Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
  • Evo nekih stvari koje možete da isprobate ako imate probleme u vezi sa „Start“ menijem ili aplikacijom Cortana. Najpre proverite da li postoje ispravke:

    1. Pritisnite taster sa Windows logotipom  + R, otkucajte ms-settings:, a zatim izaberite dugme U redu. Ovo će otvoriti prozor „Postavke“.

    2. U aplikaciji Postavke odaberite Ažuriranje i bezbednost  > WindowsUpdate, a zatim izaberite Proveri da li postoje ispravke. Instalirajte sve dostupne ispravke i, ako je potrebno, ponovo pokrenite računar.

    3. Ako niste imali ispravke koje zahtevaju ponovno pokretanje, ipak je dobro da ponovo pokrenete uređaj da biste bili sigurni da su sve ispravke na čekanju instalirane.

Pregled teme o rešavanju problema vezanih za „Start“ meni ili aplikaciju Cortana za više informacija
Proverite da li postoje ispravke

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×