Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Opcije oporavka sistema mogu vam pomoći da popravite Windows ako se pojavi ozbiljna greška. Da biste koristili Opcije oporavka sistema, trebaće vam Windows instalacioni disk ili pristup opcijama oporavka koje obezbeđuje proizvođač računara. Ako nemate nijedan od tih izbora, možete da kreirate disk za popravku sistema da biste pristupili opcijama oporavka sistema.

 1. Otvorite stavku Backup i Restore tako što ćete kliknuti na dugme Start , izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku sistem i održavanje, a zatim izabrati stavku Backup i Restore.

 2. U levom oknu izaberite stavku Kreiraj disk za popravku sistema, a zatim slijedite korake.  Obavezna Administratorska dozvolaako vam bude zatraženo da dobijete administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Napomena: Ako se od vas zatraži da umetnete Windows instalacioni disk, to znači da su datoteke potrebne za kreiranje diska za popravku sistema ne mogu da se pronađu na računaru. Umetnite Windows 7 instalacioni disk.

 1. Umetnite disk za popravku sistema u CD ili DVD jedinicu.

 2. Ponovo pokrenite računar pomoću Power button računara.

 3. Ako vam bude zatraženo, pritisnite bilo koji taster da biste pokrenuli računar sa diska za popravku sistema.

  • Ako računar nije konfigurisan da se pokreće sa CD-a ili DVD-a, pročitajte informacije koje ste dobili uz računar. Možda ćete morati da promenite postavke BIOS-a računara.

 4. Odaberite jezičke postavke, a zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Izaberite opciju za oporavak, a zatim kliknite na dugme dalje.

Savet: Odštampajte ova uputstva i držite ih na bezbednom mestu sa diskovima za popravku sistema.

Pokretanje računara sa Windows 7 diska za instalaciju ili USB fleš diska

Možda ćete morati da pokrenete ili pokrenete računar pomoću Windows 7 instalacionog diska ili USB fleš diska ako želite da:

 • Instalirajte ili ponovo instalirajte Windows 7.

 • Oporavite Windows 7 od ozbiljne greške. Ako računar uopšte ne pokreće Windows, možete da pristupite oporavku pri pokretanju i drugim alatkama u meniju "Opcije oporavka sistema" na Windows 7 instalacionom disku ili USB fleš disku. Ove alatke mogu da vam pomognu da ponovo pokrenete Windows 7.

Napomena: Ako koristite Tablet PC ili drugi računar sa ekranom osetljivim na dodir, možda ćete morati da priložite tastaturu i miš da biste koristili popravku i druge alatke u meniju "Opcije oporavka sistema".

 1. Uključite računar, ubacite Windows 7 instalacioni disk ili USB fleš disk, a zatim isključite računar.

 2. Ponovo pokrenite računar.

 3. Pritisnite bilo koji taster kada to bude zatraženo, a zatim pratite uputstva koja se pojavljuju.

 4. Kada se pojavi stranica Instaliranje operativnog sistema Windows , kliknite na dugme Instaliraj odmah da biste započeli proces instalacije ili kliknite na dugme Popravi računar da biste pristupili opcijama oporavka sistema.

 5. Izvršite uputstva.

Ako se ne pojavi stranica Instalacija operativnog sistema Windows i ne bude vam zatraženo da pritisnete bilo koji taster, možda ćete morati da navedete da računar koristi svoju DVD jedinicu ili USB fleš disk kao prvi uređaj za pokretanje. Da biste to uradili, morate da promenite postavke u osnovnom ulazno/izlaznog sistemskom računaru.

Napomena: Većina novijih računara može da se pokrene sa USB uređaja, ali neki stariji računari možda nemaju ovu mogućnost. Za više informacija pogledajte dokumentaciju koju ste dobili uz računar ili posetite Veb lokaciju proizvođača.

Pre nego što promenite postavke BIOS-a, Pregledajte informacije koje ste dobili uz računar ili posetite Veb lokaciju proizvođača računara. Specifične procedure za pristup BIOS-u i promenama u njoj mogu da se razlikuju u zavisnosti od proizvođača računara ili možete da odaberete koji uređaj za pokretanje računar koristi bez promene postavki BIOS-a.

Upozorenje: Budite oprezni prilikom promene postavki BIOS-a. Interfejs BIOS-a je dizajniran za napredne korisnike i moguće je promeniti postavku koja može sprečiti ispravno pokretanje računara.

 1. Uključite računar, ubacite Windows 7 instalacioni disk ili USB fleš disk, a zatim ponovo pokrenite računar.

 2. Noviji računari često pokazuju meni za pokretanje (ili Boot). U meniju za pokretanje odaberite stavku "Podešavanje BIOS-a" ili "BIOS settings" ili nešto slično.

  Procedure se razlikuju u zavisnosti od proizvođača BIOS-a. Obično morate da pritisnete taster (kao što je F2, F12, DELETE, ESC) ili kombinaciju tastera neposredno nakon uključivanja računara, ali pre nego što se pokrene Windows. Ako se pojavi Windows logotip, morate da pokušate ponovo tako što ćete sačekati da se pojavi Windows odziv za prijavljivanje, a zatim ponovo isključiti i ponovo ponovo pokrenuti računar.

 3. Pojavljuje se ekran za podešavanje BIOS-a. Na ekranu podešavanje BIOS-a odaberite opciju pod nazivom "redosled pokretanja" ili nešto slično. Postavke naloga za pokretanje sistema takođe mogu biti navedene u okviru "napredne postavke" ili slično.

 4. Izaberite svoju DVD jedinicu ili USB fleš disk kao prvi uređaj za pokretanje. (USB fleš disk može biti naveden u okviru "prenosivi uređaji" ili nešto slično.)

 5. Sačuvajte promene postavljanja, a zatim izađite iz BIOS-a.

 6. Ponovo pokrenite računar, a zatim pokrenite Windows 7 sa instalacionog diska ili USB fleš diska kao što je prethodno opisano.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×