Kada instalirate Lync sa Microsoft Microsoft 365 portala i prvi put se prijavite na njega, automatski ćete biti prijavljeni u Lync kada se sledeći put prijavite na računaru.

Važno:  Prijavite se u Lync pomoćuposlovni ili školski nalog. Ako imate pitanja o poslovni ili školski nalog, uključujući korisničko ime i šta treba da uradite ako nemate lozinku, obratite se tehničkoj podršci na radnom mestu.

Napomena:  Detalje o ponašanju programa Lync pri pokretanju i kako da ga promenite potražite u članku Podešavanje ličnih opcija.

Prvo prijavljivanje u Lync

  1. Na računaru ili uređaju na kom ste instalirali Lync kliknite na dugme Početak, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Lync, a zatim izaberite stavku Lync 2013.

  2. Unesite Microsoft 365 lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavi se.

    Napomene: 

Odjavljivanje iz programa Lync

Kada završite sa korišćenjem programa Lync, možete da se odjavite iz sesije, zatvorite ekran ili izađete iz programa. Svaka opcija je dostupna na glavnom prozoru programa Lync uz pomoć menija Opcije > Datoteka.

Opcija

Šta radi

Kako izvršiti

Odjavljivanje

Izlazi iz Lync sesije i čini da druge osobe ne mogu da vide vaš status i stupe u interakciju sa vama. Kada se odjavite, Lync prozor za prijavljivanje će se pojaviti, a Lync će i dalje biti pokrenut u pozadini olakšavajući ponovno prijavljivanje kada budete spremni (u poređenju sa izlaskom, koje isključuje Lync).

Važno:  Ako računar delite sa drugim korisnicima ili jednostavno želite da otežate neovlašćenim korisnicima da se prijave sa vašim akreditivima, kada se odjavljujete, izaberite stavku Izbriši moje informacije o prijavljivanju. To takođe olakšava tehničkoj podršci da reši probleme sa prijavljivanjem.

U glavnom prozoru programa Lync kliknite na strelicu pored dugmeta Opcije, izaberite stavku Datoteka i zatim izaberite stavku Odjavljivanje.

Zatvori

Zatvara glavni prozor programa Lync, ali sesije su i dalje pokrenute tako da ćete i dalje primati obaveštenja i moći ćete brzo da ostvarite interakciju sa drugima koji mogu da vide vaš status prisutnosti. Kad poželite, vratite se u glavni prozor programa Lync klikom na Lync ikonu na dnu ekrana.

U glavnom prozoru programa Lync uradite nešto od sledeće dve opcije:

  • Kliknite na strelicu pored dugmeta Opcije, izaberite stavku Datoteka i zatim izaberite stavku Zatvori.

    – ili –

  • U gornjem desnom uglu glavnog prozora kliknite na dugme X.

Izađi

Izlazi iz Lync sesije i zaustavlja program Lync na računaru. Posle izlaska, da biste ponovo pokrenuli Lync, koristite meni „Windows Start“.

U glavnom prozoru programa Lync, kliknite na strelicu pored dugmeta Opcije, izaberite stavku Datoteka, a zatim izaberite stavku Odjavljivanje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×