UVOD

Ovaj članak opisuje različite scenarije u kojima morate ručno instalirati ažurirane pakete datoteka pomoći za Windows Vista servisne pakete. Datoteke za pomoć morate ručno da instalirate zato što samostalni paketi za Windows Vista servisni paket ne sadrže ažurirane Windows Vista datoteke pomoći.

Više informacija

Informacije o ažuriranju

Sledeće datoteke su dostupne za preuzimanje sa lokacije Microsoft Download Center:Download Download the Update for Windows Vista (KB937286) package now.Odmah preuzmite paket ispravki za operativni sistem Windows Vista (KB937286). Odmah preuzmite paket nadopuna za operativni sistem Windows Vista za 64-bitne sisteme (KB937286). Download Za više informacija o preuzimanju Microsoft datoteka podrške kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

119591 Nabavljanje Microsoft datoteka podrške sa usluga na mrežiMicrosoft je skenirao ovu datoteku u cilju virusa. Microsoft je koristio najaktuelni softver za otkrivanje virusa koji je bio dostupan na datum kada je datoteka proknjižena. Datoteka se čuva na serverima sa poboljšanom bezbednošću koji sprečavaju neovlašćeno menjanje datoteke.Samostalni paketi operativnog sistema Windows Vista servisni paket 1 ili Windows Vista servisni paket 2 ne sadrže ažurirane datoteke pomoći za Windows Vista SP1. Ažurirani paketi datoteka pomoći za Windows Vista imaju ime "Ažuriranje za datoteke pomoći". Ove datoteke su upakovane odvojeno za svaki jezik. Ažurirane datoteke pomoći su isključene iz samostalni paketi da bi se smanjila veličina paketa. Međutim, ažurirane Windows Vista datoteke za pomoć nalaze se u maloprodajnim i OEM verzijama operativnog sistema Windows Vista koje uključuju servisni paket. Zbog toga, ako obavite čistu instalaciju verzije operativnog sistema Windows Vista koja uključuje servisni paket, ne morate da dodate ažuriranu datoteku pomoći. Sledeća lista opisuje različite scenarije u kojima morate ručno da instalirate paket "Ažuriranje za datoteke pomoći" da biste nabavili ažurirane Windows Vista datoteke pomoći:

  • Windows Vista servisne pakete se instaliraju na računar koji radi pod verzijom operativnog sistema Windows Vista pomoću usluge Windows Update ili pomoću Microsoft Update samostalnog (MSU) paketa za operativni sistem Windows Vista.

  • Instalirali ste operativni sistem Windows Vista Enterprise MJ ili Windows Vista Ultimate MJ, a zatim instalirate novi jezik pomoću jezičkih paketa. U ovom scenariju morate ručno da instalirate ažuriranu datoteku za pomoć zato što paket "Ažuriranje za datoteke pomoći" koristi jezik koji odgovara jeziku sadržaja. Paketi "Update za datoteke pomoći" su specifični za jezik. Na primer, na računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows Vista ne možete da instalirate nemačku verziju paketa "Ažuriranje datoteka pomoći" Osim ako taj računar već nije instaliran nemački jezik.

  • Jezički paket uklanjate sa računara sa operativnim sistemom Windows Vista nakon instalacije paketa "Ažuriranje za datoteke pomoći" za taj jezički paket koji ste uklonili. U ovom scenariju, paketi "Ažuriranje za datoteke pomoći" automatski se uklanjaju.

Možete preuzeti MSU paket za paket "Ažuriranje za datoteke pomoći" preko Microsoftova centra za preuzimanje. Da biste to uradili, posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

http://www.microsoft.com/download/details.aspx?FamilyID=dd4affa2-f435-4c42-82da-110948c001c1 Pored toga, iste ispravke će biti objavljene i putem Windows Update za sve jezike. Međutim, paketi "Ažuriranje za datoteke pomoći" su ugrađeni u isti broj članka Microsoft baze znanja, KB 937286. Zbog toga, ako sistem ima više instaliranih jezika i da ima odgovarajuće pakete "Ažuriraj za datoteke pomoći", Windows Vista pregledač softvera prikazuje više stavki u KB 937286. Pored toga, naslov paketa neće prikazivati jezik paketa.

Informacije o tome kako da potvrdite instalaciju paketa "Ažuriranje za datoteke pomoći" za IT administratore i OEM partnere

Možete odrediti da li je paket "Ispravka za datoteke pomoći" instaliran na računaru za određenu jezičku verziju. Da biste to uradili, ispitajte sledeći direktorijum:

%SYSTEMROOT%\Help\Windows\[šifra regiona] Paketi "Ažuriranje za datoteke pomoći" za određene jezike uključuju kôd jezika ili regiona u ime datoteke. Na primer, ime datoteke paketa ažuriranja na engleskom-AMERIČKOJ verziji 32-bitnog operativnog sistema Windows Vista je Windows 6.0-kb937286-x86-En-US. MSU. U ovom imenu datoteke "SR-US" predstavlja pozivni broj za jezik ili region. Sledi tipična Putanja kataloga datoteka pomoći:

C:\Windows\Help\Windows\EN-USNapomena U ovom primeru, koristi se i englesko-AMERIČKI region. Ako sve datoteke u direktorijumu imaju datum izmene od 2 novembra 2006, paket za ažuriranje datoteke pomoći nije instaliran za taj jezik ili region. Ako 90% datoteka u direktorijumu ima datum izmene od 18 januara, 2008, paket za ažuriranje datoteke pomoći je instaliran za taj jezik ili region.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×