Vraćanje računara sa operativnim sistemom Windows 7 na prethodnu instalaciju operativnog sistema Windows pomoću fascikle "Windows. old"

UVOD

U nekim slučajevima ćete možda morati da vratite Windows 7 računar u prethodno stanje na prethodnoj instalaciji operativnog sistema Windows. Ovaj članak vas vodi kroz korake za ručno vraćanje računara na prethodnu verziju operativnog sistema Windows. Napomena: Da biste to uradili, morate koristiti komandnu liniju i morate otkucati određene komande na komandnoj liniji da biste preimenovali i premeštali fascikle između različitih verzija operativnog sistema Windows. Napomena: Ako trenutno imate instaliran servisni paket 1 za Windows 7, koraci za deinstalaciju su isti kao i u operativnom sistemu Windows 7 bez instaliranih servisnih paketa. Ako vratite prethodnu instalaciju operativnog sistema Windows 7, možda ćete morati da instalirate Windows 7 servisni paket 1 na tu instalaciju. Ovaj članak je namenjen korisnicima računara sa početnim ili srednjim nivoom znanja.

Više informacija

Da biste rešili ovaj problem, sledite navedene korake da biste vratili računar u prethodnu verziju operativnog sistema Windows pomoću fascikle "Windows. OLD". Savet: možda će vam biti lakše da sledite korake ako prvo odštampate ovaj članak.

1. korak: utvrdite da li postoji fascikla Windows. old i da li na Windows čvrstom disku ima dovoljno slobodnog prostora

 1. Kliknite na dugme Startwindows icon , a zatim izaberite stavku računar.

 2. U meniju " Prikaz " izaberite stavku " Detalji".

 3. U koloni " slobodno mesto " Obratite pažnju na to koliko prostora je dostupno za lokalni disk (C:) u oblasti disk jedinica čvrstog diska .

 4. U oblasti disk jedinica čvrstog diska kliknite dvaput na lokalni disk (C:), a zatim utvrdite da li fascikla "Windows. old" postoji. Važnim Ako fascikla "Windows. old" ne postoji, ne možete da sledite korake iz ovog članka da biste vratili prethodnu instalaciju operativnog sistema Windows na ovaj računar. Morate da pravite rezervne kopije i da vratite datoteke u prethodno stanje ili da ih prenesete na prethodni operativni sistem.

 5. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu " Windows. old ".

 6. Windows 7 će odrediti veličinu fascikle nakon nekoliko sekundi.

Utvrdite da li je fascikla "Windows. old" manja od slobodnog prostora koji je dostupan za lokalni disk (C:) u koraku 1,2. Belešku Ako je fascikla "Windows. old" dva puta veća od slobodnog prostora koji je dostupan za lokalni disk (C:) stavku, možda nećete moći da vratite prethodnu instalaciju operativnog sistema Windows.

2. korak: pokretanje Windows okruženja za oporavak

 1. Stavite Windows 7 instalacioni disk u DVD jedinicu, a zatim ponovo pokrenite računar.

 2. Kada budete upitani, pritisnite taster da biste ponovo pokrenuli računar sa diska.

 3. U prozoru Instalacija operativnog sistema Windows izaberite jezik, vreme, valutu, metod unosa na tastaturi ili drugi metod unosa, a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. U prozoru Instalacija operativnog sistema Windows izaberite stavku Popravite računar.

 5. U prozoru " Opcije za oporavak sistema " kliknite na verziju operativnog sistema Windows 7 koju želite da popravite, a zatim kliknite na dugme dalje.

 6. U prozoru Opcije za oporavak sistema izaberite stavku Komandna linija.

Otvoriće se prozor komandne linije koji prikazuje komandnu liniju. Komandna linija je mesto gde ćete otkucati komande opisane u sledećim koracima.

3. korak: Premeštanje fascikli operativnog sistema Windows 7 u novu Win7 fasciklu

Belešku Kada otkucate jednu ili više komandi na komandnoj liniji u sledećim koracima i pritisnete taster ENTER, možete dobiti sledeću poruku:

Sistem ne može da pronađe navedenu datoteku.

Ako dobijete ovu poruku, pređite na sledeći korak u ovom odeljku, a zatim otkucajte komandu u tom sledećem koraku. Otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER nakon svake naredbe:

C: MD Win7 Premesti Windows Win7\Windows Premeštanje "programske datoteke" "Win7\Program files" Premesti korisnike Win7\Users Attrib – h-s – r ProgramData Premesti ProgramData Win7\ProgramData RD "Documents and Settings"

4. korak: Kopiranje sadržaja ili premeštanje sadržaja fascikle "Windows. old"

Belešku Kada otkucate jednu ili više komandi na komandnoj liniji u sledećim koracima i pritisnete taster ENTER, možete dobiti sledeću poruku:

Sistem ne može da pronađe navedenu datoteku.

Ako dobijete ovu poruku, pređite na sledeći korak u ovom odeljku, a zatim otkucajte komandu u sledećem koraku. Otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER nakon svake naredbe:

Premesti/y c:\Windows.old\Windows c:\ Premesti/y "c:\Windows.old\Program files" c:\ Premesti/y c:\Windows.old\ProgramData c:\ Premesti/y C:\Windows.old\korisnici c:\ Premesti/y "c:\Windows.old\Documents and Settings" c:\

5. korak: Vraćanje sektora za pokretanje sistema za prethodnu instalaciju operativnog sistema Windows

Otkucajte jednu od sledećih komandi na komandnoj liniji, u skladu sa vašom situacijom. Belešku U sledećim komandama, D: predstavlja DVD jedinicu. Ako je DVD jedinica na računaru Predstavljena drugačijim slovom, kao što je E:, koristite to slovo u komandi.

 • Kada je prethodna instalacija operativnog sistema Windows bila Windows Server 2003, Windows XP ili Microsoft Windows 2000 Otkucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:

  D:\boot\bootsekti/nt52 c:

 • Kada je prethodna instalacija operativnog sistema Windows Windows Vista Otkucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:

  D:\boot\bootsekti/nt60 c:

6. korak: Vraćanje datoteke Boot. ini za prethodnu instalaciju operativnog sistema Windows XP ili Windows 2000

Belešku Sledite ove korake samo kada je prethodna instalacija Windows XP ili Windows 2000. Otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER nakon svake naredbe:

Attrib – h – s – r Boot. ini. sačuvano Kopiranje datoteke Boot. ini. sačuvana je Boot. ini

Korak 7: zatvorite prozor komandne linije, a zatim kliknite na dugme ponovo pokreni

 1. Na komandnoj liniji ukucajte sledeću komandu i zatim pritisnite taster ENTER:

  Izlaz

 2. Kliknite na dugme " Ponovo pokreni " da biste ponovo pokrenuli računar.

Belešku Nakon što proverite da li je Windows XP funkcionalan, možete ukloniti fasciklu C:\Win7 ako ona nije potrebna za spasavanje podataka.

Dodatni resursi

Instaliranje i ponovna instalacija operativnogsistema Windows 7 tokominstaliranja operativnog sistema Windows 7: najčešća pitanja: da li mogu da deinstaliram Windows 7?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×