Dijagnostika i privatnost aplikacija za Windows 10

Aplikacije u operativnom sistemu Windows 10 su pažljivo izolovane tako da se ne mešaju međusobno. Međutim, postoje scenariji gde je korisno za jednu aplikaciju da biste videli određene tipove informacija o drugim pokretanjem aplikacije (na primer, korisno je da dijagnostičke alatke mogu da dobiju listu pokrenutih aplikacija). Ovo je naročito korisno tokom razvoja aplikacija ili za aplikacije kao što je upravljač zadacima koji prijavljuju jednostavne informacije o pokretanju aplikacija. Neki ljudi brinu o aplikaciji koja dobija informacije o bilo kojoj drugoj aplikaciji, ali postavke u operativnom sistemu Windows uvek vam daje kontrolu koje aplikacije mogu da dobiju ovu vrstu informacija o drugim pokretanjem aplikacija.

Kontrole dijagnostike aplikacije mogu se već isključiti ako koristite uređaj koji vam je dodeljen na radnom mestu ili ako ste dodali poslovni nalog na lični uređaj. Ako je to slučaj, videćete da neke postavke upravlja vaša organizacija na vrhu stranice "postavke dijagnostike aplikacije" .

Napomena: U operativnom sistemu Windows 10 neke aplikacije mogu da nastave da obavljaju radnje čak i kada niste aktivni u prozoru aplikacije. Ove se najčešće nazivaju aplikacije u pozadini.

Koje informacije su dostupne?

Samo određeni, vrlo specifični podaci su dostupni u dijagnostici aplikacije, preciznije:

  • Ime svake pokrenute aplikacije.

  • Ime paketa svake pokrenute aplikacije.

  • Korisničko ime pod čijim nalogom je pokrenuta aplikacija.

  • Upotreba memorije aplikacije i drugih informacija o nivou procesa koji se najčešće koriste tokom razvoja.

Kako kontrolisati koje aplikacije mogu da koriste dijagnostiku aplikacije

Generalno, da biste dopustili ili blokirali određene aplikacije i usluge:

  1. Idite na Start , a zatim izaberite stavku Postavke > privatnosti > dijagnostiku aplikacije.

  2. Uverite se da je uključenoOmogućavanje aplikacijama da pristupe dijagnostičkim informacijama o drugim aplikacijama .

  3. U okviru Odaberite koje aplikacije mogu da pristupe dijagnostičkim informacijama o drugim aplikacijama, uključi ili Isključipostavke pojedinačnih aplikacija i usluga.

Da biste blokirali većinu aplikacija da biste dobili dijagnostiku aplikacije:

  1. Idite na Start , a zatim izaberite stavku Postavke > privatnosti > dijagnostiku aplikacije.

  2. Proverite da li je isključenadozvola za izvršavanje dijagnostičkih informacija o drugim aplikacijama . To će onemogućiti dijagnostiku aplikacije za nalog na tom uređaju dok i dalje omogućava drugim osobama da omogućuju dijagnostiku aplikacije kada se prijave sa sopstvenim nalozima.

Izuzeci od postavki privatnosti dijagnostike aplikacije

Aplikacije za stone računare se neće pojaviti u okviru koje aplikacije mogu da pristupe dijagnostičkim informacijama o drugim listama aplikacija i ne utiču na aplikacije za pristup dijagnostičkim informacijama o drugim postavkama aplikacije . Da biste dopustili ili blokirali aplikacije za stone računare, koristite postavke u tim aplikacijama.

Napomena: Kako da znam da li je aplikacija aplikacija za stone računare? Aplikacije za računare se obično preuzimaju sa Interneta ili instaliraju neki tip medijuma (na primer, CD, DVD ili USB uređaj za skladištenje). Lansirani su pomoću. EXE ili. DLL datoteka i obično se pokreću na uređaju, a ne u aplikacijama zasnovanim na vebu (koje se pokreću u oblaku). Aplikacije za računare možete da pronađete i u usluzi Microsoft Store.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×