Kako da se prijavim kao administrator?

Administrator je neko ko može da napravi promene na računaru koji utiče na druge korisnike računara. Administratori mogu da promene bezbednosne postavke, instaliraju softver i hardver, pristupe svim datotekama na računaru i izvrše promene na drugim korisničkim nalozima. Da biste se prijavili kao administrator, morate da imate korisnički nalog na računaru sa tipom administratorskog naloga.

Ako niste sigurni da li je nalog koji imate na računaru administratorski nalog, možete da proverite tip naloga kada se prijavite. Koraci koje treba da izvršite razlikovaće se u zavisnosti od toga da li je računar na domenu ili u radnoj grupi.

  1. Otkucajte korisničko ime i lozinku za nalog na ekranu dobrodošlice.

  2. Otvorite korisnički nalozi tako što ćete kliknuti na dugme start , izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku korisnički nalozi, izabrati stavku Korisnički nalozi, a zatim izabrati stavku Upravljanje korisničkim nalozimaObavezna Administratorska dozvola. Ako vam bude zatraženo da dobijete administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

    Vaše korisničko ime je markirano i tip naloga je prikazan u koloni grupe .

  1. Otkucajte korisničko ime i lozinku za nalog na ekranu dobrodošlice.

  2. Otvorite korisnički nalozi tako što ćete kliknuti na dugme Start , izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku korisnički nalozi i Porodična bezbednost, izabrati stavku korisnički nalozi, a zatim izabrati stavku Upravljaj drugimObavezna Administratorska dozvolanaloga . Ako vam bude zatraženo da dobijete administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

    Tip naloga se prikazuje ispod korisničkog imena.

    Ako je tip naloga administrator, trenutno ste prijavljeni kao administrator.

Ako tip naloga nije administrator, ne možete da se prijavite kao administrator ako ne znate lozinku za korisničko ime za drugi nalog na računaru koji je administrator. Ako niste administrator, možete da zamolite administratora da promeni tip naloga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×