Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da prilagodite "Start" meni i traku zadataka. Takođe možete da se uverite da ne postoje greške u instalaciji, antivirusni softver ili Windows ispravke na čekanju.

Napomena: Studenti koji koriste Windows 11 SE neće moći da preuzmu aplikacije sa Microsoft Store. Aplikacijama upravlja IT admin. Saznajte više

Evo kako da prilagodite ono što vidite na traci "Start" meni i traci zadataka:

  • Da biste videli listu aplikacija, izaberite Start , a zatim kliknite na strelicu pored stavke Sve aplikacije da biste razvili to okno. Pomeranje kroz abecednu listu.

  • Da biste odabrali da li "Start" meni postavke prikazuju najčešće korišćene aplikacije na vrhu liste svih aplikacija ili da li prikazuju nedavno preuzete aplikacije u preporučenom odeljku, izaberite start > Postavke > Personalizacija > Start i uključite ili isključite opciju Prikaži nedavno dodate aplikacije ili Prikaži najčešće korišćene aplikacije.

  • Da biste prilagodili koje će se fascikle pojaviti kao ikone pored dugmeta napajanja u "Start" meniju, izaberite stavku Start> Postavke > Personalizacija > Start.  Zatim izaberite stavku Fascikle i odaberite koje će se fascikle pojaviti tako što ćete isključiti svaku opciju Na iliIsključeno.

  • Da biste zakačili omiljene aplikacije "Start" meni na traku zadataka, izaberite i držite aplikaciju koju želite da zakačite (ili kliknite desnim tasterom miša na koju želite da zakačite). Zatim izaberite Zakači na početniekran , Zakači natraku zadataka ili > Zakači na traku zadataka.

Da biste brzo pronašli određenu aplikaciju, otkucajte ime aplikacije u polju za pretragu iznad "Start" meni. Ako se preuzeta aplikacija nije ispravno instalirala, neće se pojaviti na listi aplikacija ili kada je tražite. Možete da pokušate da popravite aplikaciju.

Ako i dalje ne vidite aplikaciju koju ste potražili, možda je instalaciju aplikacije blokirala ispravka na čekanju Windows Ažuriranje ili antivirusni softver. Možete privremeno isključiti antivirusni softver dok pokušavate ponovo da instalirate aplikaciju. Ako isključite antivirusni softver, nakon što završite instaliranje, ponovo uključite zaštitu u realnom vremenu.

Isključite antivirusnu zaštitu u programu Windows bezbednost
Proveri da li postoje Windows ispravke

Možete da prilagodite "Start" meni i traku zadataka. Takođe možete da se uverite da ne postoje greške u instalaciji, antivirusni softver ili Windows ispravke na čekanju.

Evo kako da prilagodite ono što vidite na traci "Start" meni i traci zadataka:

  • Da biste videli listu aplikacija, izaberite dugme Start i pomerajte se kroz listu abecednim tasterom. Neke aplikacije se nalazi u fasciklama u okviru liste aplikacija – kao Beležnica, koja se nalazi u Windows Pribor.

  • Da biste odabrali "Start" meni postavke aplikacije prikazujte sve aplikacije ili samo one koje najčešće koriste, izaberite stavku Start > Postavke > Personalizacija > Start i prilagodite sve postavke koje želite da promenite.

  • Da biste prilagodili fascikle koje vidite na "Start" meni, izaberite stavku Start > Postavke > Personalizacija > Start. Zatim  izaberite Odaberite koje se fascikle pojavljuju u "Start" meniju i isključite fascikle Na iliIsključeno.

  • Možete da zakačite omiljene aplikacije "Start" meni na traku zadataka. Izaberite i držite aplikaciju koju želite da zakačite (ili kliknite desnim tasterom miša na koju želite da zakačite). Zatim izaberite stavku Zakači za Startili>Zakači na traku zadataka .

Da biste brzo pronašli određenu aplikaciju, otkucajte ime aplikacije u polje za pretragu na traci zadataka. Ako se preuzeta aplikacija nije ispravno instalirala, neće se pojaviti u "Start" meni ili kada je tražite. Možete da pokušate da popravite aplikaciju.

Ako i dalje ne vidite aplikaciju koju ste potražili, možda je instalaciju aplikacije blokirala ispravka na čekanju Windows antivirusnog softvera. Možete privremeno isključiti antivirusni softver dok pokušavate ponovo da instalirate aplikaciju. Ako isključite antivirusni softver, uverite se da ste ponovo uključili zaštitu u realnom vremenu kada završite instaliranje. 

Isključite antivirusnu zaštitu u programu Windows bezbednost
Proveri da li postoje Windows ispravke

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×