OneDrive video projekt sinhronizuje u aplikaciji "Fotografije"

Šta se tačno dešava?

Funkcija koja sinhronizuje video projekte u toku u usluzi OneDrive se uklanja iz uređivača video zapisa u Windows 10 aplikaciji "Fotografije".

Kada se to desi u 2020 januaru,, metapodaci za sve video projekte koji se sinhronizuju sa uslugom OneDrive biće izbrisani. Metapodaci obuhvataju stvari kao što su redosled fotografija i video klipa, tajming muzike i tekst za naslove naslova za navedeni video projekat. Ova promena neće uticati na stvarne fotografije, video klipove ili bilo šta drugo što ste sačuvali u ličnom usluzi OneDrive.

Zašto bi trebalo da me je briga?

Ako se sinhronizuju sa uslugom OneDrive, ali rade samo na video projektima sa jednog uređaja, ne možete ništa da uradite. Svi metapodaci se automatski čuvaju lokalno na uređaju kroz aplikaciju "Fotografije".

Međutim, ako ste koristili ovu funkciju i radite na projektima sa više uređaja, moraćete da sačuvate najnovije verzije projekata na uređaju (ili uređajima) pre nego što funkcija nestane da biste se uverili da su sve nedavne promene sačuvane. 

Pročitajte da biste saznali kako.

Pre 10 januara, 2020, sačuvajte video projekte na uređajima

Najlakši način da sačuvate sve najnovije verzije svih video projekata koje ste sinhronizovali sa uslugom OneDrive jeste da izaberete stavku Isključi sinhronizovanje za sve projekte u poruci aplikacije koju ćete videti na glavnoj stranici uređivača video zapisa. Ovu poruku ćete videti samo ako se sinhronizuju projekti:

Sinhronizovanje video projekata sa uslugom OneDrive odlazi od 2020 10. Preporučujemo isključivanje sinhronizacije da biste se uverili da imate najnoviju verziju na ovom RAČUNARU.

Drugi način je da otvorite svaki video projekat jedan po jedan. Ako se projekat sinhronizuje sa uslugom OneDrive, videćete ovu poruku – izaberite stavku Isključi sinhronizaciju sada i najnovija verzija tog projekta će biti sačuvana na uređaju. Ponovo ćete videti samo ovu poruku ako trenutno sinhronizujete projekat sa uslugom OneDrive.

Izaberite stavku Isključi sinhronizaciju sada i najnovija verzija tog projekta će biti sačuvana na uređaju.

Obavezno uradite isto na svim uređajima koje koristite za uređivanje video projekata.

Kada to uradite, imaćete najnovije i najveće verzije video projekata i sve buduće promene će biti sačuvane lokalno za uređaje. Samo obavezno to uradite pre 2020.

Takođe imajte na umu da kada isključite sinhronizaciju, ako načinite promene na projektu na jednom uređaju, te promene se više ne automatski sinhronizuju sa drugim uređajima.

Postoji novi način čuvanja rezervnih kopija projekata u usluzi OneDrive

Prvo, uverite se da ste isključili sinhronizaciju u usluzi OneDrive za projekte (s) tako što ćete slediti uputstva iznad. Zatim, kada je program "video" otvoren, izaberite stavku Pogledajte još> rezervne kopijeprograma.  Tako ćete kreirati. ve} datoteku koja može da se sačuva bilo gde uskladištite datoteke. Da biste otvorili. vipb datoteku na drugom uređaju, samo izaberite stavku Pogledajte još> Uvezi rezervne kopije na stranici video projekti pored dugmeta novi video projekat.

Dok pravite ispravke projekta sa jednog uređaja, samo Imajte na umu da ga vratite kada završite (Pogledajte još> pravljenje rezervne kopijeprograma) i ponovo ga uvezete da biste nastavili na drugom uređaju (Pogledajte još> uvoz rezervne kopije).

Šta se dešava posle 2020 10.

Ako niste lokalno sačuvali video projekte sa uređajem po krajnjim datumu, datoteke metapodataka za te projekte brišu se iz oblaka. Microsoft neće moći da ih spase.

Kao što je ranije pomenuto, metapodaci obuhvataju stvari kao što su redosled fotografija i video klipa, tajming muzike i tekst za naslove naslova. Neće biti pogođene stvarne fotografije, video zapisi ili bilo šta drugo što ste sačuvali u ličnom usluzi OneDrive.

Ako ovo zaboravite da uradite po krajnjim datumom, video projekat (i) koji ste sinhronizovali će i dalje biti sačuvan lokalno za uređaje na kojima ste ih uredili, ali možda nećete imati najnovije promene na svim uređajima.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×