Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Obaveštenje

Revidređeno 2.2.2022.

2. februara 2022. dodata su uputstva u vezi sa instaliranjem samo bezbednosnih ispravki nakon što su neke promene napravljene u programu ESU. Detalje potražite u odeljku " Poznati problemi" u ovom članku.

8. juna 2021. ova ispravka je objavljena da zameni prethodnu ispravku kako bi se rešila greška "server za odziv je bio van mreže" koja može da se pojavi tokom instalacije. Ako ste već instalirali prethodno izdanje ove ispravke, nije potrebna nikakva radnja. Pratite uputstva u okviru Kako da nabavite i instalirate ispravku da biste dobili ažuriranu verziju.

13. aprila 2021. ova ispravka je objavljena da bi zamenila prethodno izdanje ove ispravke.

23. jula 2020. ispravka KB4552952 v2 objavljena je da zameni v1 za .NET Framework 4.5.2 za Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1 i Windows Server 2008 SP2. Ispravka v1 se nije instalirala za klijente koji su imali određene ESU konfiguracije.  Ispravka v2 ispravlja problem za klijente koji nisu mogli da instaliraju v1 ispravku.  

Odnosi se na:

Microsoft .NET Framework 4.5.2

VAŽNO Proverite da li ste instalirali potrebne ispravke navedene u odeljku Kako da nabavite ovu ispravku pre instaliranja ove ispravke. 

VAŽNONeki klijenti koji koriste Windows Server 2008 R2 SP1 i aktiviraju ESU višestruku šifru za aktivaciju (MAK) pre instaliranja ispravki od 14. januara 2020. će možda morati ponovo da aktiviraju šifru. Ponošenje aktivacije na uređajima na koje ovo utiče treba da bude potrebno samo jednom.  Informacije o aktivaciji potražite u ovoj objavi na blogu .

VAŽNO WSUS skeniranje datoteka kababa će i dalje biti dostupne za Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1. Ako imate podskup uređaja koji rade pod ovim operativnim sistemima bez ESU-a, oni će se možda pojaviti kao neposredni u paketima za upravljanje zakrpama i alatkama za usaglašenost.

VAŽNO Klijenti koji su kupili proširenu bezbednosnu ispravku (ESU) za verzije ovih operativnih sistema moraju da prate procedure u KB4522133 da bi nastavili da dobijaju bezbednosne ispravke kada se produžena podrška završi 14. januara 2020. Dodatne informacije o ESU i o tome koja su izdanja podržana potražite u KB4497181.

VAŽNO Počevši od 15. januara 2020. godine, pojaviće se obaveštenje celog ekrana koje opisuje rizik da će nastaviti da koristi Windows 7 servisni paket 1 kada dostigne kraj podrške 14. januara 2020. Obaveštenje će ostati na ekranu dok ne vršite interakciju sa njim. Ovo obaveštenje će se pojaviti samo u sledećim izdanjima operativnog Windows 7 servisnog paketa 1:

NapomišiteObaveštenje se neće pojaviti na uređajima pridruženim domenu ili računarima u režimu kiosk.

 • Starter.

 • Home Basic.

 • Matična Premium.

 • Profesionalno. Ako ste kupili proširenu bezbednosnu ispravku (ESU), obaveštenje se neće pojaviti. Više informacija potražite u temi Kako se dobijaju proširene bezbednosne ispravke za uređaje koji Windows ispunjavaju uslove i životni FAQ-Extended bezbednosne ispravke.

 • Ultimativni.

Rezime

Ranjivost izvršavanja daljinskog koda postoji .NET Framework softveru kada softver ne uspe da proveri izvornu naznaku datoteke. Napadač koji je uspešno iskoristio ranjivost može pokrenuti proizvoljni kôd u kontekstu trenutnog korisnika. Ako je trenutni korisnik prijavljen sa administrativnim pravima korisnika, napadač može da preuzme kontrolu nad sistemom na koji to utiče. Napadač bi zatim mogao da instalira programe; prikaz, promena ili brisanje podataka; ili kreirajte nove naloge sa punim korisničkim pravima. Na korisnike čiji su nalozi konfigurisani da imaju manje korisničkih prava može da utiče manje na korisnike koji rade sa administrativnim pravima korisnika. Iskorišćavanje ranjivosti zahteva da korisnik otvori posebno izradu datoteke sa ugroženom verzijom .NET Framework. U slučaju napada e-pošte, napadač može da iskoristi ranjivost tako što će poslati posebno izradu datoteke korisniku i uveriti korisnika da otvori datoteku. Bezbednosna ispravka adresira ranjivost tako što ispravlja .NET Framework proverava izvornu naznaku datoteke.

