Opcija "Pomoć za fokus" vam omogućava da izbegnete ometanja obaveštenja kada treba da ostanete fokusirani i podrazumevano je podešena tako da se automatski aktivira u određenim uslovima. Evo kako da uključite ili isključite "Pomoć za koncentraciju":

  1. Izaberite ikonu baterije, mreže ili jačine zvuka da biste otvorili tablu sa brzim postavkama.

  2. Izaberite stavku Pomoć za koncentraciju da biste kruželi po dostupnim postavkama: ili Samo prioritet,Samo alarmiili Isključeno.

  3. Postavke pomoći za fokusiranje mogu da se urede i tako što će izabrati Start >Postavke > Pomoć za sistem > Pokreni fokus ili otkucajte "Pomoć za fokusiranje" u polje za pretragu na traci zadataka, a zatim na listi rezultata izaberite stavku Postavke pomoći "Fokus".

Pomoć za fokusiranje (naziva se i period bez obaveštenja u ranijim verzijama programa Windows 10) vam omogućava da izbegnete ometanje obaveštenja kada treba da ostanete fokusirani i podrazumevano je podešena tako da se automatski aktivira pod određenim uslovima. Evo kako da uključite ili isključite "Pomoć za koncentraciju":

  1. Izaberite ikonu  centra aktivnosti na traci zadataka.

  2. Izaberite stavku Pomoć za koncentraciju da biste kruželi po dostupnim postavkama: ili Samo prioritet,Samo alarmiili Isključeno. (Ako ne vidite pločciju "Pomoć za fokus", možda prvo treba da izaberete stavku Razvij.)alternativni tekst

  3. Postavke pomoći za fokusiranje mogu da se urede i tako što će izabrati Start > Postavke > Pomoć za sistem> Pokreni fokus ili otkucajte "Pomoć za fokusiranje" u polje za pretragu na traci zadataka, a zatim na listi rezultata izaberite stavku Postavke pomoći "Fokus".  

Otvori postavke "Pomoć za koncentraciju"

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×