Pronađite obaveštenja

Windows 10 prebacuje obaveštenja i radnje sa brzim pristupom u centar za obaveštenja na traci zadataka, odakle možete da im smesta pristupite.

Izaberite centar za obaveštenja na traci zadataka da biste ga otvorili. (Takođe, možete brzo da prevučete prstom od desne ivice ekrana ili istovremeno pritisnete taster sa Windows logotipom + A.)

Centar aktivnosti

Lako dostupna obaveštenja

Ako se sa desne strane obaveštenja nalazi strelica, izaberite je kako biste pročitali sadržaj obaveštenja ili da biste preduzeli neku radnju, npr. odgovorili na poruku, bez otvaranja potrebne aplikacije ili drugog pošiljaoca obaveštenja.

Ne želite da primenite nijednu radnju? Obrišite obaveštenje tako što ćete ga izabrati i prevući sa ekrana nadesno ili tako što ćete izabrati dugme obriši .

Obaveštenja u centru aktivnosti

Izuzetno brz pristup

Radnje sa brzim pristupom prebaciće vas direktno u postavke i aplikacije koje verovatno često koristite, kao što su između ostalog Bluetooth i svetlina. Izaberite neku radnju da biste uključili ili isključili postavku, ili otvorite aplikaciju. Da biste prešli na stranicu određene postavke u aplikaciji „Postavke“, pritisnite i držite željenu postavku (ili kliknite na nju desnim tasterom miša), a zatim izaberite stavku Idi u „Postavke“.

Mreža radnji sa brzim pristupom u centru aktivnosti

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×