Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Gde je otišlo ekran telefona?

Možete da ga otvorite pomoću dugmeta Otvori ekran telefona iznad liste aplikacija. Ovo će preslikati ekran telefona na isti način kao ranije, ali će biti na zasebnom prozoru od Povezivanje sa telefonom.

Aplikacije pružaju lakši način za interakciju sa svim aplikacijama instaliranim na Android uređaju tako što ćete ih direktno pokrenuti.

Ne mogu da vidim aplikacije u okviru drugog Android ili poslovnog profila

Funkcija Povezivanje sa telefonom trenutno ne podržava više Android profila ili poslovnih naloga. U prozoru će se prikazati samo aplikacije sa podrazumevanogPovezivanje sa telefonom. OvajPovezivanje sa telefonom nije kompatibilan sa poslovnim ili školskim nalozima.

Rešavanje problema sa Wi-Fi mrežom

EkranPovezivanje sa telefonom funkcionisati samo kada Android uređaj i računar mogu međusobno da komuniciraju. Potrebno je da oba uređaja budu uključena i povezana sa istom Wi-Fi mrežom. 

Da biste rešili Wi-Fi veze, uradite sledeće:

1. Proverite da li je telefon povezan sa mobilnim podacima tako što ćete otići na Postavke > Connections > Wi-Fi i uverite se da je preklopnik Wi-Fi uključen i da li je status ispod trenutne mreže povezan.

2. Proverite da li je Android uređaj povezan sa istom Wi-Fi kao računar.

 • Počnite tako što ćete proveriti vezu Android uređaja u okviru Postavke > Connections > Wi-Fi i zanemariti ime mreže ispod trenutnog naslova mreže.

 • Na računaru idite na Postavke > Network & Internet > Wi-Fi. Proverite da li je Wi-Fi uključen i da li je povezana mreža ista kao Android uređaj.

3. Možda imate dve različite Wi-Fi, kao što je jedna koja koristi 2.4GHz band i drugu 5GHz. Ako kliknete na ikonu uređajaWi-Fi trebalo bi da možete da vidite ove mreže na listi. Pokušajte da se povežete sa istom mrežom na oba uređaja. 

4. Da li se nalazite iza zaštitnog zida ili koristite VPN? Ako je tako, možda blokira komunikaciju između uređaja, možete da pokušate da onemogućite ove uređaje da biste videli da li će to rešiti problem. 

Javne i poslovne mreže mogu da dovode do problema sa vezom

Ako pokušavate da koristite aplikacije na radnom mestu, uspešna veza možda neće uvek biti moguća. U tom slučaju, preporučujemo da razgovarate sa IT odsekom ili administratorom mreže na vašem radnom mestu. 

Ako ste povezani sa javnom Wi-Fi mrežom (npr. u hotelu ili kafiću), možda postoje ograničenja mreže koja sprečavaju da se povežete. Javne mreže takođe mogu da uspore utisak pri radu ili utiču na kvalitet ekrana, posebno ako koristite više aplikacija za mobilne uređaje odjednom. 

Zašto dobijam grešku veze?

Ako vidite grešku koja ukazuje na to da računar ne može da se poveže sa Android uređajem, to može biti iz različitih razloga. Evo nekoliko stvari koje možete da isprobate: 

Na vašem Android uređaju proverite sledeće: 

 • Uključeno je.

 • Ušteda baterije je isključena.

 • Režim rada u avionu je isključen.

 • Android uređaj i računar su povezani sa istom mrežom ili Wi-Fi mrežom.

 • Prijavljeni ste naPovezivanje sa sistemom Windows microsoft naloga koji imate na računaru.

Na računaru: 

 • Proverite da li je računar povezan sa internetom.

 • Uverite se da je ušteda baterije isključena.

 • Proverite da li sistemski nalozi rade pravilno. Idite na Postavke > utiske pri radu > deljenim iskustvima. Ako nema problema sa nalogom, pojaviće se poruka na ekranu koja vas obaveštava da stvari ispravno rade. Ako postoji problem sa nalogom, izaberite stavku Popravi odmah da biste počeli da ga rešavate.

Ako ovi koraci nisu rešili problem sa vezom, nastavite sa rešavanjem problema u nastavku. 

Postavke optimizacije baterije kod nekih Android uređaja mogu da dovedu do prekida veze. Preporučujemo da je isključite zaPovezivanje sa sistemom Windows aplikaciju. Evo kako da je isključite:

 • Otvorite Android postavke > Aplikacije & obaveštenja > Informacije o aplikaciji > Povezivanje sa Windows-om > Napredno > Baterija > Upravljanje korišćenjem baterije > baterije.

 • Pomerite se nadole do stavke Povezivanje sa Windows-om i izaberite stavku Ne optimizuj.

Na nekim Android uređajima koraci su sledeći:

 • Otvorite Android postavke > Aplikacije > Povezivanje sa Windows-om>  Baterija > Optimizujte korišćenje baterije.

 • Izaberite stavku Sve sa padajuće liste, pomerite se da biste pronašli povezivanje sa Windows-om i isključite preklopnik

Zašto vidim grešku "Nešto nije u redu"?

To obično znači da su Android uređaj i računar izgubili vezu jedan sa drugim. Postoji nekoliko razloga zbog kojih to može da se desi:

 • Računar je zaključan: Otključajte računar, a zatim ponovo pokušajte da otvorite aplikaciju.

 • Vaša Wi-Fi mreža je nedostupna: Proverite status mreže i rešite sve probleme.

 • Vaš Android uređaj je možda van opsega Wi-Fi: Približite Android uređaj ruteru i proverite da li to poboljšava vezu.

 • Vaš Android uređaj je u režimu rada u avionu: Proverite da li je Android uređaj uključen, povezan sa Wi-Fi mrežom i u blizini da biste ponovo uspostavili vezu.

Zašto se aplikacija prikazuje kao crni ekran na računaru?

Neke aplikacije mogu da blokiraju mogućnost prikazivanja na druge ekrane. Nećete moći da koristite tu aplikaciju na računaru. 

Reprodukovanje zvuka tokom korišćenja aplikacija

Zvukovi sa Android uređaja će nastaviti da se reprodukuju na tom uređaju čak i dok je povezan sa računarom. Na primer, aplikacije za mobilne uređaje i video zapisi koji se reprodukuju na računaru i dalje će reprodukovati zvuk putem Android uređaja. 

Poznati problemi pri korišćenju aplikacija: 

 • Neke aplikacije možda neće raditi i nećete moći da koristite aplikaciju na računaru.

 • Neke aplikacije se možda neće pokrenuti sa trake zadataka ako su bile zakačene dok se aplikacija otvarala. Trebalo bi da pokušate da uklonite aplikaciju i da je ponovo zakačite. 

Poznati problemi prilikom korišćenja više aplikacija:

 • Ako izaberete obaveštenje na računaru, umesto toga, aplikacija će se otvoriti na Android uređaju. Ako se to dogodi, pokušajte da otvorite aplikaciju sa liste aplikacija uPovezivanje sa telefonom.

 • Samsung Smart Lock može da izazove probleme prilikom otključavanja Android uređaja putemPovezivanje sa telefonom. Ako se to dogodi, pokušajte da otključate uređaj sa Android uređaja.

 • Ako ste nedavno ažurirali sa ispravke za Windows iz maja 2019, neke aplikacije se možda neće pokrenuti sa trake zadataka. Pokušajte da ih uklonite i ponovo zakačite.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×