Koristite mogućnost kačenja da biste rasporedili sve otvorene prozore pomoću miša, tastature ili funkcije „Pomoć za kačenje“.

Kačenje pomoću miša

Izaberite naslovnu traku prozora koji želite da zakačite i prevucite ga do ivice ekrana. Videćete obris prozora na mestu gde će se prikačiti kada ga otpustite. Prevucite ga na levu ili desnu stranu ekrana u zavisnosti od toga gde želite da ga zakačite.

Kačenje pomoću tastature

Izaberite prozor koji želite da zakačite i pritisnite taster sa Windows logotipom  + strelica nalevo ili pritisnite taster sa Windows logotipom  + strelica nadesno da biste zakačili prozor na onu stranu ekrana gde želite da bude. Takođe možete da ga premestite u ugao nakon što ga zakačite. Kada izaberete prozor, pritisnite taster sa Windows logotipom  + strelica nagore ili taster sa Windows logotipom  + strelica nadole da biste ga stavili u željeni ugao. Kada premestite prozor u ugao, on je prikazan u svojoj najmanjoj veličini, što je četvrtina ekrana. Potom možete da pritisnete taster sa Windows logotipom  + tastere sa strelicama da biste ga premestili bilo gde.

Kačenje pomoću funkcije „Pomoć za kačenje“

Funkcija „Pomoć za kačenje“ se pojavljuje kada prikačite prozor, a imate još dosta raspoloživog prostora na ekranu. Preostali otvoreni prozori će se prikazati kao sličice u tom prostoru.

Da biste koristili „Pomoć za kačenje“, kliknite na sličicu prozora koji želite da otvorite u praznom prostoru na ekranu. Ako su prikazana dva prozora jedan pored drugog, možete istovremeno da im promenite veličinu tako što ćete izabrati i prevući razdelnu liniju. Podesite željenu veličinu prozora sa jedne strane, a zatim otpustite taster miša. Drugi prozor će prilagoditi svoju veličinu u skladu sa prvim prozorom, pa više nećete imati prazan prostor na ekranu.

alternate text

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×