Da biste saznali više o ranjivostima, idite na sledeće Uobičajene ranjivosti i ekspozitive (CVE).

Odricanje ranjivosti usluge postoji kada .NET Framework neisporučivanje rukuje veb zahtevima. Napadač koji je uspešno iskoristio ovu ranjivost može da izazove odbijanje usluge u .NET Framework veb aplikaciji. Ranjivost može da se iskoristi daljinski, bez potvrde identiteta. Udaljeni neovlašćeni napadač može da iskoristi ovu ranjivost tako što će podneti posebno izrađene zahteve ovoj .NET Framework aplikaciji. Ispravka rešava ranjivost ispravljanjem načina na koji .NET Framework veb aplikacija rukuje veb zahtevima.

Da biste saznali više o ranjivostima, idite na sledeće Uobičajene ranjivosti i ekspozitive (CVE).

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Ova ispravka se ne instalira i vraća jednu od sledećih poruka o grešci ili obe:

 • -2146762495

 • Neophodni certifikat nije u okviru perioda važenja prilikom verifikacije u odnosu na trenutni sistemski sat ili vremensku oznaku u potpisanoj datoteci.

 • Funkcija odziva nije mogla da proveri odziv zato što je server za odziv bio van mreže.

Zaokrenite posao

Ovaj problem je ispravljen u najnovijem izdanju ove ispravke.  Pratite uputstva u okviru Kako da nabavite i instalirate ispravku da biste dobili ažuriranu verziju.

Ako ste već instalirali prethodno izdanje ove ispravke, nije potrebna nikakva radnja.

Simptom

Neke promene koje su u usluzi Azure Instance Metadata (IMDS) potvrdile su podatke da bi se prebacile sa Donje SajberTrust CA vrhovne domena DigiCert Global G2 CA Root. Detaljne informacije o ovoj promeni možete da pronađete ovde: Azure Metapodaci instance Service-Attested podatke TLS: Kritične promene su skoro ovde! – Microsoft Tech zajednica. Ova ispravka se ne instalira i može da vrati poruku o grešci:

"Fatalna greška tokom instalacije" sa kodom greške: 0x80070643 (ili 0x643).

Zaokrenite posao

Ovaj problem je rešen u ispravkama objavljenim u januaru 2022, pogledajte KB5008887 za detalje ažuriranja. Da biste instalirali sve prethodno objavljene ispravke, morate da primenite najnoviju ispravku iz januara 2022. .NET Framework samo bezbednosne ispravke na sistem pre nego što primenite prethodnu ispravku samo bezbednost. Ako ste već instalirali prethodno objavljenu ispravku, nije potrebna nikakva radnja.

Dodatne informacije o ovoj ispravki

Sledeći članci sadrže dodatne informacije o ovoj ispravki dok se ona prenosi na verzije pojedinačnih proizvoda.

 • 4556406 Opis samo bezbednosne ispravke za .NET Framework 2.0, 3.0, 4.5.2, 4.6 za Windows Server 2008 SP2 (KB4556406)

 • 4556403 Opis samo bezbednosne ispravke za .NET Framework 3.5.1, 4.5.2, 4.6, 4.6.1, 4.6.2, 4.7, 4.7.1, 4.7.2, 4.8 za Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1 (KB4556403)

Kako da nabavite i instalirate ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Da biste primenili ovu ispravku, morate .NET Framework 4.5.2.

Morate da instalirate ispravke navedene u nastavku i ponovo pokrenete uređaj pre instaliranja najnovije zbirne ispravke. Instaliranje tih ispravki poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja i ublaži potencijalne probleme prilikom instaliranja zbirne ispravke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki.

 1. Ispravka steka za servisni paket (SSU) od 12. marta 2019. (KB4490628). Da biste nabavili sami paket za ovaj SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. Ova ispravka je neophodna za instaliranje ispravki koje su potpisane samo sa SHA-2.

 2. Najnovija ISPRAVKA ZA SHA-2 (KB4474419) objavljena 10. septembra 2019. Ako koristite Windows Update, najnovija SHA-2 ispravka će vam biti automatski ponuđena. Ova ispravka je neophodna za instaliranje ispravki koje su potpisane samo sa SHA-2. Dodatne informacije o SHA-2 ispravkama potražite u zahtevu podrške za podršku za 2019 SHA-2 kôd za podršku za Windows i WSUS.

 3. Paket za pripremu proširenih bezbednosnih ispravki (ESU) (KB4538483) objavljen 11. februara 2020. Paket za pripremu ESU licenciranja će vam biti ponuđen iz softvera WSUS. Da biste nabavili standalne pakete za pripremu ESU licenciranja, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog .

