Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada je uključena rezervna kopija operativnog sistema Windows, Windows kreira rezervne kopije postavki koje odaberete na svim Windows 11 uređajima na koje ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga.  

Uključi rezervnu kopiju operativnog sistema Windows

Da biste uključili Rezervnu kopiju operativnog sistema Windows i odabrali postavke pravljenja rezervne kopije, izaberite stavku > Postavke > Nalozi > Windows rezervne kopije.

Otvorite postavke pravljenja rezervne kopije operativnog sistema Windows

Moguće je kreirati rezervnu kopiju sledećih stavki:

 • Sinhronizovanje OneDrive fascikli

  Uključite sinhronizovanje OneDrive fascikli da biste počeli da pravite rezervne kopije datoteka i fascikli direktno iz postavki. Ova postavka nije dostupna za poslovne ili školske naloge.

 • Zapamti moje aplikacije

  Windows će zapamtiti aplikacije koje ste instalirali i pomoći vam da ih vratite u prethodno stanje iz prodavnice Microsoft Store na novim uređajima. Ova postavka nije dostupna za poslovne ili školske naloge, a Windows se ne seća aplikacija za poslovne ili školske naloge.

 • Zapamti moje željene postavke

  Možete da napravite rezervnu kopiju željenih opcija, uključujući lozinke za pristupačnost, jezik i druge postavke operativnog sistema Windows. Ako uključite Druge postavke operativnog sistema Windows, Windows sinhronizuje i neke postavke uređaja (kao što su štampači i opcije miša), postavke Istraživač datoteka i željene postavke obaveštenja.

  Napomena: Postavke Zapamti moje željene postavke dostupne su za poslovni ili školski nalog ako to dozvoljava vaša organizacija. Više informacija o tome kako Azure Active Directory i Enterprise State Roaming rade za sinhronizaciju postavki korisnika i aplikacija sa oblakom potražite u članku Pregled stanja rominga preduzeća.

Uputstvo za zaustavljanje pravljenja rezervne rezervne rezervne štićenja stavki

Da biste zaustavili pravljenje rezervne kopije postavki i uklonili ih iz oblaka, isključite postavke rezervne kopije operativnog sistema Windows na svim uređajima povezanim sa Microsoft nalogom. Kada to uradite, moraćete da uklonite ove postavke sa naloga. Evo kako:

 1. Idite na account.microsoft.com/devices.

 2. Na dnu stranice izaberite stavku Obriši uskladištene postavke.

Kada su postavke sinhronizacije uključene, Windows sinhronizuje postavke koje odaberete na svim Windows 10 uređajima na koje ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga.

Napomena: Takođe možete da sinhronizujete postavke za poslovni ili školski nalog ako to vaša organizacija dozvoljava. Više informacija o tome kako Azure Active Directory i Enterprise State Roaming rade za sinhronizaciju postavki korisnika i aplikacija sa oblakom potražite u članku Pregled stanja rominga preduzeća.

Da biste pronašli postavke sinhronizacije, izaberite Start , a zatim izaberite Postavke > Naloge > Sinhronizacija postavki .

alternativni tekst

Odaberite neku od postavki kao što su željene opcije jezika, lozinke i teme boja. Ako uključite Druge postavke operativnog sistema Windows, Windows sinhronizuje i neke postavke uređaja (kao što su štampači i opcije miša), postavke Istraživač datoteka i željene postavke obaveštenja. Kompletnu listu postavki koje Windows može da sinhronizuje potražite u Windows 10 referenca postavki rominga.

Otvori postavke sinhronizacije

Da biste zaustavili sinhronizaciju postavki i uklonili ih iz oblaka, isključite sinhronizovane postavke na svim uređajima povezanim sa Microsoft nalogom. Kada to uradite, moraćete da ga uklonite sa naloga. Evo kako:

 1. Idite na https://account.microsoft.com/devices.

 2. Pomerite se nadole do dna stranice i izaberite stavku Obriši uskladištene postavke.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×