Pregled izmena u trenutnu granu System Center Configuration Manager, verzija 1702

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Pogledajte proizvode koje se odnosi ovaj članak.

Rezime

Objavljenu verziju 1702 System centar Configuration Manager trenutnu granu sadrži mnoge promene koje su namenjeni za sprečavanju problema i poboljšanje funkcije.

„Pitanjima koja su fiksni” lista nije koja uključuje sve promene. Umesto toga, ističe to promene koje u timu za razvoj proizvoda smatra da su najznačajnije kupcu široku bazu za Configuration Manager. Mnogi od ovih promena su napravljene kao odgovor na povratne informacije o proizvodu pitanja i ideje za poboljšanje proizvoda. Verzija 1702 je dostupan kao ispravka u konzoli koja može da se instalira na lokaciji nivoa u hijerarhiji.

Za informacije o instalaciji, pogledajte kontrolnu listu za instaliranje ažuriranja 1702 za System Center Configuration Manager.

Za više informacija o promenama koje su uključene u verziju 1702, pogledajte Šta je novo u verziji 1702 System Center Configuration Manager.

Problemi koji su fiksni

Operativni sistem raspoređivanja i zadataka sekvence

 • Ako stanje skladišta fascikle na tačku država migracije (SMP) se ručno ne izbrišu, izvršni SMS servis možda Neočekivani prekid kada je pokrenut zadatak Izbrišete starosne dobi asocijacija podatke kompjutera . Osim toga, druge državne radnjama na istom SMP može izbrisati neočekivano.

 • Pripremite ConfigMgr klijent za hvatanje zadatak sekvence korak sada deinstalira klijent pre nego što se nastavi do Pripremiti Windows za hvatanje koraka. Ovo sprečava mogući problemi koji utiču na pokretanje Configuration Manager klijenta nakon što je slika operativnog sistema je zarobio.

 • Zadatak sekvenci se možda neće pokrenuti na klijenta u okruženju koje koristi mnoge sekvence složen zadatak. Na primer, 35-40 zadataka sekvence svaki sa 100 koraka, naiđete na ovaj problem. Greške koje su slične sledećoj se zapisuju u TSAgent.log na klijentu. Kada dođe do ovog problema, neće postojati odlaganje od otprilike pet minuta između prve stavke evidencije dva. Initializing policy env variables No policy found in local WMI reply has no message header marker Failed to request policy assignments (Code 0x80004005) Error initializing TSPolicyManager. Code 0x80004005 Error initializing policy environment variables. Code 0x80004005 Error initializing TS environment. Code 0x80004005 Task sequence launcher advertisement failed!. Code 0x80004005 CTSAgent::Execute - Failed to launch Task Sequence manager.

 • Zadatak sekvenca definisana pomoću vremenskog ograničenja vrednost 0 neće se pokrenuti ako je odgovarajući prozor održavanje sa trajanjem od manje od 12 sati. Nalik na sledećih poruka se zapisuje u ServiceWindowManager.log na klijentu.

  WillProgramRun je zvao sa: Runtime:43200, tip: 5
  Nema prozora usluge ove vrste postoje.
  Tamo ne postoji prozor programa svi programi za ovaj trajanje ili prozor za sve programe koji se ne koristi kao rezervni. Program se neće pokrenuti.

 • Opcionalnih komponenti može sada samo dodati kada verzije za Windows ADK i verziju Windows PE pokretanja slike podudaraju.

 • Promena opcije particija diska i formata sekvenca koraka zadatka rezultira biti de-izabrana opcija „Napravi ovo disk za pokretanje”.

 • SMS van mreže servisiranje Menadžera za komponentu pokrene automatski, u neočekivano vreme, izvršni SMS usluga. Ovo može rezultirati slike operativnih sistema pogrešno ažuriranje.

 • Biranje opcije jasno potrebna PXE primenama za kolekciju u Configuration Manager konzoli na je Centralna administracija lokacije (CA) rezultate na uklanjanje PXE zastavice za sve uređaje.

