Windows 10 vam pruža opciju da personalizujete boju i naglašavanje različitih površina koje vidite kada koristite Windows.

Personalizujte boju dugmeta Start, trake zadataka i centra aktivnosti na radnoj površini tako što Windows na tamnu ili prilagođenu. Tamni režim ima tamniji skup boja i dizajniran je tako da dobro funkcioniše u okruženju niskog linja. Prilagođeni režim vam pruža više opcija negde između svetlih i tamnih. Možete da odaberete boju naglašaja ili ćete Windows je izabrati (boja naglašagla će obezbediti kontrast sa po zidovima i Windows boje). Takođe možete prikazati boju naglašavanje za naslovne trake prozora (horizontalnu traku na vrhu prozora) i ivice. Igrajte se sa bojama i modusima da biste videli koji vam najbolje funkcioniše. 

Postoji i opcija za podešavanje boje boje Windows na opciju Svetlo. Postavka Light režima ima svetliju šemu boja u "Start" meniju, na traci zadataka i centru aktivnosti. Dobro funkcioniše tokom radnog vremena danju. Ako odaberete light režim, moći ćete da prikazujete boju naglašavanja za naslovne traku i ivice prozora. Nećete imati opciju da personalizujete boju "Start" menija, trake zadataka i centra aktivnosti (ta opcija je dostupna samo za tamne i prilagođene režime).

Promena boja u svetlom režimu

 1. Izaberite dugme > Postavke .

 2. Izaberite stavku Personalizacija > Boja.
  Otvori postavku "Boje"

 3. U okviru Odaberite bojuizaberite stavku Svetlo.

 4. Da biste ručno izabrali boju naglašavanje, odaberite jednu u okviru Nedavne boje ili Windowsboje, ili izaberite stavku Prilagođena boja za još detaljnije opcije. Ili potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski odaberite boju naglašavanja iz pozadine da Windows izabrali boju. Boja naglašavanja koju odaberete pomoći će da se isključi i ukomplati svetlosni režim.

Promena boja u tamnom režimu

 1. Izaberite dugme Pokreni > Postavke

 2. Izaberite stavku Personalizacija > Boja. 
  Otvori postavku "Boje"

 3. U okviru Odaberite bojuizaberite Tamno.

 4. Da biste ručno izabrali boju naglašavanje, odaberite jednu u okviru Nedavne boje ili Windowsboje, ili izaberite stavku Prilagođena boja za još detaljnije opcije. Ili potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski odaberite boju naglašavanja iz pozadine da Windows izabrali boju. Boja naglašavanja će pomoći da se tamni režim ukloni i ukraša.

 5. U okviru Prikažiboju naglašavanje na sledećim površinama potvrdite izbor u pocima Start,traka zadataka i centar aktivnosti i Naslovne trake i ivice prozora.

Show accent color check boxes in personalization colors UI

Promena boja u prilagođenom režimu

 1. Izaberite dugme Pokreni > Postavke .

 2. Izaberite stavku Personalizacija>Boja.
  Otvori postavku "Boje"

 3. U okviru Odaberite bojuizaberite stavku Prilagođeno.

 4. U okviru Odaberite podrazumevani Windows režim izaberitetamno.

 5. U okviru Odaberite podrazumevani režim aplikacijeizaberite Svetlo ili Tamno.

 6. Da biste ručno izabrali boju naglašavanje, odaberite jednu u okviru Nedavne boje ili Windowsboje, ili izaberite stavku Prilagođena boja za još detaljnije opcije. Ili potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski odaberite boju naglašavanja iz pozadine da Windows izabrali boju. Boja naglašavanja će pomoći da se prilagođeni režim uvršti i uvršti.

 7. U okviru Prikaži bojunaglašavanje na sledećim površinama potvrdite izbor u pocima Start, traka zadataka i centar aktivnosti i Naslovne trake i ivice prozora.

Show accent color check boxes in personalization colors UI

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×