Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Želite li da kreirate neverovatno umetničko delo sa samo nekoliko reči? Isprobajte kreiranje slika u Programu Microsoft Paint, novu funkciju koja vam omogućava da sarađujete sa moćnim AI modelom koji se zove DALL-E. DALL-E može da generiše različite i realistične slike iz bilo kog tekstualnog opisa koji unesete. Bilo da želite da nacrtate zmaja, jednoroga ili bilo šta drugo, Kreiranje slika će vam pomoći da se oslonite na kreativnost i napravite sopstvena umetnička dela uz pomoć veštačke intelijuma.

Napomena: Ova funkcija je nedavno preimenovana u Autor slike i ispravka se postepeno objavljuje korisnicima. Kada on bude dostupan na uređaju, videćete novo ime.

Slika likovnog stvaralaca bojanke

Korišćenje autora slike

Da biste koristili kreiranje slika, otvorite Microsoft bojanku i izaberite ikonu " Kreiranje slike" na traci sa alatkama da biste videli bočnu tablu. U okvir za tekst unesite opis slike koju želite da kreirate. Na primer, možete da otkucate "plava mačka sa crvenim šeširom" ili "pejzaž sa planinama i jezerom". Budite što opisniji kako biste generisala rezultate koji odgovaraju vašim očekivanjima.  

Savet: Ako nemate instaliranu Microsoft Bojanku, možete da preuzmete Bojanku iz prodavnice Microsoft Store.

Kada unesete tekst, odaberite stil u kojem želite da kreirate sliku, a zatim kliknite na dugme Kreiraj . Kreiranje slike će generisati tri različite varijante slike koju ste zahtevali, možete da kliknete na bilo koju varijante da biste primenili tu sliku na Platno bojanke i počeli da je kreirate.

Važno: Da biste koristili kreiranje slika, morate da se prijavite pomoću Microsoft naloga. Kreiranje slike koristi uslugu zasnovanu na oblaku koja zahteva potvrdu identiteta i autoraciju. Prijavljivanje pomoću Microsoft naloga vam takođe omogućava da pristupite kreditu, koji je potreban za generisanje slika pomoću daLL-E. 

Krediti za kreiranje slike

Kredit je valuta koju koristite za generisanje slika pomoću kreiranja slike. Svaki put kada generišete sliku, trošite jedan kredit. Možete da vidite koliko vam je kredita ostalo u donjem desnom uglu okna "Kreiranje slike".  

Primićete 50 kredita za kreiranje slika kada se pridružite kreiranjem slika.

Filtriranje sadržaja

Korporacija Microsoft je posvećena odgovornim vežbama veša i etičkim korišćenjem tehnologije. Kada koristite kreiranje slike, primenjujemo filtriranje sadržaja da bismo sprečili generisanje slika koje mogu da budu štetne, uvredljive ili neprikladne. Filtriranje sadržaja je zasnovano na skupu kriterijuma koji odražavaju naše vrednosti i standarde, kao što su ljudski dostojanstvo, različitost i uključivanje. Filtriranje sadržaja nije savršeno i možda neće uhvatiti sve slučajeve nepoželjanih slika. Ako naiđete na sliku koja je neprikladna ili neočekivana, prijavite je pomoću dugmeta Davanje povratnog odgovora u oknu Kreiranje slike.  

Vi ste odgovorni za korišćenje kreatora slika na odgovarajući i zakoniti način. Ne bi trebalo da koristite Kreiranje slika da biste kreirali ili delili slike koje mogu da krše prava ili privatnost drugih osoba ili koje mogu da krše sve zakone ili propise u vašoj nadležnosti. Trebalo bi da poštujete intelektualnu svojine i autorska prava drugih, kao i da ne koristite Kreiranje slika za kreiranje ili deljenje slika koje mogu da oštete njihovo vlasništvo ili autorstvo. Takođe bi trebalo da imate na umu potencijalni uticaj i posledice slika, kao i da ne koristite kreiranje slika za kreiranje ili deljenje slika koje mogu da izazovu štetu, problem ili zabunu drugima. 

Akreditivi sadržaja

Primenili smo akreditive sadržaja, dokazane na osnovu C2PA standarda, kako bismo pomogli korisnicima da identifikuju AI generisane slike. Slike generisane pomoću kreiranja slike sadržaće C2PA manifest koji korisnicima pomaže da identifikuju da je to AI generisani slika.

Trenutna ograničenja

  • Prvobitno postoji lista čekanja za korišćenje ove funkcije. Ako ste zainteresovani, pridružite se listi čekanja iz bočne table "Kreiranje slike". Primićete e-poruku kada dobijete odobrenje da koristite kreiranje slike. 

  • Kreiranje slika je trenutno dostupno samo u sledećim regionima – Sad, Francuska, Velika Britanija, Australija, Kanada, Italija i Nemačka.

  • Trenutno je podržan samo engleski jezik.

Privatnosti

Microsoft poštuje vašu privatnost i bezbednost podataka. Kreiranje slika koristi Azure uslugu na mreži za generisanje slika na osnovu unosa teksta i izbora stila. Azure DALL-E usluga kreira slike i šalje vam ih nazad. Microsoft usluga na mreži ne skladišti ove slike.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×