 • Čarobnjak za dodavanje slika za pokretanje Ne uvozi slike koje su kreirane pomoću starije verzije programa za Windows ADK nego šta je trenutno instalirana. Nalik na sledeće greške se zapisuje u smsprov.log na lokaciju servera.

  Greška >-2146498530 je vraćena greška pogubiti u komandnoj liniji: „{dism.exe}” /Image: {putanja slike}” /Add-Package /PackagePath: „{package_path}” nije uspeo da umetnete OSD binarne datoteke u datoteku Vim

 • Zadatak sekvence ne prikazuju kao što je očekivano u centar za softver. To se događa ako sve polise klijent neće biti obrađeni nakon nadogradnje na novu verziju Configuration Manager klijent.

 • Instalirajte aplikaciju zadatak sekvence korak možda neće uspeti kada se doda odmah nakon što je korak koji pokreće računalo. Ovaj problem se češće javljaju na računarima koji koriste brzo za skladištenje, kao što je solidno stanje diskova. Nalik na sledeće greške se zapisuje u datoteku "smsts.log" na klijentu:

  Instalirajte aplikaciju radnja nije uspela: „{deployment_name}”. Kôd greške 0x80004005

 • Promenljive mašine koje se koriste za primenu operativnog sistema ne kopiraju ispravno u hijerarhiji Configuration Manager. Ovo može rezultirati otkazivanja sekvencu zadataka za raspoređivanje koji se oslanjaju na tih varijabli.

Lokacija sistema

 • Montaža lokacije uloge koje se oslanjaju na IIS sada zapisa koji određeni IIS komponente, kao što su „IIS 6 upravljanje kompatibilnosti”, je nestala.

 • Greške se zapisuju davalac pravila SMS i izvršni SMS usluge (smsexec.exe) može da je troši previše memorije na serveru lokacije ako su ispunjeni sledeći uslovi:

  • Aplikacije se kreira pomoću raspoređivanja tipa.

  • Omogućena je prihvaćanje „ovu aplikaciju instalirati iz radnju sekvencu zadataka Instaliraj aplikaciju bez bude lansiran”.

  Greške koje su slične sledećoj se zapisuju u u policypv.log:

  tsapphandler [ScopeId_...]: Kreiranje smernica za tsapp (za primenu: SMS20000, App:ScopeId_...
  tsapphandler [ScopeId_...]: nije uspjelo stvaranje CI zadatak, Status = 1 (0x00000001).
  tsapphandler [ScopeId_...]: Vraćanje SQL transakcije. Će pokušati ponovo kasnije
  Mogao da proveri TS aplikacija za politiku promjene za aplikacije sa CIID {CIID}, će ponovo pokušati...

Distribucija softvera i upravljanje sadržajem

 • Sada je prikazano upozorenje ako pokušate u penziju aplikacije koja se upućuje u nizu zadataka.

 • App-V klijent je sada automatski omogućena na Windows 10 verzija 1607 ili novije verzije klijenta kada je objavio tip raspoređivanja App-V.

 • Ažurirane verzije prethodno raspoređenih univerzalni Windows platforma (UWP) aplikacije ne instaliraju se kao što se očekivalo.

Administracija lokacije

 • Kada koristite listu lokacija Enterprise režim koji je konfigurisan u smernicama korisnika (GPO), Configuration Manager klijent kreira politika na lokalnom računaru sa svoju listu za Enterprise lokacije režimu. Smernice računara ima prednost, da sprečava liste režim lokacija preduzeća u smernicama za korisnika da funkcioniše.

 • Duplikat hardver identifikator informacije nije kopiran globalno. Na ovaj način administratorima da ponovo kreirate liste za svaku dete primarnu lokaciju u hijerarhiji.

