Ovaj članak je namenjen korisnicima posredničkog računara.

Simptomi

Nakon što instalirate Windows Vista servisni paket na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista, hardverski uređaj ne radi ispravno. Pored toga, ako otvorite upravljač uređajima, možda ćete videti uzvika pored imena hardverskog uređaja.

Rezolucija

Upravljački program nije instaliran ili ga možda nije ispravno instaliran. Sledite ove korake da biste utvrdili da li "Upravljač uređajima" možete da pronađete uređaj i da instalirate ili ponovo instalirajte upravljački program ako je potrebno:

1. korak: Utvrdite da li upravljački program uređaja nije pronađen u alatki "Upravljač uređajima"

 1. Kliknite na dugme Start windows icon, u polju Započni pretragu otkucajte "Upravljač uređajima" , a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Kliknite da biste nastavili. Otvoriće se dijalog "Upravljač uređajima" .

  Notice icon
  Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.

 3. Na listi tipova uređaja, kliknite na tip uređaja, a zatim pronađite na određeni uređaj koji ne funkcioniše.

  • Ako znakom uzvika će se pojaviti pored imena uređaja koji ne funkcioniše, "Upravljač uređajima" ne može da pronađe upravljački program uređaja. Idite na korak 3, „Koristi Windows Update pronađe upravljački program uređaja”.

  • Ako nema se pojavljuje pored imena uređaja koji ne funkcionira ispravno, prijeđite na korak 2, „Deinstaliraj i ponovo instalirajte upravljačke programe uređaja”.

 4. Zatvorite Upravljač uređajima.

2. korak: Deinstalirate i ponovo instalirajte upravljačke programe uređaja

Ako nema uzvika se pojavljuje pored ime uređaj i uređaj ne funkcioniše ispravno, ručno deinstalirajte i ponovo instalirajte upravljačke programe uređaja. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start windows icon, u polju Započni pretragu otkucajte "Upravljač uređajima" , a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Kliknite da biste nastavili. Otvoriće se dijalog "Upravljač uređajima" .

  Notice icon
  Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.

 3. Na listi tipova uređaja, kliknite vrstu uređaja, a zatim pronađite na određeni uređaj koji ne funkcioniše.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na uređaj, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 5. Izaberite karticu upravljački program .

 6. Kliknite da biste deinstalirali.

 7. Kliknite na OK.

 8. U okviru za dijalog "Upravljač uređajima" , izaberite meni " Radnje ", a zatim izaberite stavku Skeniraj u potrazi za promenama hardvera.

  • Možete da primite poruku koja navodi da je Windows mora da se instalira softver upravljačkog programa za uređaj nepoznat. Ako dobijete ovu poruku, izaberite stavku Pronađi i instaliraj softver upravljačkog programa (preporučuje se).

  • Takođe možete da primite poruku koja navodi da se instalira hardverski uređaj i neinstalirana uređaj je sada prisutan u alatki "Upravljač uređajima".

  Napomena Ako ne dobijete ni poruku ili hardverski uređaj nije instaliran, prijeđite na korak 3, „Koristi Windows Update pronađe upravljački program uređaja”.

Ako je uređaj ispravno instaliran i ispravno funkcioniše, vi ste rešili problem i završite. Ako je uređaj instaliran, ali i dalje izgleda ne radi pravilno, pređite na odeljak „Sledeći koraci”.

3. korak: Koristi Windows Update pronađe upravljački program uređaja

Napomena Da biste koristili Windows Update, vi morate biti prijavljeni na računalo kao administrator. Da biste se uverili da ste prijavljeni na Windows pomoću korisničkog naloga administratora računara, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://support.microsoft.com/gp/adminSlijedite ove korake da biste koristili Windows Update da potraži upravljački program uređaja:

 1. Kliknite na dugme Start windows icon, kliknite na Svi programi, a zatim izaberite stavku Windows Update.

  Notice icon
  Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.

 2. Izaberite da li postoje ispravke.

 3. Da biste utvrdili da li je ažurirani upravljački programi su dostupni, kliknite na dugme Prikaži dostupne ispravke.

  Ako su ažuriranja dostupna, kliknite upravljački program koji želite instalirati, a zatim kliknite na dugme Instaliraj.

  Notice icon
  Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.

Ako Windows Update ne može pronaći potreban upravljački program, obratite se proizvođaču uređaja da biste preuzeli najnoviji upravljački program uređaja za operativni sistem Windows Vista. Za informacije o tome kako se to radi, pogledajte odeljak „Više informacija”.

Ako ove metode jeste ne rešava ovaj problem, pređite na odeljak „Sledeći koraci”.

NAREDNI KORACI

Ako ove korake uradio ne reši problem, možda ćete želeti da se obratite nekome za pomoć, ili možda želite da se obratite proizvođaču uređaja. Kupac podrške usluge Web-mjesta Microsoft možete da koristite i pronaci druga rešenja za tvoj problem. Neke usluge koje pruža kupac podrške usluge Web-mjesta Microsoft uključuju sledeće:

 • Pretraživa baza znanja: pretraživanje informacija i samopomoć alatke tehničke podrške za Microsoft proizvode.

 • Rešenje centre: prikaz određeni proizvod najčešća pitanja i podrška pramenove.

 • Ostale opcije podrške: koristite na Webu da postavim pitanje, obratite se Microsoft službi korisničke podrške ili dati povratnu informaciju.

Ako nastavite imati probleme nakon korišćenja ove Microsoftova Web-mjesta ili ako ti ne može da pronađe rešenje problema na Microsoft podrške usluge Web lokaciji, kliknite na sledeću vezu da se obratite podršci.

http://support.microsoft.com/contactus

Više informacija

Za informacije o kontaktiranju dobavljača hardvera i softvera, kliknite na odgovarajući broj članka na sljedećem popisu da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

65416 hardver i softver dobavljača kontakt informacije, A-K

60781 hardver i softver dobavljača kontakt informacije, L-P

60782 hardver i softver dobavljača kontakt informacije, Q-ZMicrosoft obezbeđuje kontakt informacije nezavisnih proizvođača da pomogne pri pronalaženju tehničke podrške. Informacije za kontakt mogu promijeniti bez najave. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacije nezavisnih proizvođača.


Za više informacija o tome kako da rešavanje problema sa zvukom do kojih može doći kada instalirate Windows Vista servisni paket 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

948481 dođe do problema sa zvukom nakon instalacije operativnog sistema Windows Vista servisni paket 1Za pomoć za probleme uređaj u operativnom sistemu Windows Vista, posetite sledeću Microsoft web stranicu:

Rješava probleme u kojima uređaji ne rade ili nisu otkriveni u Windows

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×