Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

13. maja 2014. Sud Evropske unije (CJEU) je 13. maja 2014. presudio da određeni korisnici imaju pravo da od pretraživača traže da uklone rezultate za upite koji uključuju ime osobe ako su neadekvatni, nevažni, više nisu relevantni ili suvišni. Ako ste evropska državljanka i želite da zatražite da Microsoft blokira rezultate pretrage na pretraživaču Bing kako bi odgovorio na pretrage na vašem imenu, koristite ovaj obrazac. Za zahteve za blokiranje u vezi sa društvenim medijima, pogledajte dodatne informacije u nastavku.

Imajte na obzir da Bing ne objavljuje niti kontroliše sadržaj koji je u pitanju. Blokiranje iz određenih rezultata pretrage u pretraživaču Bing ne uklanja sadržaj sa veba. Ako želite da se sadržaj ukloni sa veba, preporučujemo da se obratite vebmasteru lokacije koji objavljuje sadržaj.

Ako koristite Bing kao pretraživač, nemojte da čuvate rezultate pretraga jer ubuduće možemo da razjasnimo neke UL-ove koje se trenutno pojavljuju u rezultatima pretrage kao odgovor na zahtev pojedinca za brisanje. Rezultati pretrage možda nisu dovršeni zato što je Bing odgovorio na zahteve pojedinaca za brisanje.

Podstičemo vas da pružite kompletne i relevantne informacije za svako primenljivo pitanje na obrascu. Informacije koje pružite koristićemo za procenu zahteva. Možemo takođe razmotriti druge izvore informacija izvan obrasca kako bismo potvrdili ili dopunli informacije koje pružite. U pregledanju informacija koje ste pružili, Microsoft je posvećen tome da obezbedi privatnost u skladu sa našom izjavom o privatnosti.

U skladu sa CJEU zakonom, informacije koje obezbedite pomoći će nam da razmislimo o ravnoteži između vašeg pojedinačnog interesa privatnosti i javnog interesovanja u zaštiti slobodnog izraza i besplatne dostupnosti informacija, u skladu sa evropskim zakonima. Zbog toga unošenje zahteva ne garantuje da će određeni rezultat pretrage biti blokiran. Blisko ćemo raditi sa lokalnim autoritetima za zaštitu podataka i drugima kako bismo obezbedili da naš pristup proceni zahteva za blokiranje rezultata pretrage bude usaglašan sa budućim uputstvima u vezi sa primenom CJEU zakonodavstva. Ako se ne slažete sa našim odlukom u vezi sa vašim zahtevom da blokirate određene rezultate, možete da se obratite lokalnom autoritetu za zaštitu podataka.

Kada je zadato mnogo pitanja koja su podignuta o načinu primene nedavne CJEU primene, obrazac i srodni procesi mogu da se promene kada dodatna uputstva postanu dostupna. Prosleđivanje se može ponovo imati tokom vremena.

Bing je primio zahteve za blokiranje korisničkih profila, fotografija i UR-ova povezanih sa različitim lokacijama društvenih medija iz rezultata pretrage u pretraživaču Bing. Ako ste kreirali ili objavili sadržaj na lokacijama društvenih medija koje želite da blokirate, izbrišete ili smanjite iz rezultata pretrage – i na pretraživačima Bing i drugim pretraživačima – pokušajte da koristite alatke za uklanjanje sadržaja i procese dostupne sa ovih lokacija društvenih medija. Ove alatke i procesi mogu biti najefikasniji način da uklonite sadržaj društvenih medija iz rezultata pretrage.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×