Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

UVOD

Bežičnu mrežu koristi provjere autentičnosti i šifriranja da pomognem da ostane siguran. Potvrda identiteta kontroliše pristup bežičnoj mreži. Šifrovanje pomaže da se uverite se da zlonamernih korisnika ne može da odredi sadržaj bežične podatke okvire.

Windows Vista uključuje novu postavku bežične mrežne konfiguracije. Nova postavka označava komsiluka bežičnu mrežu ili za slanje. Takođe, možete da koristite novu postavku da konfigurišete kako se Windows Vista bežičnih klijenata povezuje sa mrežom za slanje.

Preporučujemo da ne konfigurišete pristupne tačke kao za slanje (skrivene) mreže. Ako morate da se povežete sa mrežom nije emitovano, preporučujemo da ne koristite opciju za automatsko povezivanje. Opciju za automatsko povezivanje otkriva usluga Postavi identifikator (SSID) mreže, čak i kada nije u dometu.

Više informacija

Bežične pristupne tačke bežične mreže nije emitovano ne emituje SSID. Bežične pristupne tačke možete sakriti svoj SSID slanjem Bikon okviri čiji SSID je postavljen na "null". Jer bežičnu mrežu nije emitovano nije vidljiv tokom skeniranja je aktivan, korisnik mora da zna SSID da biste se povezali sa mrežom. Korisnik takođe morate da podesite željene bežične mreže pre nego što računar se povezuje. Međutim, za slanje mreže može i dalje biti otkrivena jer mreža je Oglašeno u zahtjevima sonda koja šalje bežičnih klijenata. Mreža je takođe Oglašeno u odgovora na ove zahteve za sondu. Na ovaj način, bežične klijente koji su konfigurisani za povezivanje sa mrežom nije emitovano neprekidno vam otkriti SSID mreže, čak i kada je mreža nije u dometu.

Za rešavanje ovog ponašanja, operativni sistem Windows Vista uključuje novu bežičnu mrežu postavku koja označava da li je bežična mreža emitovanja ili za slanje. U operativnom sistemu Windows Vista, možete podesiti lokalno novu postavku:

  • U okviru za dijalog Poveži se ručno sa bežičnom mrežom .

  • U dijalogu svojstva za bežičnu mrežu.

  • Na komandnoj liniji pomoću komandi u kontekstu netsh wlan .

  • Pomoću smernica grupe.

Kada je potvrđen izbor u polju za potvrdu Poveži se čak i ako mreža ne emituje , Wireless automatsku konfiguraciju šalju sonde zahtjeve otkriti ako nije emitovano mreža je u dometu. Operativni sistem Windows Vista klijentu šalje ove sonde zahteve kada je konfigurisan da automatski povezati sa mrežom. Stoga, iako bežične pristupne tačke ne emituje ime svoju bežičnu mrežu, pojavljuju se u listi dostupnih bežičnih mreža kada su u dometu. Kada klijentsko računalo otkrije da je mreža u dometu, Wireless automatsku konfiguraciju pokušava da se poveže na mrežu bez obzira na to da li je konfigurisan kao televizijske mreže ili mreže za slanje. Slanjem sonda zahtjeve samo za automatski povezane mreže za slanje, operativni sistem Windows Vista bežične klijentu smanjuje u situacijama u kojima to otkriva svoje bežične mrežne konfiguracije.

Možete da konfigurišete bežičnu mrežu nije emitovano ručno biti povezano. Zatim možete da kontrolišete tačno kada da pošalje sondu zahteva. Ručno povezani nije emitovano bežičnu mrežu se uvek pojavljuje na listi dostupnih mreža. Stoga, možete da se povežete na mrežu po potrebi.

Povezivanje sa mrežom čarobnjaka možete da koristite za povezivanje sa mrežama nije emitovano u operativnom sistemu Windows Vista. Kada Windows Vista bežičnog klijenta primi signal okvir koji uključuje null SSID, operativni sistem Windows Vista dodaje bežična mreža na listi dostupnih mreža. Zatim, operativni sistem Windows Vista imenuje za bežične mreže „Neimenovana mreža”.

Za više informacija o bežičnim mrežama za slanje i operativni sistem Windows Vista, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb726942.aspx#EBAA

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×