Potvrdite performanse i zdravlje uređaja u sistemu Windows Security

Da bi vaš uređaj bio bezbedan, Windows Security nadgleda uređaj po pitanjima bezbednosti i pruža zdravstveni izveštaj koji se pojavljuje na stranici sa performansama &. Izveštaj o zdravlju vas obaveštava o uobičajenim problemima u četiri ključne oblasti i nudi preporuke za njihovo rešavanje.

Više informacija o Windows bezbednosnoj bezbednosti potražite u članku zaštićeni pomoću usluge Windows Security.

Prikaz zdravstvenog izveštaja za uređaj u sistemu Windows Security

  1. U polju za pretragu na traci zadataka otkucajte Windows bezbednost, a zatim je izaberite iz rezultata.

  2. Izaberite performanse uređaja & zdravlje da biste prikazali izveštaj o zdravstvenom pregledu.

Napomena: Ako je uređaj deo organizacije, administrator vam možda nije dao dozvolu da prikažete performanse uređaja & zdravlju.

Izveštaj o zdravstvenom izveštaju počinje tako što vam pokazuje poslednji put kada je pokrenut skeniranje zdravog uređaja. Vreme prikazano treba da bude u osnovi trenutno vreme, pošto Windows Security pokušava da pokrene ispravnost uređaja kada otvorite stranicu performanse uređaja & bezbednosti.

Posle poslednjeg skeniranja, videćete status ključnih oblasti koje nadgledaju monitori imaju zdravstveni monitor:

  • Kapacitet skladištenja – da li vaš sistem ponestaje prostora na disku?

  • Aplikacije i softver – da li bilo koji od vaših softvera otkazuje ili vam je potrebno ažuriranje?

  • Trajanje baterije – bilo šta što stavlja dodatnu napetost na bateriju računara? Ovo možda nećete videti na računaru na kom je računar uvek priključen.

  • Windows usluga time – usluga podešavanja sistema za ispravno vreme je važna za mnogo sistemskih procesa. Windows usluga time automatski sinhronizuje sistemski sat sa vremenskim uslugama na internetu tako da je vreme sistemskog vremena uvek ispravno. Ako je ova usluga isključena ili ne uspe, performanse uređaja & zdravlje će vas obavestiti da biste mogli da ga popravite.

Šta ako zdravstveni izveštaj kaže da postoje problemi?

Zeleni ček znači da je sve u redu, ali ako vidite žuti znak koji znači da je nešto potrebno za pažnju. Kliknite na stavku da biste videli koje preporuke imate u vezi sa preporukama za vas.

Ako sve drugo propadne, možda će biti korisno da koristite Fresh Start da biste izvršili čistu instalaciju operativnog sistema Windows. Novi početak obično može da čuva podatke, ali je uvek dobra ideja da testirate rezervne kopije podataka. Više informacija o novom početku potražite u članku početak početka računara.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×