Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft zaštitnik je jednostavan način da zaštitite digitalni život i sve uređaje. Ona je uključena kao deo vaše pretplate Microsoft 365 Family ili lične, bez dodatnih troškova.

Važno: U ovom članku se radiMicrosoft zaštitnik aplikaciji koja je uključena u Microsoft 365 Familyili lične pretplate. Ako tražite informacije o antivirusnom programu Microsoft Defender koji je ugrađen u Microsoft Windows, pogledajte odeljak Ostanite zaštićeni pomoću Windows bezbednost.

Ako još uvek niste instalirali zaštitnik na uređajima, pratite korake u članku Instaliranje Microsoft Defender. 

Microsoft Defender je bezbednosna aplikacija koja ljudima i porodicama pomaže da ostanu bezbedniji na mreži uz zaštitu od malvera, zaštitu veba, bezbednosna obaveštenja u realnom vremenu i bezbednosne savete. Microsoft zaštitnik je uključen u pretplatu na Microsoft 365 Family ili lično i radi na telefonu (Android ili iOS), PC i Mac računaru.

Windows bezbednost, ranije poznat kao Windows zaštitnik centar za bezbednost, je aplikacija ugrađena u Windows 10 ili 11 koja održava računar bezbednijim. On uključuje Microsoft Defender antivirusni program, antivirusnu alatku koja vam pomaže da se zaštitite od virusa, ransomvera i drugog malvera. 

Dodatne informacije potražite u članku Budite zaštićeni pomoću Windows bezbednost.

Windows zaštitnik zaštitni zid je softver zaštitnog zida ugrađen u Windows koji kontroliše koji mrežni saobraćaj je dozvoljen ili blokiran, od prelaska na računar preko mreže ili sa njih. Windows zaštitnik zaštitni zid je podrazumevano uključen. 

Antimalver

Malver je nesvakidašnja meka oprema koja može da ukrade ili ošteti vašelične podatke kao što su datoteke, fotografije ili poruke. Takođe može pratiti ili špijunirati, ukrasti vam novac ili koristiti uređaj da biste naveli druge greške kao što je napadanje drugih osoba.

U operativnim sistemima Windows, Mac i Android Microsoft zaštitnik da proveravaju datoteke ili aplikacije koje preuzimate i instalirate, kao i da skeniraju datoteke koje su već na vašem sistemu da bi uočile malver koji može da ugrozi vaš uređaj.

Da biste saznali više o antimalveru, pogledajte članak Prvi koraci uz antimalver u programu Microsoft Defender. 

Savet:  Budite u toku i instalirajte najnovije ispravke na svim uređajima i aplikacijama (posebno u pregledačima) da biste sprečili malver.

Microsoft zaštitnik funkcioniše uz postojeća antimalver rešenja, čak i ako ih je napravila druga preduzeća kao što su Norton ili Bitdefender.

Zaštita veba 

Mnogi digitalni napadi koje vidimo nalaze se putem štetnih veb lokacija koje pokušavaju da vas prevare da otkrijete lične informacije – kao što su korisnička imena i lozinke, kreditne kartice ili druge informacije o nalogu – ili da instalirate malver na sistemu. U operativnim sistemima Windows, iOS i Android Microsoft zaštitnik proveravaju veze koje vi (ili aplikacija na uređaju) otvarate kako biste pokušali da uočite one koje mogu biti opasne.

Ako pronađemo štetnu vezu, blokiraćemo je i javiti vam. 

Da biste saznali više o zaštiti veba u programuMicrosoft zaštitnik, pogledajte članak Prvi koraci uz veb zaštitu.

Savet:  Šta je to phishing? To je trik da ukradete informacije ili da vas nagna da instalirate malver tako što ćete se pretvarati da ste poruka od nekoga u koga imate poverenja. Više informacija potražite u članku Zaštita od phishing prevara.

Praćenje krađe identiteta

Bili smo u partnerstvu sa Experian-om® da bi nadgledali kraрu identiteta svetske klase Microsoft Defender. Ova funkcija vam omogućava da nadgledate sopstvene detalje identiteta, kao i članove porodice, zbog kršenja javnih interneta i tamnog veba

Važno: Nadgledanje krađe identiteta trenutno je dostupno samo klijentima u Sjedinjenim Državama.

Ako uočimo vaše lične podatke prilikom kršenja, primićete obaveštenje i detaljan izveštaj o kršenju koji vam tačno govori koji su podaci pronađeni i gde. Odmah ćete dobiti preporuke o tome šta da uradite kako biste rešili situaciju, detalje o tome kako se to možda dogodilo, informacije o mogućim rizicima i savete o tome kako da smanjite šanse da se to ponovo desi.

Takođe dobijate pristup telefonu od 24 časa do tima profesionalnih stručnjaka za krađu identiteta koji mogu da vas vode kroz proces adresiranje kršenja detalja o kršenju ili pružanja usluga vraćanja identiteta u punoj usluzi u cilju da lopov identiteta koristi vaše lične podatke da bi izvršio prevaru.

Da biste saznali više, pogledajte članak Prvi koraci sa nadgledanjem krađe identiteta u programu Microsoft Defender.

Dodavanje drugih uređaja

Možete da dodate do 4 dodatna uređaja (za ukupno 5 po osobi) naMicrosoft zaštitnik nalog tako što ćete instalirati aplikaciju na drugim uređajima i prijaviti se pomoću istog ličnog Microsoft naloga. Ovi uređaji će se pojaviti Microsoft zaštitnik kontrolnoj tabli tako da možete da vidite bezbednosni status svih uređaja na jednom mestu. 

Dodatne informacije potražite u članku Dodavanje uređaja Microsoft Defender nalogu. 

Pomaganje u zaštiti cele porodice

Ako ste Microsoft 365 Family, osobe koje imaju ulogu "Porodični organizator" mogu da vam pomognu da zaštitite uređaje i identitete svih članova porodice. Kada drugi članovi porodice instalirajuMicrosoft zaštitnik i odaberu da dele status nadgledanja bezbednosti uređaja ili identiteta, porodični organizatori će videti taj status naMicrosoft zaštitnik kontrolnoj tabli.

Više informacija potražite u članku Pogledajte uređaje članova porodice Microsoft Defender.

Voleli bismo da čujemo šta ste nam se javili!

Vaše povratne informacije su ključne za poboljšanje naših proizvoda, pa ako vam se nešto sviđaMicrosoft zaštitnik, a naročito ako postoji nešto što vam se ne dopada, javite nam! Možete da nam pošaljete povratne informacije u aplikaciji tako što ćete otići na meni Pomoć i povratne informacije .

U operativnom sistemu Windows ili Mac kliknite Dugme "Pomoć" dugme u gornjem desnom uglu prozora. U operativnom sistemu Android ili iOS dodirnite avatar naloga u gornjem levom uglu da biste pronašli pomoć i povratne informacije.

Posetite Microsoft Defender zajednicu na lokaciji Microsoft Answers! 

Želite da postavite pitanja ili odgovorite na Microsoft Defender? Ćaskajte sa drugima koji koriste zaštitnik? Posetite Microsoft Answers zajednicu za Microsoft Defender!

Saznajte više

Microsoft bezbednosna pomoć i učenje

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×