Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Aktivacija vam pomaže da potvrdite da je vaša kopija operativnog sistema Windows originalna i da se ne koristi na više uređaja nego što to dozvoljavaju uslovi licenciranja za Microsoft softver. Kada dobijete poruku u kojoj piše Da Windows nije moguće aktivirati, postoji nekoliko mogućih razloga zašto.

Izaberite neku od sledećih tema da biste videli tipične razloge za poteškoće pri aktivaciji, zajedno sa mogućim načinima za ponoću.

Aktivacija operativnog sistema Windows zahteva windows šifru proizvoda od 25 znakova ili Windows digitalnu licencu.

Saznajte koji metod aktivacije vaš uređaj koristi i gde ga možete pronaći

Ako je računar popravljan ili ponovo izpravljen, moguće je da je instalirana druga verzija operativnog sistema Windows. Odnosno, ako je za računar korišćena drugačija šifra proizvoda tokom popravke, ta šifra je možda korišćena na više računara nego što to dozvoljavaju uslovi licenciranja za Microsoft softver.

Ako je Windows aktiviran pre popravke ili ponovnog pravljenja računara, ponovo instalirajte originalnu verziju operativnog sistema Windows i ponovo unesite šifru proizvoda uključenu uz računar ili originalnu kopiju operativnog sistema Windows.

Ako imate jednu kopiju operativnog sistema Windows i instalirali ste je na više računara, aktivacija možda neće funkcionisati. Šifra proizvoda je već korišćena na više računara nego što to dozvoljavaju uslovi licenciranja za Microsoft softver.

Da biste aktivirali nove dodatne računare, morate da kupite novu šifru proizvoda ili kopiju operativnog sistema Windows za svaki.

Aktivacija funkcioniše sa originalnim kopijama operativnog sistema Windows. Falsifikovana kopija je kopija koju nije objavila korporacija Microsoft i koju je licencdela korporacija Microsoft. 

Veb lokacija Microsoft uputstva može da vam pomogne da utvrdite da li je vaša kopija operativnog sistema Windows originalna ili falsifikovana. Ako je falsifikat, morate da kupite novu kopiju operativnog sistema Windows.

Ako ste kupili računar sa operativnim sistemom Windows koji je već instaliran, moguće je da je prodavac koristio šifru proizvoda na više računara nego što to dozvoljavaju uslovi licenciranja za Microsoft softver.

Pitajte prodavca originalni Windows DVD i šifru proizvoda. Ako DVD i šifra proizvoda nisu dostupni ili ako ste pokušali, a i dalje ne možete da aktivirate računar, morate da kupite novu šifru proizvoda ili drugu kopiju operativnog sistema Windows.

Ako ste napravili značajne promene hardvera na računaru, kao što je zamena čvrstog diska ili maternje table, Windows možda više nije aktiviran. Na Windows 10 i 11, možete da dodate Microsoft nalog da biste mogli ponovo da aktivirate Windows nakon promene hardvera

Srodne teme

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×