Windows server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 7 servisni paket 1, Windows Server 2008 R2 servisni paket 1,Windows Ugrađeni servisni paket 7 1, Windows POSReady 7

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

Ponovo pokreni zahtev

Morate ponovo da pokrenete računar kada primenite ovu ispravku ako se koristi neka datoteka na koju ovo utiče. Preporučujemo da zatvorite sve .NET Framework zasnovane na sistemu pre nego što primenite ovu ispravku.

Informacije o primeni ažuriranja

Detalje o primeni za ovu bezbednosnu ispravku potražite u sledećem članku u Microsoft bazi znanja:

20200512 Informacije o primeni bezbednosnih ispravki: 12. maj 2020.

Ažuriranje informacija o uklanjanju

Napomišite Ne preporučujemo da uklanjate bezbednosne ispravke. Da biste uklonili ovu ispravku, koristite stavku Programi i funkcije na kontrolnoj tabli.

Ažuriranje informacija o ponovnom pokretanju

Ova ispravka ne zahteva ponovno pokretanje sistema nakon što je primenite, osim ako su datoteke koje se ažuriraju zaključane ili se koriste.

Informacije o datoteci

Verzija ispravke na engleskom (SAD) ovog softvera instalira datoteke koje imaju atribute navedene u sledećim tabelama.

x86

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

clr.dll

4.0.30319.36627

6,941,472

10.01.2020.

00:06

clrjit.dll

4.0.30319.36627

509,728

10.01.2020.

00:06

mscordacwks.dll

4.0.30319.36627

1,285,104

10.01.2020.

00:06

mscordbi.dll

4.0.30319.36627

1,108,464

10.01.2020.

00:06

mscorlib.dll

4.0.30319.36627

5,268,768

10.01.2020.

00:06

PenIMC.dll

4.0.30319.36627

82,440

10.01.2020.

00:06

peverify.dll

4.0.30319.36627

164,640

10.01.2020.

00:06

PresentationCore.dll

4.0.30319.36627

3,227,632

10.01.2020.

00:06

PresentationFramework.dll

4.0.30319.36627

6,228,256

10.01.2020.

00:06

PresentationHost_v0400.dll

4.0.30319.36627

186,864

10.01.2020.

00:06

PresentationHost_v0400.dll.mui

4.0.30319.36627

85,488

10.01.2020.

00:06

PresentationNative_v0400.dll

4.0.30319.36627

790,816

10.01.2020.

00:06

ServiceMonikerSupport.dll

4.0.30319.36627

28,960

10.01.2020.

00:06

SMDiagnostics.dll

4.0.30319.36627

73,864

10.01.2020.

00:06

SOS.dll

4.0.30319.36627

763,168

10.01.2020.

00:06

System.Activities.dll

4.0.30319.36627

1,583,248

10.01.2020.

00:06

System.Core.dll

4.0.30319.36627

1,272,464

10.01.2020.

00:06

System.IdentityModel.dll

4.0.30319.36627

1,097,872

10.01.2020.

00:06

System.IdentityModel.Services.dll

4.0.30319.36627

200,480

10.01.2020.

00:06

System.Runtime.Serialization.dll

4.0.30319.36627

1,060,496

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.Channels.dll

4.0.30319.36627

160,024

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.Discovery.dll

4.0.30319.36627

313,120

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.dll

4.0.30319.36627

6,388,328

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.Internals.dll

4.0.30319.36627

255,120

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.WasHosting.dll

4.0.30319.36627

40,432

10.01.2020.

00:06

System.Windows.Controls.Ribbon.dll

4.0.30319.36627

751,904

10.01.2020.

00:06

System.Xaml.dll

4.0.30319.36627

641,408

10.01.2020.

00:06

WindowsBase.dll

4.0.30319.36627

1,242,392

10.01.2020.

00:06

WPFFontCache_v0400.exe.mui

4.0.30319.36627

19,952

10.01.2020.

00:06

WPFFontCache_v0400.exe

4.0.30319.36627

25,424

10.01.2020.

00:06

wpfgfx_v0400.dll

4.0.30319.36627

1,649,136

10.01.2020.

00:06

VsVersion.dll

12.0.52415.36415

18,088

10.01.2020.

00:02

msvcp120_clr0400.dll

12.0.52480.36480

536,856

10.01.2020.

00:02

msvcr120_clr0400.dll

12.0.52480.36480

875,800

10.01.2020.

00:02

x64

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

clr.dll

4.0.30319.36627

10,071,328

10.01.2020.

00:29

clr.dll

4.0.30319.36627

6,941,472

10.01.2020.

00:06

clrjit.dll

4.0.30319.36627

1,235,232

10.01.2020.

00:29

clrjit.dll

4.0.30319.36627

509,728

10.01.2020.

