Vodič za zaštitu od ranjivosti zbog greške prilikom provere računara pomoću Intel® procesora (CVE-2018-12207)

Rezime

Dana 12. novembra 2019, Intel je objavio tehnički savet za ranjivost zbog greške prilikom provere računara pomoću Intel® procesora kome je dodeljena oznaka CVE-2018-12207. Microsoft je objavio ispravke kako bi pomogao da se ublaži ova ranjivost za gostujuće virtuelne mašine (VM), ali je zaštita podrazumevano onemogućena. Za omogućavanje ove zaštite obavezna je radnja na hostu. Sledite smernice u odeljku „Podešavanje registratora“ da biste omogućili zaštitu na sistemu Hyper-V hosta.

Podešavanje registratora

Da biste omogućili zaštite od ranjivosti zbog greške prilikom provere računara pomoću Intel® procesora (CVE-2018-12207), pokrenite sledeću komandu u komandnoj liniji sa punim privilegijama na sistemu hosta i podesite primenljivi ključ registratora:

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Virtualization" /v IfuErrataMitigations /t REG_DWORD /d 1 /f

Napomena Kada se komanda izvrši, morate ponovo da pokrenete gostujuću virtuelnu mašinu.

Da biste onemogućili zaštite od ranjivosti zbog greške prilikom provere računara pomoću Intel® procesora (CVE-2018-12207), pokrenite sledeću komandu u komandnoj liniji sa punim privilegijama na sistemu hosta i podesite primenljivi ključ registratora:

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Virtualization" /v IfuErrataMitigations /t REG_DWORD /d 0 /f

Napomena Kada se komanda izvrši, morate ponovo da pokrenete gostujuću virtuelnu mašinu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×