Srodne teme
×

Datum izdanja:

9.6.2020.

Verzija:

Windows 10, verzija 2004 i Windows Server, verzija 2004

Ispravke za Windows 10 verzije 2004 i Windows Server, verzija 2004

Windows 10 je usluga, što znači da je periodično ažuriranje softvera bolje.

Sjajna vest je da obično ništa ne morate da radite! Ako ste omogućili automatska ažuriranja, nove ispravke će se automatski preuzeti i instalirati kad god su dostupne, tako da ne morate da razmišljate o tome.

Na levoj strani ove stranice pronaći ćete listu svih ispravki objavljenih za ovu verziju programa Windows. Možete da pronađete i više informacija o izdanjima i bilo kom poznatom problemu. Instaliranjem najnovije ispravke dobijate i sve prethodne ispravke koje ste možda propustili, uključujući sve važne bezbednosne ispravke. 

Dodatne informacije o ažuriranju i kako da je nabavite potražite u temi: 

Trenutni status sistema Windows 10 verzija 2004 i Windows Server, verzija 2004

Za najaudarnije informacije o poznatim problemima za Windows i Windows Server idite na Windows table za objavljivanje.

Poznati problemi

Simptom

Zaokrenite posao

Određeni japanski Katakana znakovi polušitke i katakane pune širine koji imaju suprotan znak ne tumače se kao isti znak. Kada koristite funkciju CompareStringEx() sa zastavicom NORM_IGNOREWIDTH da biste ih uporedili, ti znakovi se procenjuju kao različiti zbog problema u pravilu zasortiranje. Ovaj problem utiče na sve ispravke koje počinju 9. juna 2020. za Windows 10 verziju 2004.

Ažurirano 9.12.2020:

  1. Otvorite prozor komandne linije (cmd.exe) sa punim privilegijama.

  2. Pokrenite "reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Sorting\Versions /ve /d 0006020F /f"

  3. Ponovo pokrenite računar ili procese da biste videli pun efekat.

Važno Ako na računaru niste instalirali  KB4586853ili noviju, postavljanje nevažeće vrednosti u ovom registratoru može sprečiti pokretanje računara.

Ovo zaokucavanje vraća pravilo sortiranja podrške za nacionalni jezik (NLS) na verziju 6.2, koja se koristi u Windows 10 verziji 1909 i ranijim verzijama. Prilikom deljenja podataka između sistema, dosledno razmotrite primenu zaostavljanja. Ako koristite ovo zaobilaženje, vodite dovoljno testiranja i procena kako biste ublažili probleme koje izazivaju različite verzije pravila za sortiranje na više sistema.

Kada koristite Microsoft Japanese Input Method Editor (IME), aplikacije možda neće moći automatski da promene roman/Kana režime unosa.

Napomi za projektante Ugrožene aplikacije koriste funkciju ImmSetConversionStatus ili VK_KANA ključnu emulaciju.

Da biste ublažili ovaj problem, uradite nešto od sledećeg:

Radimo na rešenju i obezbedićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Beleške i poruke

Opšte

VAŽNO Napomene za izdanje se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i još mnogo toga, pogledajte šta je sledeće za napomene Windows izdanja.

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. U izdanju od 13. aprila 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Dodatne informacije potražite u Microsoft Edge "Nova Microsoft Edge" koju Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge u aprilu Windows 10 ispravka za utorak.

VAŽNOPočev od jula 2020, nastavićemo ne-bezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije verzije. Nema promene kumulativnih mesečnih bezbednosnih ispravki (nazivaju se i "B" izdanje ili "Ažuriraj utorak"). Dodatne informacije potražite u objavi na bloguPrenos opcionalnih Windows 10 i Windows mesečnih ispravki za server koje nisu bezbednosne.

VAŽNOPočevši od jula 2020. godine, sve Windows ispravke će onemogućiti funkciju RemoteFX vGPU zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u temiCVE-2020-1036 i KB4570006. Kada instalirate ovu ispravku, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koji imaju omogućeni RemoteFX vGPU neće uspeti, a pojaviće se poruke kao što su sledeće:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka slična sledećoj:

  • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer su svi GPU-i koji se mogu da se podstiče na RemoteFX onemogućene u Hyper-V Manager."

  • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer server ima nedovoljno GPU resursa."

  • "Više ne podržavamo RemoteFX 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možda ćete postati izloženi bezbednosnom riziku. Saznajte više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976)"

Rešavanje problema

Ako imate pitanja ili vam je potrebna pomoć prilikom aktivacije ili rešavanja problema Windows, pogledajte naše teme pomoći u nastavku:

Srodne informacije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×