Povezani USB uređaj za skladištenje ne pojavljuje se kada kliknete na ikonu „Bezbedno ukloni hardver” u sistemskoj traci poslova u operativnom sistemu Windows Vista

Simptomi

Nakon povezivanja USB uređaj za skladištenje kao što je USB na računar koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista, uređaj ne pojavljuje kada kliknete na ikonu " Bezbedno ukloni hardver " u sistemskoj traci. Stoga, ne mozes se pripremiti operativni sistem Windows Vista za uklanjanje USB uređaja.

Napomena Ako se povežete USB uređaja na računar koji radi pod operativnim sistemom Microsoft Windows XP, uređaj će se pojaviti kada kliknete na ikonu " Bezbedno ukloni hardver " u sistemskoj traci.

Uzrok

Ovog problema može doći ako su ispunjeni sledeći uslovi:

  • USB uređaj sadrži i ugrađeni USB čvorište.

  • Ugrađeni USB čvorište otkrije uređaj koji je povezan sa USB čvorište kao biti-prenosivom uređaju.

Do ovog problema dolazi zbog načina na koji Windows Vista rukuje uređaje koji su povezani na neki ugrađeni USB koncentrator. Ako koncentrator opisa komponente u jedan ugrađeni USB čvorište prijavi nizvodno uređaji kao koja nije prenosiva, upravljački program Windows Vista čvorište prenosi neprenosivom karakteristike ovih uređaja na operativni sistem. Program "bezbedno ukloni hardver" u operativnom sistemu Windows Vista ne prikazuje uređaje koji su koja nije prenosiva. Do ovog ponašanja dolazi zato što Windows Vista određuje da ne možete ukloniti-prenosivom uređaju.

U scenariju koji je opisan u ovom članku, operativni sistem Windows Vista određuje da se ugrađeni USB mogu ukloniti. Međutim, Windows Vista određuje da nizvodno uređaju za skladištenje ili uređaje koji su povezani sa ugrađeni USB čvorište se ne može ukloniti.

Zaobilazno rješenje

Da biste rešili ovaj problem, isključite računar pre nego što uklonite USB uređaj.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×