00:06

mscordacwks.dll

4.0.30319.36627

1,731,872

10.01.2020.

00:29

mscordacwks.dll

4.0.30319.36627

1,285,104

10.01.2020.

00:06

mscordbi.dll

4.0.30319.36627

1,534,240

10.01.2020.

00:29

mscordbi.dll

4.0.30319.36627

1,108,464

10.01.2020.

00:06

mscorlib.dll

4.0.30319.36627

5,222,688

10.01.2020.

00:29

mscorlib.dll

4.0.30319.36627

5,268,768

10.01.2020.

00:06

PenIMC.dll

4.0.30319.36627

95,736

10.01.2020.

00:29

PenIMC.dll

4.0.30319.36627

82,440

10.01.2020.

00:06

peverify.dll

4.0.30319.36627

226,592

10.01.2020.

00:29

peverify.dll

4.0.30319.36627

164,640

10.01.2020.

00:06

PresentationCore.dll

4.0.30319.36627

3,211,552

10.01.2020.

00:29

PresentationCore.dll

4.0.30319.36627

3,227,632

10.01.2020.

00:06

PresentationFramework.dll

4.0.30319.36627

6,228,256

10.01.2020.

00:06

PresentationHost_v0400.dll

4.0.30319.36627

232,944

10.01.2020.

00:29

PresentationHost_v0400.dll.mui

4.0.30319.36627

85,496

10.01.2020.

00:29

PresentationHost_v0400.dll

4.0.30319.36627

186,864

10.01.2020.

00:06

PresentationHost_v0400.dll.mui

4.0.30319.36627

85,488

10.01.2020.

00:06

PresentationNative_v0400.dll

4.0.30319.36627

1,078,768

10.01.2020.

00:29

PresentationNative_v0400.dll

4.0.30319.36627

790,816

10.01.2020.

00:06

ServiceMonikerSupport.dll

4.0.30319.36627

29,472

10.01.2020.

00:29

ServiceMonikerSupport.dll

4.0.30319.36627

28,960

10.01.2020.

00:06

SMDiagnostics.dll

4.0.30319.36627

73,864

10.01.2020.

00:06

SOS.dll

4.0.30319.36627

823,792

10.01.2020.

00:29

SOS.dll

4.0.30319.36627

763,168

10.01.2020.

00:06

System.Activities.dll

4.0.30319.36627

1,583,248

10.01.2020.

00:06

System.Core.dll

4.0.30319.36627

1,272,464

10.01.2020.

00:06

System.IdentityModel.dll

4.0.30319.36627

1,097,872

10.01.2020.

00:06

System.IdentityModel.Services.dll

4.0.30319.36627

200,480

10.01.2020.

00:06

System.Runtime.Serialization.dll

4.0.30319.36627

1,060,496

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.Channels.dll

4.0.30319.36627

160,024

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.Discovery.dll

4.0.30319.36627

313,120

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.dll

4.0.30319.36627

6,388,328

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.Internals.dll

4.0.30319.36627

255,120

10.01.2020.

00:06

System.ServiceModel.WasHosting.dll

4.0.30319.36627

40,432

10.01.2020.

00:06

System.Windows.Controls.Ribbon.dll

4.0.30319.36627

751,904

10.01.2020.

00:06

System.Xaml.dll

4.0.30319.36627

641,408

10.01.2020.

00:06

WindowsBase.dll

4.0.30319.36627

1,242,392

10.01.2020.

00:06

WPFFontCache_v0400.exe.mui

4.0.30319.36627

19,952

10.01.2020.

00:29

WPFFontCache_v0400.exe.mui

4.0.30319.36627

19,952

10.01.2020.

00:06

WPFFontCache_v0400.exe

4.0.30319.36627

26,664

10.01.2020.

00:29

WPFFontCache_v0400.exe

4.0.30319.36627

25,424

10.01.2020.

00:06

wpfgfx_v0400.dll

4.0.30319.36627

2,109,424

10.01.2020.

00:29

wpfgfx_v0400.dll

4.0.30319.36627

1,649,136

10.01.2020.

00:06

VsVersion.dll

12.0.52415.36415

18,088

10.01.2020.

00:03

VsVersion.dll

12.0.52415.36415

18,088

10.01.2020.

00:02

msvcp120_clr0400.dll

12.0.52480.36480

678,488

10.01.2020.

00:03

msvcp120_clr0400.dll

12.0.52480.36480

536,856

10.01.2020.

00:02

msvcr120_clr0400.dll

12.0.52480.36480

869,464

10.01.2020.

00:03

msvcr120_clr0400.dll

12.0.52480.36480

875,800

10.01.2020.

00:02

Informacije o zaštiti i bezbednosti

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×