Ažuriranje softvera

 • Server na kojem pripada više kolekcija možda neće primati ažuriranja softvera ili primenama ako to skladište. Do ovoga dolazi kada samo jedan od uređaja kolekcija je omogućena opcija Svi uređaji su deo iste grupe servera .

Ispravke i servisiranje

 • Alatka za povezivanje servisa (ServiceConnectionTool.exe) ne uspe i generiše poruku o pogrešci sličnu sledećoj ako SQL Server je instaliran daljinski i konfigurisan da koristite nestandardne port.

  Neobrađeni izuzetak: System.Data.SqlClient.SqlException: vezano za mrežu ili specifične za instancu greška na prilikom uspostavljanja veze sa SQL serverom. Server nije pronađen ili nije bila dostupna. Uverite se da je ime instance ispravna i da SQL Server konfigurisan da dozvolite daljinske veze. (dobavljač: po imenu cevi dobavljača, greška: 40 - nije moguće otvoriti vezu sa SQL Server)--
  -> System.ComponentModel.Win32Exception: ime ciljnog naloga je netačna

   

Upravljanje mobilnim uređajem

 • Sa konektorom za Exchange Server može generisati poruke o grešci slične na sledeći način u datoteci easdisc.log kada obrađuje otkrivanje podataka:

  : UPRAVLJANOG izuzetak neobrađene sistema došlo je do GREŠKE Prilikom kreiranja uređaj za EAS iz statistike. [System.NullReferenceException: prigovor referenca nije postavljena na instancu objekta.

  Napomena Ovu grešku utiče samo je bio domaćin Exchange okruženja, i ne utiče na planirani otkrivanje. Ako pridruženi podaci ne obrađuje se kada dođe do greške, ona će biti obrađena tokom sledeće planirano otkriće.

 • Exchange Server konektor nije otkrio nijedan uređaj ako Klijentski pristup Exchange serveru (CA) je raniju verziju od sandučetom Exchange servera.

Klijent

 • Klijenti Configuration Manager je instaliran na lokaciji primenili smo mozda u režimu za obezbeđivanje nakon što nadogradite Windows 10 je na licu mesta.

Configuration Manager Console

 • Konzolu Configuration Manager može Neočekivani prekid prilikom traženja granice grupe u prozoru grupe granica rezervu. Pored toga, dobijate poruku o grešci koja je slična sledećoj:

  Došlo je do Neobrađeni izuzetak u aplikaciji.
  InvalidArgument = vrijednost '1' nije važeća za „indeks”.
  Ime parametra: indeks.

Microsoft skladište za posao

 • Microsoft Store za Sinhronizacija poslovnih možda neće uspeti nakon ponovnog pokretanja izvršnog SMS servisa. U WsfbSyncWorker.log sadrži poruku o grešci koja je slična sledećih odmah nakon pokretanja:

  System.ObjectDisposedException: Nije moguće pristupiti objektu rashodovana.

Hitne ispravke koje su uključene u ovu ispravku

Sledeći hitne popravke izdane za verziju 1610 su uključeni u System Center Configuration Manager verzija 1702:

 • 4010155 zbirna ispravka za trenutnu granu System Center Configuration Manager, verzija 1610

 • 4016483 novim primenama nisu dostupne u centru za softver na klijente Configuration Manager

 • 4015436 certifikat registracije Point grešaka u System Center Configuration Manager verzija 1610

 • 4015074 configuration Manager Console dolazi do pada kada se granice grupe dodaju se u svojstva tačka distribucije

Zavisnost promene

Promene ne postoje u ovoj releaseto zavisnosti komponente, kao što su Visual C++ izvršavanja.

Reference

SQL upit puta napolje ili konzola spor na neki upiti za bazu podataka Configuration Manager

System Center Configuration Manager Cmdlet biblioteke se menja za trenutnu granu 1702

Šta je novo u verziji 1702 System Center Configuration Manager

Odnosi se na

Ovaj članak se odnosi na sledeće:

 • System Center Configuration Manager, v1702 je objavio marta 2017

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×