Poznati problemi sa opcijom "realno-svetski vremenska prognoza" na simulatoru leta

Rezime

U ovom članku opisani su poznati problemi sa opcijom "realno-World Weather" u Microsoft simulatoru leta. Opcija "realno-svetski vremenska prognoza" mora da preuzme podatke koje obezbeđuje drugo preduzeće sa Web lokacije. Ako se simulirani vremenski uslovi ne podudaraju sa stvarnim svetskim uslovima, postoji nekoliko mogućih uzroka koje možete istražiti. Želite da proverite da li možete da se povežete sa Web lokacijom, da li je Web lokacija pokrenuta i da vi i vaš dobavljač Internet usluga (ISP) niste kešovali stare podatke. Simulirani vremenski uslovi mogu se menjati i korišćenjem funkcije dinamičkog vremenske prognoze, tako da se simulirani vremenski uslovi menjaju. Kada se simulirani vremenski uslovi promene, vremenski uslovi se ne podudaraju sa trenutnim stvarnim svetskim uslovima. Najnoviji podaci za neke vremenske stanice mogu da budu stari nekoliko sati i ne mogu da uključe uslove na sve altitove.

UVOD

Počevši sa Microsoft simulatoru leta 2000, možete da koristite funkciju "Real-World Weather". Sa Interneta možete preuzeti podatke o vremenu u realnom svetu i prikazati podatke u simulaciju letova. Microsoft simulatoru leta 2004 takođe je uključivao novu funkciju koja se zove "Dinamičko vreme". Dinamička vremenska prognoza na simulatoru leta 2004 utiče na formiranje ili razuzivanje oblaka, početku padavina, i kretanja frontalni sistema. Više informacija o funkcijama vremenske prognoze koje su dostupne u okviru simulatora leta i o načinu njihovog korišćenja potražite u dokumentaciji na mreži koju ste dobili uz vašu kopiju Microsoft simulatora leta.

Više informacija

Ponekad možda postoji problem koji Microsoft ili partneri korporacije Microsoft obezbeđuje da obezbede trenutna vremenska prognoza. Ako dođe do ovog problema, "staro" vreme je još uvek dostupno. To može prouzrokovati ažurne podatke o vremenu u simulaciju koji je ažuran sa onim što vidite u prozoru. Takođe je moguće da stanica za automatizovano vreme za prijavljivanje ne bude neuspešna ili da nema više usluga. Ako je to slučaj, automatizovana stanica za izveštavanje o vremenu može da pošalje praznu vrednost serveru vremenske prognoze. Server rukuje ovim informacijama ignorišući prazne vrednosti vremenskih uslova i koristi poslednje vreme koje je prijavila ta stanica. Neke automatizovane vremenske stanice u zabačenim oblastima sveta samo prijavljuju svoje vreme jedan ili dva puta dnevno. To može uzrokovati i virtuelna vremenska prognoza koja se ne podudara sa trenutnim uslovima.

Rešavanje problema sa opcijom "realno-Svetsko vreme"

Ako smatrate da se funkcija "realno-Svetsko vreme" ne izvršava na očekivani način, sledeće metode.

Proverite vezu sa Internetom

Da biste proverili da li ste povezani sa Internetom i da li postoje serveri vremenske prognoze u realnom svetu, sledite ove korake:

 1. Pokrenite Microsoft Internet Explorer.

 2. Posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

 3. Ako možete da se povežete sa Web lokacijom i prikažete sadržaj Web lokacije, vremenski serveri su operativni.

Traženje podataka iz keša

Uverite se da računar nije keširanje ili da ne čuva stare podatke umesto da preuzima nove podatke.Za više informacija o tome kako da ispraznite keš kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Brisanje sadržaja fascikle "privremene Internet datoteke"Možda ćete takođe želeti da se obratite dobavljaču Internet usluga da biste se uverili da vam ne obezbeđuju keširanu verziju datoteke.

