Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.


Ovaj članak vam pomaže da rešite razne probleme na koje možete naići prilikom korišćenja tastera na tastaturi.

Isprobajte sledeće:

 • Isprobajte tastaturu. Informacije o čistim tastaturi potražite u članku Kako da očistim uređaj?

 • Instalirajte softver Microsoft miša i tastature. Neki ključevi zahtevaju Microsoft miš i softver centra za tastaturu.

 • Ako ključ zahteva softver, instalirajte ga. Neke ključne komande zahtevaju da imate instaliran određeni program, kao što su podržani programi za e-poštu, Veb pregledač, medijski program, Instant Messenger program ili program za uređivanje grafike.

 • Vruć tasteri možda neće funkcionisati kao što je očekivano ako se pritisnu taster za izmenu (kao što je SHIFT, kontrola, taster ALT ili Windows).

  Savet: Ako nemate instaliran odgovarajući programski program, i dalje možete da koristite ključ tako što ćete ga ponovo dodeliti.

Ako imate dva bežična prijemnika povezana sa računarom i otkucate jedan ključ na bežičnu tastaturu, duplirane znakove mogu da se pojave na ekranu. Na primer, kada otkucate jednu "a", možda ćete videti "AA" na ekranu.

Ako ste koristili stariju Microsoft tastaturu pomoću bežičnog prijemnika i kupili novu, isključite stari prijemnik.

Neki ključevi su dizajnirani da se ponavljaju kada se pritisnu i drže. Na nekom manekenskom prikazu, ovi ključevi se ponavljaju samo kada je tastatura povezana sa računarom pomoću Plug (univerzalna serijska magistrala). Sledeći ključevi mogu da se dizajnira da bi se ponavljali: nazad, napred, dalje, prev praćenje, sledeća staza, volumen –, volumen +, zum i zum +.

Ovi ključevi su u gornjem delu tastature. Na neki model tastature, ovi ključevi su osetljivi na dodir.

Ako tastatura ima taster F Lock, pritisnite ga da biste se prebacili između režimi režima.

Tasterske prečice imaju dve moguće komande u zavisnosti od toga da li je uključen ili isključen taster F funkcija LOCK. U zavisnosti od modela tastature, svetlo (F) koje ukazuje na to da je F Lock taster uključen nalazi se na tastaturi ili na bežičnom prijemniku. Ako je glavna komanda odštampana na prednjoj strani ključa (kao što je F5) umesto na vrhu ključa (kao što je Open), F Lock mora da bude uključen da bi se uključio ključ.

Isprobajte sledeće:

 • Ako tastatura ima taster F Lock, pritisnite ga da biste se prebacili između režimi režima.

 • Tasterske prečice imaju dve moguće komande u zavisnosti od toga da li je uključen ili isključen taster F funkcija LOCK. U zavisnosti od modela tastature, svetlo (F) koje ukazuje na to da je F Lock taster uključen nalazi se na tastaturi ili na bežičnom prijemniku. Ako je glavna komanda odštampana na prednjoj strani ključa (kao što je F5) umesto na vrhu ključa (kao što je Open), onda F Lock mora biti uključen da bi se uključio tasterska komanda.

 • Ako tastatura ima ključ od FN, pritisnite i držite FN dok pritiskate taster da biste pristupili alternativnim komandama.

Taster PRINT ekrana kopira sliku ekrana u ostavu (ne na štampaču). Da biste koristili sliku, pokrenite aplikaciju koja koristi grafiku, na primer Microsoft Bojanka i koristite funkciju Nalepi . Ako tastatura ima taster F Lock, pritisnite ga da biste se prebacili između režimi režima. Na nekoj tastatatice taster sa tasterskim ekranom funkcioniše samo ako je F for uključen.

Windows Media Center taster radi samo sa programom Windows Media Center. Ne može se prevratiti.

 • Skrivena proširenja u programu Windows Explorer mogu da ometaju proces dodeljivanja datoteke ili Veb stranice omiljenim tasterima. Informacije o isključivanju oznaka skrivenih imena datoteka potražite u članku pomoć za Windows.

 • Na tastatatice, moji omiljeni ključevi su alternativni tasteri. Da biste koristili ove ključeve, pritisnite i držite taster FN dok pritiskate ključ moje omiljene lokacije.

