Spasavanje oštećenog korisničkog profila u operativnom sistemu Windows XP

Autor:

MVP "Raghu Boddu"

PRAVNA RJEŠENJA ZA SADRŽAJ U ZAJEDNICI

KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI ODGOVARAJUĆI DOBAVLJAČI NE ČINE NIKAKVE IZJAVE O PRIKLADNOSTI, POUZDANOSTI ILI ISPRAVNOSTI INFORMACIJA I SRODNIH GRAFIKA KOJE SE OVDE NALAZE. SVE TAKVE INFORMACIJE I SRODNA GRAFIKA OBEZBEĐUJU SE "KAKAV JESTE" BEZ GARANCIJE BILO KOJE VRSTE. KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI ODGOVARAJUĆI DOBAVLJAČI NE TVRDE SVE GARANCIJE I USLOVI U VEZI SA OVIM INFORMACIJAMA I SRODNIM GRAFIKAMA, UKLJUČUJUĆI SVE PODRAZUMEVANE GARANCIJE I USLOVE ZA PRODAJU, PRILAGOĐENOST ODREĐENOJ NAMENI, RADNE POTREBE, TITULE I NEPOVREDIVOST. IZRIČITO SE SLAŽETE DA MICROSOFT I/ILI NJEGOVI DOBAVLJAČI NEĆE BITI ODGOVORNI ZA BILO KOJE DIREKTNE, INDIREKTNE, KAZNENE, SLUČAJNE, POSEBNE, POSLEDIČNE ŠTETE ILI BILO KOJU ŠTETU, BEZ OGRANIČENJA, ŠTETE ZA GUBITAK KORIŠĆENJA, PODATKE ILI PROFIT, KOJI PROISTIČU IZ ILI NA BILO KOJI NAČIN POVEZAN SA UPOTREBOM ILI NEMOGUĆNOŠĆU KORIŠĆENJA INFORMACIJA I SRODNIH GRAFIKA KOJE SE NALAZE U OVOM DOKUMENTU, BILO DA SE RADI O UGOVORU, TORT, NEMARNOSTI, STROGI ODGOVORNOSTI ILI NEKOM DRUGOM, ČAK I AKO SU KORPORACIJI MICROSOFT ILI BILO KOJI OD NJEGOVIH SNABDEVAČA SAVETOVANO

Rezime

Korisnik može iskusiti "sistem se oporavio od ozbiljne greške. Korisnički profil je oštećen "poruka o grešci prilikom pokretanja operativnog sistema Windows.

Simptome

Kada se prijavite na nalog, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci: sistem se oporavio od ozbiljne greške. Korisnički profil je oštećen. Možda ćete primetiti sve korisničke dokumente, Outlook, Internet Explorer i .NET postavke koje nedostaju.

Rezoluciju

Rešenje koje se preporučuje u sledećem članku o tome da će rešiti problem: Međutim, rešenje koje se preporučuje u gorenavedenom članku pokazuje da ručno kopirate postavke. Osim toga, možete da sledite dole navedeno rešenje: Kreirajte novi korisnički nalog: idite na kontrolnu tablu. kliknite na dugme "Korisnički nalozi". Izaberite stavku Kreiraj novu vezu sa nalogom. Dajte ime nalogu i kliknite na dugme "dalje".  Napomena: uverite se da je tip naloga administrator računara (možete da vidite dugme opcije prikazano u procesu.) Kliknite na dugme Kreiraj nalog. Odjavite se sa tekućeg računa i prijavite se sa novim nalogom. Ovo će kreirati korisnički profil za novi nalog. Kada se procedura kreiranja korisničkog profila dovrši odjavite sa naloga bez ikakvih drugih izmena. Ponovo se prijavite na stari nalog i izvršite sledeće radnje: Kliknite desnim tasterom miša na moj računar, a zatim izaberite stavku Svojstva. Izaberite karticu "više opcija". Kliknite na dugme postavke u odeljku "Korisnički profili". Izaberite korisnički nalog koji je oštećen. Kliknite na dugme "Kopiraj na". Kliknite na dugme Pregledaj, a zatim potražite dijalog fascikle da biste pronašli fasciklu "Dokumenti i postavke" i izabrali novi nalog.  Trebalo bi da se pojavi dijalog za potvrđivanje koji vas obaveštava da će originalne datoteke biti izbrisane i od vas će biti zatraženo da potvrdite operaciju kopiranja. Kliknite na dugme da. kada se profil kopira, odjavite se sa sistema i ponovo se prijavite sa novim korisničkim imenom. Biće kopirane sve postavke starog naloga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×