Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako treba da prilagodite postavke za aplikacije za mobilne uređaje u operativnom sistemu Windows, moraćete da otvorite aplikaciju Windows podsistem za Android ™️ Postavke. Da biste to uradili, izaberite stavku> Sve aplikacije > Windows podsistem za Android ™️

Prikazuje glavnu stranicu za Windows podsistem za Android (TM).

Android je žig usluge Google LLC.

System tab

Možete da kontrolišete opšte postavke podsisteta, kao što je pristup datotekama mobilnih aplikacija, blokiranje zlonamernih datoteka aplikacija i isključivanje podsistema sa kartice Sistem.

Datoteke iz aplikacija za mobilne uređaje mogu da se otvore i prenesu u Windows. Ako je potrebno, evo kako da prikažete datoteke: 

  1. Izaberite stavku Datoteke u aplikaciji postavki.

  2. Datoteke aplikacija za mobilne uređaje pojaviće se u prozoru sa postavkama u okviru podsistem za Android™, tako da možete da pregledate slike, video zapise, zvuk, dokumente i preuzimanja koja su sačuvana u podsistemu.

  3. Da biste sačuvali datoteku na računaru, kliknite desnim tasterom miša na datoteku koju želite da sačuvate, a zatim izaberite stavku Otvori pomoću> Podrazumevano korišćenje operativnog sistema Windows. Izabrana datoteka će se otvoriti u podrazumevanoj Windows aplikaciji za tip datoteke i datoteka će biti kopirana u fasciklu Preuzimanja u operativnom sistemu Windows.

Snimak ekrana prozora datoteka u aplikaciji Windows podsistem za Android postavki.

Ako unos dodirom ne funkcioniše, proverite da li je isključen čitač ekrana Podsistem. Više informacija potražite u članku Pristupačnost za aplikacije za mobilne uređaje u operativnom sistemu Windows.  

Ako se čitač ekrana Podsistem ne uključi ili isključi kada pritisnete taster sa Windows logotipom + Ctrl + T na tastaturi, uključite i isključite ovu postavku.  

Podsistem će blokirati instalaciju zlonamernih aplikacija koje identifikuje bilo koji (podrazumevani) instaliran antivirusni softver na uređaju.

Kartica "Aplikacije"

Kartica Aplikacije prikazuje sve instalirane Android aplikacije na uređajima. Ovde možete da pokrenete, zaustavite ili izmenite postavke aplikacije za aplikacije.

Kartica "Više opcija za postavke"

Napredne postavke vam pomažu da precizno podesite podsistem i omogućite razvojni režim.

Ako ste projektant i treba da testirate ili otklonite greške aplikacije za mobilne uređaje, uverite se da je režim za projektante uključen. Da biste kontrolisali određene Android postavke za projektante, izaberite stavku Upravljanje postavkama za projektante. Uređaji na istoj privatnoj mreži moći će da pristupe podsistemu pomoću uključenog razvojnog režima. Dodatne informacije potražite u članku Microsoft Docs.

Ova postavka vam omogućava da odaberete da li želite Windows podsistem za Android ™ otvorite u pozadini i da uvek budete spremni da otvorite aplikacije za mobilne uređaje ili da sačuvate memoriju na uređaju. Takođe možete navesti količinu memorije koju želite da podsistem koristi u okviru Dodela memorije. Postoje tri postavke memorije/performansi podsistema:

Po potrebi

  • Ako nema otvorenih drugih aplikacija za mobilne uređaje, pokretanje prve aplikacije za mobilne uređaje može potrajati malo duže.

  • Sistemski resursi se koriste samo kada su aplikacije za mobilne uređaje u upotrebi.

Delimično pokrenuto

  • Podsistem će imati minimalne resurse, ali se aplikacije pokreću brže nego kada ste u režimu po potrebi.

Neprekidno

  • Aplikacije za mobilne uređaje se najbrže otvaraju.

  • Sistemski resursi koji se koriste za aplikacije za mobilne uređaje uvek su u upotrebi, čak i ako nije otvorena nijedna aplikacija za mobilne uređaje.

Ako računar ima više grafičkih jedinica za obradu (GPU), možete da izaberete koji GPU aplikacije za mobilne uređaje ćete koristiti u okviru određenog GPU-a.

Visoke performanse

Mobilne aplikacije će koristiti GPU (ako je dostupno više korisnika) koji uvećava performanse grafike.

Ušteda energije

Mobilne aplikacije će koristiti GPU (ako je dostupno više korisnika) koji uvećava uštedu energije.

Omogućava vam da isprobate predstojeće i nove funkcije podsistema.

Napredno umrežavanje

Ova postavka omogućava Android aplikacijama da se povežu sa drugim uređajima na istoj mreži kao vaš Windows računar. Kada je ova postavka uključena, možete da reprodukujete sadržaj bežično. Na primer, možete da reprodukujete muziku na zvučniku koji je povezan sa istom mrežom ili da podesite hardver (kao što je bezbednosna kamera) pomoću kompatibilne Android aplikacije. 

Ako imate problema sa mrežom u aplikacijama za mobilne uređaje, isključivanje ovoga može da pomogne. Kada je napredno umrežavanje isključeno, to može da spreči mobilne aplikacije da pristupe drugim uređajima na vašoj mreži. Promene će funkcionisati kada ponovo pokrenete podsistem.

Deljenje korisničkih fascikli

Windows fascikle, kao što su Dokumenti i slike, biće deljene i dostupne sa podsistemom. Samo datoteke iz Windows fascikle korisničkih profila dostupne su podsistemu. Windows sistemske fascikle, programski datoteke, fascikle drugih korisnika, spoljne disk jedinice itd. nisu podržani.

Srodne

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×