disk jedinice DVD jedinice računara.

  4. Kada se pojavi ekran "Instaliraj odmah", kliknite na dugme Instaliraj odmah. Napomena Kada dobijete važne ispravke za instalacionu poruku, nemojte kliknuti na dugme " Idi na mrežu".

  5. Kliknite na dugme " Nadogradi " kada tip instalacije želite da se pojavi ekran.

  6. Sledite uputstva da biste instalirali operativni sistem Windows Vista.

  7. Ako je operativni sistem Windows Vista sada pokrenut na računaru, dovršili ste nadogradnju na operativni sistem Windows Vista.

Nakon dovršavanja nadogradnje, morate da aktivirate svoju kopiju operativnog sistema Windows Vista. Za više informacija o aktiviranju operativnog sistema Windows Vista kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

940315 Kako se aktivira operativni sistem Windows Vista  

2. opcija: izvršavanje čistog ponovnog instaliranja operativnog sistema Windows Vista

Upozorenje Kada obavite čistu instalaciju, možda ćete odabrati da formatirate disk jedinicu. Ako formatirate disk jedinicu, postojeći podaci na računaru se brišu. Ovi podaci obuhvataju lične podatke, postavke, informacije o upravljačkim programima hardvera i softverske programe. Kada instalirate operativni sistem, morate takođe ponovo instalirati sve programe. Pre nego što obavite čistu instalaciju, čak i ako ne formatirate čvrsti upravljački program, trebalo bi da se uverite da ste prvo napravili rezervne kopije ličnih podataka na diskovima ili drugim spoljnim uređajima za skladištenje. Za više informacija o tome kako da ponovo instalirate operativni sistem Windows Vista kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

918884 Kako da instalirate operativni sistem Windows Vista  

Ponovna instalacija operativnog sistema Windows na računaru koji radi pod unapred instaliranim (OEM) kopijom operativnog sistema Windows Vista

Ako računar ima unapred instalirane (OEM) kopiju operativnog sistema Windows Vista i dobijete ovu grešku, trebalo bi da se obratite proizvođaču ako vam je potrebna pomoć da uspostavite početne vrednosti računara na originalnoj fabričkom. Uspostavljanje početnih vrednosti računara takođe bi trebalo da vrati u prethodno stanje sve sistemske komponente koje su potrebne za instalaciju servisnog paketa. Trebalo bi da napravite rezervnu kopiju ličnih podataka pre nego što se obratite OEM-u za pomoć. Korišćenje OEM diskova za oporavak može ponekad prouzrokovati gubitak podataka. Za više informacija o tome kako da se obratite OEM-u pogledajte dokumentaciju koja je uključena uz računar.

Više informacija

Srodna tema:

Kliknite na sledeće veze da biste pronašli više opcija ako ovaj članak ne može da reši problem:

Proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje nikakvu garanciju, impliciranu ni neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×