Povezivanje sa internetom prilikom podešavanja računara koji radi Windows 11 obezbeđuje vam da dobijete najnovije bezbednosne ispravke. Potrebna vam je internet veza da biste dovršili podešavanje uređaja koji radi pod operativnim Windows 11 Home.

Ako imate problema sa povezivanjem na internet tokom instalacije, imamo neke stvari koje možete pokušati da bismo vam pomogli da se povežete. Razdvojili smo ove savete na nekoliko različitih delova – korake koje možete da isprobate na kućnom Wi-Fi ruteru, na računaru koji postavite ili na drugom uređaju. Ponekad ćete možda morati da isprobate kombinaciju stvari da biste se povezali.

Na kućnom Wi-Fi ruteru

 • Ponovo pokrenite modem i Wi-Fi ruter kod kuće. To pomaže u kreiranju nove veze sa dobavljačem internet usluga (ISP). Kada to uradite, svako ko je povezan sa vašom Wi-Fi će privremeno biti prekinuta veza. Koraci koje treba da načinite da biste ponovo pokrenuli modem i ruter mogu da se razlikuju, ali ovo su opšti koraci. (Napomi: Ako imate kombinovani uređaj kabla/Wi-Fi ruter, treba da pratite samo korake za jedan uređaj.)

  1. Isključite napajanje za ruter napajanja Wi-Fi iz utičnice.

  2. Iz utičnog otključavanja isključite kabl za napajanje za modem.

   Neki modemi imaju rezervnu bateriju. Ako isključite modem i svetla ostaju upaljena, uklonite bateriju iz modema.

  3. Sačekajte najmanje 10 sekundi.

   Ako ste morali da uklonite bateriju iz modema, vratite je nazad.

  4. Ponovo priključite modem na utičnicu. Svetla na modemu će treperiti. Sačekajte da oni prestanu da trepere.

  5. Ponovo priključite ruter na utičnicu.

   Sačekajte nekoliko minuta da se modem i ruter potpuno napajanje. Obično možete da znate kada su spremni tako što ćete pogledati statusna svetla na dva uređaja.

  6. Na računaru pokušajte ponovo da se povežete.

 • Proverite da Wi-Fi je ruter podešen tako da emituje ime mreže (SSID). Proverite ovo ako ne vidite ime Wi-Fi mreže na listi dostupnih mreža na računaru. Da biste saznali kako da se uverite da ruter emituje ime mreže, proverite dokumentaciju za ruter.

Na računaru

 • Proverite da li je uključen fizički prekidač za Wi-Fina laptopu . Obično postoji indikatoarno svetlo kada je ovaj indikator upaljač. Nisu svi uređaji fizički Wi-Fi uređaji.

 • Približite se ruteru Wi-Fi ili pristupoj tački. Ovo vam pomaže da se uverite da se na dohvataku mreže kod kuće ili na poslu i da poboljšate jačinu signala. Pet punih signalnih traka ukazuje na najjažu vezu.

 • Uverite se da imate ispravnu mrežnu Wi-Fi lozinku. Dvaput proverite lozinku Wi-Fi mreže i potvrdite da se pridružujete odgovarajućoj mreži.

 • Pokušajte da se povežete na mrežu na drugačijoj učestalosti band. Mnogi Wi-Fi emituju po dve različite bande učestalosti: 2,4 GHz i 5 GHz. One se mogu pojaviti kao zasebne mreže na listi dostupnih Wi-Fi na računaru. Ako lista dostupnih Wi-Fi uključuje 2,4 GHz mrežu i 5 GHz mreža, pokušajte da se povežete sa drugom mrežom.

 • Povezivanje na drugu Wi-Fi mrežu. Ako postoji drugačija mreža u Wi-Fi pouzdana, pokušajte da se povežete sa tom mrežom.

 • Koristite žičanu Ethernet vezu. Ako računar ima Ethernet port, priključite Ethernet kabl, a zatim priključite drugi kraj na Ethernet port na ruteru. Ako računar nema Ethernet port, ali želite da isprobate ovu opciju, razmislite o tome da dodate USB u Ethernet adapter.

 • Povezivanje na mobilnu mrežu umesto na. Ako računar ima konektor za SIM karticu ili ugrađen eSIM, pokušajte da se povežete sa mobilnom mrežom sa računarom i vidite da li možete da dobijete internet vezu na taj način. Dodatne informacije potražite u članku Postavke mobilne veze u članku Windows.

 • Proverite i ponovo instalirajte upravljačke Wi-Fi adaptera za mrežu (napredne). Ako ne vidite navedene Wi-Fi mreže prilikom podešavanja računara i vidite poruku o grešci, možda ćete morati ponovo da instalirate upravljačke programe Wi-Fi adapteru za mrežni adapter. Evo kako:

  1. Na drugom računaru, preuzmite neophodne Wi-Fi mrežnog adaptera sa veb lokacije proizvođača.

  2. Kopirajte upravljačke programe na USB fleš disk. .inf datoteka mora da bude u korenu fleš diska, a ne u potfasciklama.

  3. Na računaru koji po podešavanje postavljate priključite USB fleš disk na USB port na računaru.

  4. Pritisnite kombinaciju tastera Shift + F10 da biste otvorili prozor komandne linije iz instalacije.

  5. Otkucajte diskpart i pritisnite taster Enter. Ako se to zatraži, izaberite Da da biste to dozvolili.

  6. U novom prozoru "DiskPart" otkucajte jačinu zvuka liste i pritisnite taster Enter.

   E-poruka je slovo USB diska, koje će biti navedeno u koloni u okviru Ltr.

  7. Pritisnite kombinaciju tastera Shift + F10 da biste otvorili prozor komandne linije iz instalacije.

  8. Na komandnoj liniji otkucajte pnputil /add-driver <USBDriveLetter>:\ *.inf, a zatim pritisnite taster Enter. Puna komanda bi trebalo da izgleda ovako: pnputil /add-driver d:\ *.inf

   Zamenite <USBDriveLetter> slovom disk jedinice za USB fleš disk, na primer d:\.

  9. Možda ćete kasnije morati da skenirate uređaje. Da biste to uraditi, na komandnoj liniji otkucajte pnputil /scan-devices, a zatim pritisnite taster Enter.

Na drugom uređaju

 • Pokušajte da se povežete na istu Wi-Fi na drugom uređaju. Ako možete da se povežete, uzrok problema je verovatno zbog uređaja. Ako ne možete da se povežete sa mrežom ni na kom uređaju, možda je problem u Wi-Fi ruteru ili dobavljaču internet usluga.

 • Uključite mobilni hotspot na telefonu. Ako imate mobilni hotspot na mobilnom telefonu u sklopu plana podataka, možete da ga koristite da biste povezali Windows uređaj sa internetom. Na telefonu uključite hotspot, a zatim bi trebalo da vidite hotspot na listi dostupnih Wi-Fi mreža na računaru. Povezivanje je i unesite lozinku ako je potrebno. Kada se povežete, možete da odete na mrežna svojstva i postavite mrežu kao korisnika, kako biste smanjili korišćenje podataka prilikom podešavanja računara.

Srodna tema

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×