Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Podrška za Windows 7 se završila 14. januara 2020.

Preporučujemo da se prebacite na Windows 11 da biste nastavili da primate bezbednosne ispravke od korporacije Microsoft.

Saznajte više

Windows može automatski da preuzme preporučene upravljačke programe i detaljne informacije za hardver i uređaje. To je dobar način da se uverite da svi hardver i uređaji ispravno rade.

Upravljački programi i informacije

Windows može da pronađe i preuzme dve vrste ispravki za uređaje povezane sa računarom:

 • Upravljački programi. Upravljački program je softver koji omogućava računaru da komunicira sa hardverskim uređajima. Bez upravljačkih programa, uređaji koje povežete sa računarom – na primer, miš ili spoljni čvrsti disk neće raditi ispravno. Windows može automatski da proveri da li su dostupni upravljački programi za nove uređaje koje povezujete sa računarom.

  Za hardver koji ste ranije povezali sa računarom, ažurirani upravljački programi mogu postati dostupni kasnije; ali ti upravljački programi se ne instaliraju automatski. Da biste instalirali ove opcionalne ispravke, idite na Windows Update na kontrolnoj tabli, proverite da li postoje ispravke, a zatim prikažite i instalirajte ispravke upravljačkih programa koje su dostupne za računar.

 • Informacije. Windows može da preuzme ikone visoke rezolucije za mnoge hardverske uređaje koje povezujete sa računarom, zajedno sa detaljnim informacijama o njima, kao što su ime proizvoda, proizvođač i broj modela – čak i detaljne informacije o mogućnostima sinhronizovanja uređaja. Ovi detalji vam mogu olakšati da napravite razliku između sličnih uređaja koji su povezani sa računarom, kao što su različiti mobilni telefoni.

Možete da proverite Windows Update u bilo kom trenutku da biste videli da li je pronašla nove upravljačke programe i ikone za hardver, naročito ako ste nedavno instalirali novi uređaj. Ako želite da Windows Update automatski proverava da li ima najnovijih upravljačkih programa i ikona, evo kako:

 1. Otvorite uređaje i štampače tako što ćete kliknuti na dugme Start Ikona dugmeta "Start", a zatim u "Start" meniju izabrati stavku Uređaji i štampači.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na ime računara, a zatim izaberite stavku Postavke instalacije uređaja.

 3. Kliknite na dugmeDa , uradite ovo automatski (preporučuje se),a zatim izaberite stavku Sačuvaj promene. Potrebna je administratorska dozvola Ako budete upitani za administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

          Ako je opcija Da već izabrana, kliknite na dugme Otkaži da biste zatvorili dijalog.

Da biste dobijali sve važne i preporučene ispravke za računar i uređaje, uverite se da je Windows Update ispravno uključen i konfigurisan.

 

Čak i ako imate Windows Update podešen da automatski preuzima i instalira sve važne i preporučene ispravke, možda i dalje ne dobijate sve ažurirane upravljačke programe koji su dostupni za vaše uređaje. Na primer, opcionalne ispravke mogu da obuhvataju ažurirane upravljačke programe koji postaju dostupni za hardver ili uređaje koje ste već instalirali. Windows ne preuzima i ne instalira opcionalne ispravke automatski, ali ćete biti obavešteni kada opcionalne ispravke budu dostupne.

Da biste nabavili sve dostupne ispravke za uređaje, povremeno proverite da li postoje dostupne ispravke u operativnom sistemu Windows Update, uključujući opcionalne ispravke. Možete da pregledate dostupne ispravke, a zatim da ih izaberete sa liste ispravki koje Windows pronalazi za vaš računar. Evo kako to da uradite:

 1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme Start . U polju za pretragu otkucajte Ažuriraj, a zatim na listi rezultata izaberite stavku Windows Update.

 2. U levom oknu izaberite stavku Proverida li postoje ispravke , a zatim sačekajte dok Windows traži najnovije ispravke za računar.

 3. Ako ima dostupnih ispravki, kliknite na vezu u polju u okviru Windows Update da biste videli više informacija o svakoj ispravki. Svaki tip ažuriranja može da obuhvata upravljačke programe.

 4. Na stranici Izaberite ispravke koje želite da instalirate potražite ispravke za hardverske uređaje, potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaki upravljački program koji želite da instalirate, a zatim kliknite na dugme U redu. Možda neće biti dostupnih ispravki upravljačkih programa.

 5. Na stranici Windows Update kliknite na dugme Instaliraj ispravke. Potrebna je administratorska dozvola Ako budete upitani za administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Napomene: 

 • Windows Update vam govori ako je ispravka važna, preporučena ili opcionalna.

 • Neke ispravke zahtevaju da ponovo pokrenete računar.

 • Windows Update će vam reći ako su ispravke uspešno instalirane.

Najbolje je da pustite Windows da automatski instalira upravljačke programe. Windows možda povremeno ne može da pronađe upravljački program za vaš uređaj. Ako se to desi, možda ćete želeti da proverite da li na veb lokaciji proizvođača ima upravljačkog programa ili ispravku za uređaj ili da pokušate da instalirate softver koji ste dodali uz uređaj.
 

Faza uređaja je nova funkcija u ovoj verziji operativnog sistema Windows koja prikazuje detalje o uređaju i zadacima koje možete da izvršite sa tim uređajem. Kada povežete uređaj koji je kompatibilan sa fazama uređaja sa računarom, faza uređaja će se automatski otvoriti. Faza uređaja se može povremeno otvoriti, ali neće se prikazati nikakvi zadaci i informacije o uređaju. Evo nekih razloga zašto to može da se desi i šta da radite ako se to desi:

Napomena: Ako povežete uređaj sa računarom koji prijavljeno podržava fazu uređaja (ali se otvara samo automatska reprodukcija), obratite se proizvođaču uređaja. Saznajte da li ima dostupnih ispravki za softver ili firmver, što će uređaj koristiti za fazu uređaja i potvrditi da uređaj u stvari podržava fazu uređaja.

 • Fazi uređaja će možda biti potrebna vaša dozvola za preuzimanje informacija o uređaju. Proverite da li na fazi uređaja postoji poruka koja vam saopšti da su ažurirane informacije dostupne, a zatim sledite uputstva.

 • Računar možda nije povezan sa internetom. Faza uređaja ne može da preuzme informacije o uređaju ako ste van mreže. Pokušajte da povežete uređaj kasnije kada ste na mreži.

 • Faza uređaja možda pokušava da preuzme informacije o uređaju. Sačekajte nekoliko minuta i vidite da li faza uređaja može da pronađe informacije, posebno ako je ovo prvi put da povezujete uređaj sa računarom. Faza uređaja će i dalje pokušavati da preuzme informacije o uređaju, čak i ako je lokacija na kojoj su te informacije uskladištene zauzeta. Ako ne želite da čekate, pokušajte da ponovo povežete uređaj kasnije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×