Ako ste primili e-poruku sa prilogom za koji se navodi da je nadogradnja Windows 10 ili ste dobili ponudu za poziv koji će vas proći kroz Windows 10 nadogradnju, nemojte da otvarate prilog niti da pratite njihova uputstva.

Nažalost, sajber prevaranti pokušavaju da ukaže na veliki zamah koji Windows 10, uz ukrasne e-poruke, veb i telefone koji usmeravaju klijente na instalaciju ransomvera i drugog malvera.

Windows 10 je nadogradnja koju nudi Microsoft i koju možete da kupite sa Microsoft Store. 

Microsoft ne upućuje pozive klijentima da pomognu pri instalaciji ili Windows 10 tehničkoj podršci, niti da šaljemo e-poruke sa priloženim instalacionim datotekama.  Ako vas je kontaktirao telefonom ili ako ste primili takve e-poruke sa priloženim instalacionim datotekama, smatrajte ove prevarantske i ne delite lične informacije ili otvorite prilog.

Primeri prevara po sajber prevarama

Bilo koji drugi oblik komunikacije sa klijentima Windows 10 nadogradnjama nije originalna Microsoft inicijativa ili sadržaj.  Budite kritični u vezi sa zaštitom uređaja od prevarantske prevare kao što su:

  • Lažna e-poruka koja vam pruža vezu ili prilog koji zahteva da pokrenete proces Windows 10 instalacije.

  • Nezahtevan internet iskačući iskačući program koji pokušava da vas vodi kroz proces instalacije.

  • Lažni telefonski poziv od nekoga ko se javlja kao Microsoft zaposleni koji nudi pomoć oko nadogradnje na Windows 10 ili "pomoć" sa nekim drugim Microsoft proizvodom.

Ako ste već žrtva ili vas je usmrtila jedna od ovih prevara

  1. Nemojte da pratite uputstva, kliknite na veze ili otvorite priloge.  Ako ste te informacije dobili e-poštom, izbrišite poruku.

  2. Prijavite lažnu komunikaciju korporaciji Microsoft: https://support.microsoft.com/reportascam.

  3. Idite u Centar za & bezbednosti korporacije Microsoft za bezbednost da biste dobili informacije i resurse namenjene za čuvanje računara bezbednim od pretnji, uključujući viruse, malver i phishing pokušaje.

  4. Posetite http://www.windows.com/windows10upgrade da biste saznali više Windows 10 & o tome kako da besplatno nadogradite uređaj.

Želite li da saznate više o Windows 10? 

Posetite našu stranicu posvećenu čitanju Windows 10 nadogradnjama, Windows 10za&O" ili pročitajte najnoviju objavu na blogu

Hvala vam što ste deo najvećeg događaja nadogradnje softvera u istoriji. 

Uzbuđeni smo što imamo Windows 10 što možemo da verujemo da ćete biti takođe. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×