Sadržaj
×

Aktivacija vam pomaže da potvrdite da Windows originalna i da se ne koristi na više uređaja nego što je to dozvoljeno na osnovu uslova licenciranja za Microsoft softver. Kada dobijete poruku koja kaže Windows nije moguće aktivirati, postoji nekoliko mogućih razloga za to.

Izaberite neku od sledećih tema da biste videli neke tipične razloge za poteškoće pri aktivaciji, kao i moguće načine za nastavak.

Windows aktivaciju zahteva šifru proizvoda od 25 Windows ili Windows digitalnu licencu.

Saznajte koji metod aktivacije vaš uređaj koristi i gde da ga pronađe

Ako je računar popravljen ili ponovo izgradljen, moguće je da je instalirana drugačija Windows verzija računara. Ili, ako je za računar korišćena druga šifra proizvoda tokom popravke, ta šifra se može koristiti na više računara nego što je to dozvoljeno u Uslovima licenciranja za Microsoft softver.

Ako Windows aktiviran pre popravke ili obnove računara, ponovo instalirajte originalnu verziju programa Windows i ponovo unesite šifru proizvoda koja je uključena uz računar ili originalnu kopiju Windows.

Ako imate jednu kopiju sistema Windows ste je instalirali na više računara, aktivacija možda neće raditi. Šifra proizvoda se već koristi na više računara nego što to dozvoljavaju Uslovi licenciranja za Microsoft softver.

Da biste aktivirali nove dodatne računare, morate da kupite novu šifru proizvoda ili kopiju Windows za svaki.

Aktivacija funkcioniše sa originalnim kopijama Windows. Falsifikovani tekst je kopija koju korporacija Microsoft nije objavila i koju je licencila korporacija Microsoft. 

Veb lokacija Microsoft kako da odredite može da vam pomogne da utvrdite da li je Windows originalna ili falsifikovana. Ako je lažna, morate da kupite novu kopiju Windows.

Ako ste kupili računar na Windows, moguće je da je prodavac koristio šifru proizvoda na više računara nego što je to dozvoljeno u uslovima licenciranja za Microsoft softver.

Tražite od prodavca originalni DVD Windows i šifru proizvoda. Ako DVD i šifra proizvoda nisu dostupni ili ako ste ih isprobali, a i dalje ne možete da aktivirate računar, morate da kupite novu šifru proizvoda ili drugu kopiju Windows.

Ako ste napravili značajne promene hardvera na računaru, kao što je zamena čvrstog diska ili majka table, Windows možda više neće biti aktivirana. Na Windows 10 i 11, možete da dodate Microsoft nalog da biste ga ponovo Windows nakon promene hardvera

Srodne teme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×