Ključ za stanje spavanja stavlja računar u režim upravljanja energetskim (kao što je stend-baj, obustavi ili Hibernacija) samo ako računar podržava upravljanje Power Management i ako je ona omogućena. Ako upravljanje Power Management nije omogućeno, ovaj ključ neće funkcionisati. Ne može se prevratiti. Informacije o postavkama upravljanja Power sistemu Windows potražite u članku pomoć za Windows.

Možda ćete moći da nastavite operaciju tako što ćete pokuљati da uradite sledeće:

 • Pritisnite taster za stanje spavanja.

 • Pritisnite standardni taster na tastaturi.

 • Premeštanje miša.

 • Brzo pritisnite dugme za napajanje na računaru.

  Ako ne možete da nastavite rad sa računarom iz bilo kog od ovih metoda, možda ste nailazio na problem sa sistemom. Više informacija o tome kako operacija "nastavi računar" potražite u dokumentaciji koju ste dobili uz računar ili se obratite proizvođaču računara.

  Ako koristite Bluetooth® tastaturu, bežični transprenosnik možda neće primati ključne komande tokom hibernacije. Možda ćete moći da nastavite sa hibernaciji tako što ćete pritisnuti dugme Power na računaru.

  Informacije o postavkama upravljanja Power sistemu Windows potražite u članku pomoć za Windows.

Microsoft miš i računar centra za tastaturu automatski dodeljuje kućni ključ podrazumevanom Internet pregledaču na računaru ako je ovaj pregledač podržan. Većina pregledača vam dozvoljava da ih pravite za podrazumevani pregledač tokom instalacije.

Ako pregledač koji ste instalirali podržava Microsoft miš i softver centra za tastaturu i ne pokreće se kada pritisnete taster HOME, probajte sledeće:

 • Pritisnite taster Home jednom i sačekajte nekoliko minuta. Zatim ga ponovo pritisnite. Kada instalirate novi pregledač, softver Microsoft miša i tastature će možda trebati nekoliko minuta da je prepoznaju.

 • Ponovo pokrenite računar, a zatim pritisnite taster Home.

 • Možda ćete morati da ručno ponovo dodelite kućni ključ pregledaču koji ste instalirali. Izaberite taster koji želite ponovo da dodelite, izaberite stavku Otvori program, Veb stranica ili datoteku, izaberite stavku još uvek nije dodeljeno, otkucajte putanju do Internet pregledača ili izaberite stavku Potraži da biste je pronašli, a zatim kliknite na dugme vrati da biste sačuvali promenu, a zatim izaberite stavku ponovo da biste sačuvali promenu.

Microsoft miš i računar centra za tastaturu automatski dodeljuje medij za medije podrazumevanom medijskom playeru na računaru ako je podržan ovaj medijski program. Većina igrača medija vam dozvoljava da ih učinite podrazumevanim tokom instalacije.

Ako medijski program koji ste instalirali podržava Microsoft miš i softver centra za tastaturu i ne pokreće se kada pritisnete taster Media, Isprobajte sledeće:

 • Pritisnite jednom taster sa mediju i sačekajte nekoliko minuta. Zatim ga ponovo pritisnite. Kada instalirate novi medijski program, Microsoft miš i softver centra za tastaturu možda će trebati nekoliko minuta da ga prepoznaju.

 • Ponovo pokrenite računar, a zatim pritisnite taster medija.

 • Možda ćete morati da ručno ponovo dodelite taster medijuma za medijski program koji ste instalirali. Izaberite taster koji želite ponovo da dodelite, izaberite stavku Otvori program, Veb stranica ili datoteku, izaberite stavku još uvek nije dodeljeno, otkucajte putanju do programa za medije ili izaberite stavku Potraži da biste ga pronašli, a zatim izaberite stavku Vrati da biste sačuvali promenu.

Ako na nekom prenosivom računaru, pritiskom na taster displej možete da dobijete zumiranje. Kada se to desi, pritisnite kombinaciju tastera CTRL i taster minus (-) da biste smanjili. Uvećavanje možete da onemogućite u dijalogu " Svojstva tastature ".

Skrivena proširenja u programu Windows Explorer mogu da ometaju dodeljivanje datoteke ili Veb stranice omiljenim tasterima. Informacije o isključivanju oznaka skrivenih imena datoteka potražite u članku pomoć za Windows.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×