Podešavanje postavki dinamičkog vremenske prognoze

Ako koristite simulatoru leta 2004 i osećate da se vreme menja u pogrešnom ritmu ili je previše statički, možda ćete morati da podesite postavke funkcije "Dinamičko vreme". Kada je kurs u kome se vremenska prognoza na vremenskoj traci postavljen na " Nema", vreme na simulatoru leta 2004 ostaje način na koji ste ga postavili u dijalogu " Korisnički definisano vreme " ili kao što je Preuzeto sa interneta. Kada je ova opcija postavljena na blage, srednje, visokeili ekstremne, vremenski uslovi se menjaju dinamički, u zavisnosti od atmosferskih uslova koji su postavljeni u dijalogu Vremenska prognoza . Da biste promenili postavku za kamatnu stopu tokom koje se promene vremenske prognoze tokom vremenske klizača, sledite ove korake:

 1. Na glavnom ekranu kliknite na dugmePostavke.

 2. U dijalogu Postavke kliknite na dugmeVremenska prognoza.

 3. Pomerite kurs po kome se vremenska prognoza menja tokom vremenskog klizača do željene postavke.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Uključite opciju ažuriranja od 15 minuta

Simulatoru leta 2004 takođe je dodao funkciju koja dozvoljava da preuzmete novi snimak podataka u realnom svetu na svakih 15 minuta. Da biste preuzeli podatke o vremenu u realnom svetu svakih 15 minuta, sledite ove korake:

 1. Povežite se sa Internetom.

 2. Na magistralnom letu 2004 ekran izaberite stavkuKreiraj let.

 3. U polju izabrano vreme kliknite na dugmePromeni.

 4. Izaberite opciju " realno-Svetsko vreme" (ažurirano svakih 15 minuta) .

 5. Kliknite na dugme U redu.

Napomene o vremenu u realnom svetu

Vremenske stanice u simulatoru leta se nalaze na istim mestima kao i u realnom svjetskim vremenskim stanicama. Realnom svetskom vremenu se preuzimaju samo na te lokacije u simulatoru leta. Ako u stvarnom svetu nema vremenske stanice u blizini vašeg omiljenog aerodroma, ne postoje podaci za preuzimanje na simulatoru leta. Vremenski uslovi će biti unete između vremenskih stanica koje su najbliže vašem aerodromu. Podaci o vremenu u realnom svetu mogu se sakupljati samo onoliko često koliko i u izveštaju Real-svjetskih stanica. Neke stanice prijavljuju svakih 15 minuta, dok drugi prijavljuju svakih sat ili svakih nekoliko sati. Simulatoru leta u realnom svetu može se malo razlikovati od onoga što drugi izvori izveštavaju. Na primer, u izveštaju nacionalne Oceanicke i atmosferske administracije (NOAA) možda postoje različite informacije. Različite vremenske usluge mogu da koriste različite strukture za izveštavanje. Postoje druga ograničenja u načinu na koji se prikupljaju informacije o vremenskoj prognozi i prijavljuju se. Na primer, meteorološka aerodrom (METARs) ne pruža informacije o oblacima gornjeg nivoa ako je najniži posmatrana gornja granica preopterećeni. U tom slučaju, samo najniži prijavljeni sloj se nalazi u podacima koji su preuzeti na simulatoru leta. Ako preuzimate podatke o vremenskoj prognozi u realnom svetu, a zatim prilagodite uslove u korisnički definisanim vremenskim prilikama, efekti funkcije "realno-World time" će se ponovo distribuirati i oslabiti u stepenu. To ne znači da je najbolje da ne menjate vreme, samo Imajte na umu da rezultati nisu predvidiv.Za više informacija o tome kako da rešite probleme sa opcijom "realno-Svetsko vreme" kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Rešavanje problema sa opcijom "realno-svetski vremenska prognoza" i funkcijama "vesti" na simulatoru leta

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×