We couldn’t sign you in
Select the account you want to use.

Litiium-ion baterije izdužene tokom vremena, što može dovesti do toga da baterija ne drža punjenje onoliko dugo kao kada je bila nova. Ako baterija bude napunjena do 100% sve vreme, to može dozvati da se baterija brže ošteti. Da bi pomogli u ovom problemu, neki proizvođači uređaja uključite Pametno punjanje u Windows 11. Pomoću pametnog punjenja ne morate da brinete o tome da li ćete isključiti uređaj da bi vam se uređaj naplatio na 100% dužeg vremenskog perioda – pametni regulatori za punjenje za vas. 

Ako je na uređaju uključeno Pametno punjenje, nivo baterije će biti postavljen na niži nivo koji je bolji za ukupni baterija. Uređaj se možda neće puniti do 100%, što pomaže u dugom trajanju vaše baterije da bude zdraviji.  

Kada je pametno punjenje dostupno, videćete srca na ikoni baterije na sledećim mestima – sa desne strane trake zadataka i u postavkama & baterije. Kada pokazivač miša bude iznad ikone baterije, piše "Potpuno pametno napunjeno" i znači da se baterija ne puni iako je uređaj i dalje priključen. U ovom slučaju, nivo baterije može da bude manji od 100%. Ovo je namerno i pomaže u zaštiti baterije. 

Kako funkcioniše pametno punjanje 

Svaki proizvođač uređaja primenjuje Pametno punjanje na neznatno drugačiji način koji je optimizovan za određeni uređaj. Detaljnije informacije o tome kako pametno punjanje funkcioniše na uređaju potražite na veb lokaciji proizvođača uređaja.  

Zašto isključiti pametno punjenje? 

Ako je na uređaju uključeno Pametno punjenje, trebalo bi da ga zadržite uključenog ako mislite da ćete uskoro morati da napunite bateriju u potpunosti. Na primer, ako sedete za radnim stolom i uređaj je priključen. 

Evo kada ćete možda želeti da isključite pametno punjanje: 

  • Prilikom putovanja.

  • Kada radite duže vreme na mestima na kojima možda niste blizu utišavanja napajanja.

  • Kada mislite da će vam možda biti potreban pun kapacitet baterije.

Kako da isključite pametno punjenje 

Pošto svaki proizvođač uređaja primenjuje pametno punjanje na neznatno načine, posetite veb lokaciju proizvođača uređaja da biste saznali kako da ga isključite za svoj uređaj. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×