Optimizacija dostave u operativnom sistemu Windows 10

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Windows 10 koristi optimizaciju dostave, Downloader zasnovan na oblaku, za preuzimanje ispravki za Windows, aplikacije iz prodavnice i drugih Microsoft proizvoda. Da biste brzo preuzeli ove datoteke na računar i pouzdano, optimizacija dostave identifikuje najbolji izvor za preuzimanje i dinamički optimizuje koliko propusnog opsega računar koristi u procesu.

Kao i uvek, odlučujete da li želite da optimizacija dostave deli delove preuzimanja između računara i drugih osoba na lokalnoj mreži ili na internetu. A sada, nove funkcije vam omogućavaju da prikazujete aktivnost preuzimanja i otpremanja, kontrolisanje propusnog opsega i još puno toga.

Otvaranje postavki optimizacije isporuke 

Nabavite statistike sa monitorom za aktivnost

Saznajte šta dobijate od drugih računara – i šta vaš računar doprinosi – pomoću monitora aktivnosti. Videćete analizu preuzimanja po izvoru, prosečnom brzinom i otpremanju statistike, sve za tekući mesec. Čak ćemo vam reći i koliko od toga je pojačan vaš računar od drugih računara na internetu.

Nadgledanje aktivnosti preuzimanje i otpremanje informacija

Da biste prikazali najnoviju statistiku, kliknite na dugme start > Postavke > Ažuriraj & bezbednosti > višeopcija.   Zatim izaberite stavku Optimizacija za isporuku > monitor.

Postavljanje ograničenja propusnog opsega

Funkcija Delivery Delivery dizajnirana je za automatski prilagođavanje količine propusnog opsega mreže koji koristi za otpremanje i preuzimanje ispravki, aplikacija za skladište i drugih Microsoft proizvoda. Međutim, ako ste zabrinuti za potrošnju podataka ili želite da se uverite da drugi uređaji kod kuće imaju propusni opseg koji im je potreban, možete da ograničite procenat propusnog opsega koji se koristi za preuzimanja optimizacije i otpremanja. Postoji i opcija da se podesi mesečni limit otpremanja – Pokazaжemo vam koliko podataka je računar do sada otpremaj i koliko je preostalo.

Više informacija potražite u članku Postavljanje ograničenja propusnog opsega za preuzimanja.

Napomena: Ako ste na ograničenoj mrežnoj vezi, optimizacija dostave neće automatski slati ispravke na računar. Saznajte kako da konfigurišete ograničenu vezu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×