Ručno uklanjanje programa sa liste "Dodaj/ukloni programe"

Ovaj članak važi za Windows 2000. Podrška za Windows 2000 se završava 13 jula 2010. predstavlja polaznu tačku za planiranje strategije migracije iz operativnog sistema Windows 2000. Više informacija potražite u .

Rezime

Ovaj članak opisuje kako se ručno uklanjaju stavke iz alatke "Dodaj/ukloni programe" Ako se stavka i dalje prikazuje kada pokušate da uklonite stavku iz programa "Dodaj/ukloni programe".

Više informacija

Važnim Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako nepravilno izmenite registrator. Zato se uverite da ste pažljivo sledili ove korake. Za dodatnu zaštitu, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. U tom slučaju možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Kako da napravite rezervnu kopiju registratora i vratite ga u prethodno stanje u operativnom sistemu WindowsProgrami koji su kompatibilni sa operativnim sistemom Windows mogu imati program za poništavanje instalacije ili funkciju. Alatka "Dodaj/ukloni programe" navodi sve programe kompatibilne sa operativnim sistemom Windows koji imaju program ili funkciju za deinstalaciju. Možda ćete morati ručno da uklonite program sa liste "Dodaj/ukloni programe" Ako deinstalirate program i ključ registratora koji se koristi za prikazivanje imena programa nije ispravno uklonjen:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte Regedit u otvorenom polju, a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Pronađite i kliknite sljedeći registarski ključ:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

 3. Kada kliknete na ključ registratora za deinstalaciju , u meniju " registrator " izaberite stavku " Izvezi datoteku registratora ".

 4. U dijalogu " Izvoz datoteke registratora " izaberite stavku "radna površina " u okviru " Sačuvaj u ", otkucajte " Deinstaliraj " u polju " ime datoteke ", a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 5. Svaki ključ u okviru "Deinstaliraj" predstavlja program koji se pojavljuje u programu "Dodaj/ukloni programe". Da biste utvrdili koji program predstavlja svaki ključ, kliknite na ključ, a zatim pogledajte sledeće vrednosti:

  DisplayName -vrednost podataka za ključ DisplayName je ime koje je navedeno u okviru Dodaj/ukloni programe-i-UninstallString -podaci o vrednosti za ključ UninstallString je program koji se koristi za deinstaliranje programa

 6. Nakon što identifikujete ključ registratora koji predstavlja program koji je još uvek u programu "Dodaj/ukloni programe", kliknite desnim tasterom miša na ključ, a zatim izaberite stavku Izbriši.

 7. Kada izbrišete ključ, kliknite na dugme " Start", postavite pokazivač na stavku " Postavke", a zatim izaberite opciju "Kontrolna tabla".

 8. Na kontrolnoj tabli dvaput kliknite na stavku " Dodaj/ukloni programe".

 9. U okviru "Dodaj/ukloni programe" potvrdite da program za koji ste izbrisali ključ registratora nije naveden na listi.

 10. Ako lista programa nije tačna u alatki "Dodaj/ukloni programe", možete dvaput da kliknete na datoteku " Deinstaliraj. reg " na radnoj površini da biste vratili originalnu listu programa u registratoru.

 11. Ako je lista programa tačna u alatki "Dodaj/ukloni programe", na radnoj površini možete kliknuti desnim tasterom miša na datoteku deinstalacije. reg , a zatim kliknite na dugme Izbriši.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×