Zašto ne mogu da aktiviram Windows?

Aktivacija vam pomaže da potvrdite da je vaša kopija operativnog sistema Windows originalna i da se ne koristi na više uređaja nego što to dozvoljavaju Uslovi licenciranja za Microsoft softver. Kada dobijete poruku koja kaže da Nije moguće aktivirati Windows, postoji nekoliko mogućih razloga za to.

Izaberite neku od sledećih tema da biste videli neke tipične razloge za poteškoće pri aktivaciji, kao i moguće načine za nastavak.

Aktivacija operativnog sistema Windows 10 zahteva šifru proizvoda od 25 znakova ili Windows digitalnu licencu.

Saznajte koji metod aktivacije vaš uređaj koristi i gde da ga pronađe. 

Ako je računar popravljen ili ponovo izgradljen, moguće je da je instalirana druga verzija operativnog sistema Windows. Ili, ako je za računar korišćena druga šifra proizvoda tokom popravke, ta šifra se može koristiti na više računara nego što je to dozvoljeno u Uslovima licenciranja za Microsoft softver.

Ako je Windows aktiviran pre popravke ili obnove računara, ponovo instalirajte originalnu verziju operativnog sistema Windows i ponovo unesite šifru proizvoda koja je uključena uz računar ili originalnu kopiju operativnog sistema Windows.

Ako imate jednu kopiju operativnog sistema Windows i instalirali ste je na više računara, aktivacija možda neće raditi. Šifra proizvoda se već koristi na više računara nego što to dozvoljavaju Uslovi licenciranja za Microsoft softver.

Da biste aktivirali nove dodatne računare, morate kupiti novu šifru proizvoda ili kopiju operativnog sistema Windows za svaki.

Aktivacija funkcioniše sa originalnim kopijama operativnog sistema Windows. Falsifikovani tekst je kopija koju korporacija Microsoft nije objavila i koju je licencila korporacija Microsoft. 

Veb lokacija Microsoft how to Tell može da vam pomogne da utvrdite da li je vaša kopija operativnog sistema Windows originalna ili falsifikovana. Ako je to lažna kopija, morate da kupite novu kopiju operativnog sistema Windows.

Ako ste kupili računar sa već instaliranim operativnim sistemom Windows, moguće je da je prodavac koristio šifru proizvoda na više računara nego što je to dozvoljeno u uslovima licenciranja za Microsoft softver.

Tražite od prodavca originalni Windows DVD i šifru proizvoda. Ako DVD i šifra proizvoda nisu dostupni ili ako ste ih isprobali, a i dalje ne možete da aktivirate računar, morate da kupite novu šifru proizvoda ili drugu kopiju operativnog sistema Windows.

Ako ste napravili značajne promene hardvera na računaru, kao što je zamena čvrstog diska ili majka table, Windows možda više nije aktiviran. Za Windows 10 (verziju 1607 ili noviju verziju), možete da dodate Microsoft nalog da biste mogli ponovo da aktivirate Windows 10nakon promene hardvera. 

Srodne teme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×