Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada pokrenete čarobnjak za dodavanje štampača, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci nakon što kliknete na dugme "Završi" na kraju čarobnjaka:

Kompjuter ne može da instalira štampač. Upravljački program štampača nije kompatibilan sa smernicom koja je omogućena na vašem računaru koja blokira Windows NT 4,0 upravljačke programe. Ako želite da koristite ovaj pogonski program, obratite se administratoru sistema kako bi onesposobili ove smernice.

Uzrok

Do ovog ponašanja dolazi zato što Windows Server 2003 podrazumevano ne podržava upravljačke programe za štampanje u režimu jezgra.Napomena: Microsoft Windows NT 4,0 upravljački programi za štampanje su upravljački programi za zaštićeni režim rada.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, ažurirajte upravljački program štampača na serveru za štampanje tako da ne koristi upravljački program štampača za zaštićeni režim rada.

Rešenje

Da biste zaobišli ovo ponašanje, koristite odgovarajući metod:

1. metod

Ako instalirate Windows NT 4,0 upravljački program za štampanje, obratite se administratoru mreže da biste uklonili smernice.

2. metod

Ako za udaljeni mrežni štampač želite da instalirate upravljački program za režim koji nije moguće jezgro.

  1. Na kontrolnoj tabli dvaput kliknite na Štampači i faksovi.

  2. Kliknite dvaput na stavku " Dodaj štampač " da biste pokrenuli čarobnjak za dodavanje štampača, a zatim kliknite na dugme " dalje".

  3. Kliknite na dugme lokalni štampač, opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski otkrij i instaliraj , a zatim kliknite na dugme dalje.

  4. Izaberite stavku Kreiraj novi port, a zatim u okviru tip portaizaberite stavku Lokalni port.

  5. Za ime portaOtkucajte putanju do štampača u formi \ \Server\štampač, gde jeServer ime servera za štampanje, aštampač je ime štampača.

  6. Kliknite na dugme " dalje", a zatim odaberite upravljački program za Windows 2000 ili Windows Server 2003 za štampač.

  7. Kliknite na dugme dalje, a zatim sledite uputstva da biste dovršili čarobnjak.

Napomena: Ako koristite 2. metod, nećete dobiti ažurirane verzije štampača sa servera za štampanje kada se upravljački program štampača kasnije ažurira na serveru.

Više informacija

Kada štampate na mrežnom štampaču, Windows NT, Windows 2000 i Windows Server 2003 uvek koristite upravljački program štampača na sever za štampanje ako ne koristite lokalni port za zaobilaženje (metod 2). Upravljački programi za zaštićeni režim rada su monolitni upravljački programi koji se nalaze u operativnom sistemu na nivou jezgra. Windows Server 2003 i novije verzije uključuju smernice koje blokiraju upravljačke programe štampanja u zaštićenom režimu rada jer upravljački programi za štampanje u zaštićenom režimu rada mogu da dovedu do prikazivanja grešaka na plavom ekranu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×