Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Ovaj članak je za novi Microsoft Edge. Pronađite pomoć za zastarelu verziju pregledača Microsoft Edge

Bezbednost pregledača Microsoft Edge radi naporno u pozadini kao nevidljivi staratelj da bi korisnicima pružila mir prilikom pregledanja veba.

Bez obzira na to da li SmartScreen koristi sistem reputacije kako bi se zaštitio od zlonamernih sajtova, zaštite od tipografskih grešaka na veb lokacijama koje hvataju greške korisnika na URL adresama ili poboljšan bezbednosni režim koji se poravnava sa proaktivnom zaštitom prilikom sletanja na nepoznati sajt, Microsoft Edge stalno pomaže u zaštiti miliona klijenata svakog meseca od phishinga, malvera, prevara i neželjenog oglašavanja.

Pored toga, nudimo besplatno, ugrađeno iskustvo upravljanja lozinkama u okviru pregledača Edge. Sačuvane lozinke korisnika se šifruju i proveravaju se u poznatom spremištu izloženih akreditiva, a korisnici će biti obavešteni ako se pronađe podudaranje. Približno 53% svih korisnika pregledača Edge je upozorenje na najmanje jednu izloženu lozinku pomoću pregledača Edge.

Savet: Sačuvajte ovaj dokument kao centralno čvorište za sve podržane dokumente o bezbednosnim funkcijama u pregledaču Microsoft Edge. 

Saznajte više o bezbednosti u pregledaču Microsoft Edge. Izaberite bilo koji naslov ispod i otvoriće se da bi se prikazalo više informacija:

Microsoft Defender SmartScreen obezbeđuje sistem ranog upozorenja u odnosu na veb lokacije koje mogu da se uključe u phishing napade ili mogu pokušati da distribuiraju malver putem društveno inženjeriranog napada. Primarne pogodnosti obuhvataju (ali nisu ograničene) na podršku za anti-phishing i antimalver, URL adrese zasnovane na reputaciji i zaštitu aplikacija i integraciju operativnog sistema.

Uči više:

Kako SmartScreen može da me zaštiti u pregledaču Microsoft Edge?

Microsoft Defender SmartScreen pregled | Microsoft Learn

Podrška za Microsoft Edge Microsoft Defender SmartScreen | Microsoft Learn

Praksa osoba koje registruju uobičajeno pogrešno napisano pisanje domena druge organizacije kao sopstvenog kako bi krali saobraćaj neformalno je poznata kao "tipografija". (Na primer: tailspintoy.com umesto tailspintoys.com (obratite paћnja na to da nedostaje "s")).

Ako pogrešno otkucate ili pogrešno otkucate legitimnu URL adresu lokacije, možete umesto toga da završite na lokaciji tipografije i možda neće uvek biti očigledno da niste tamo gde ste nameravali da odete.

Microsoft Edge ima kontrolor tipografije koji će vas upozoriti ako izgleda da ste pogrešno otkucali zajedničku veb adresu i možda je usmerena na zlonamernu lokaciju.

Uči više:

Šta je tipografija?

Microsoft Edge dodaje poboljšane bezbednosne funkcije da bi pružio dodatni sloj zaštite prilikom pregledanja veba i posete nepoznatih sajtova.

World Wide Web je dizajniran da vam pruži bogato iskustvo pregledanja koristeći moćne tehnologije kao što je JavaScript. S druge strane, ta moć može da prevede više izlaganja kada posetite zlonamerni sajt.

Uz poboljšani režim bezbednosti, Microsoft Edge doprinosi smanjenju rizika od napada tako što automatski primenjuje konzervativnije bezbednosne postavke na nepoznate sajtove i prilagođava se tokom vremena dok nastavljate da pregledate. 

Uči više:

Poboljšajte bezbednost na vebu pomoću pregledača Microsoft Edge

Bezbednije pregledajte pomoću Pregledača Microsoft Edge | Microsoft Learn 

Generator lozinki u pregledaču Microsoft Edge je promena u igri. Koristite ga da biste automatski generisali jak, jedinstveni predlog lozinke svaki put kada vam je potreban. Pored toga, generisani lozinka se automatski čuva u pregledaču i sinhronizuje na svim prijavljenim uređajima, tako da ne morate da je pamtite. 

Pored toga, nadgledanje lozinke pomaže u zaštiti naloga na mreži u pregledaču Microsoft Edge tako što vas obaveštava kada je neka lozinka ugrožena, tako da možete da ih ažurirate. Promena lozinki odmah predstavlja najbolji način da sprečite otme naloge. 

Uči više:

Korišćenje generatora lozinke za kreiranje bezbednijih lozinki u pregledaču Microsoft Edge

Zaštita naloga na mreži pomoću nadgledanja lozinke


Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×