Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

HDR (visoki dinamički opseg) poboljšava kvalitet slike u video zapisima koje gledate na mreži. HDR video prikazuje veći opseg boja, pa su tamni delovi scene veoma tamni, a svetli delovi scene su dobri i svetli. To podrazumeva detaljnije slike, bolje boje i istaknute stavke i ukupno bolje iskustvo prilikom gledanja filmova i emisija na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 10. 

Razlika između tradicionalnog SDR (standardnog dinamičkog opsega) sadržaja i HDR sadržaja je značajna. Tradicionalni SDR prikazi mogu da reprodukovaju samo mali deo boja koje ljudski oko može da vidi. HDR drastično povećava opseg boja jer koristi gamut širih boja, što rezultuje živopisnijim bojama u poređenju sa tradicionalnim SDR sadržajem. Boja u HDR video zapisu je preciznija jer prikazuje više nijansi boje koje se ne mogu prikazati na tradicionalnim SDR prikazima.

Kako da znam da li vaš ekran podržava HDR

 1. Kliknite na taster Start,  a zatim   izaberite stavku Postavke> System > Display > Postavke Windows HD boja. 

 2. U okviru Izborprikaza izaberite prikaz koji želite da proverite.

 3. U okviru Mogućnosti prikaza potvrditeda je natpis Da pored stavke Koristi HDR.

 4. Ako se to uradi, uključite Use HDR.

Više informacija o postavkama HDR-a potražite u članku Postavke HDR-a i WCG boja u operativnom sistemu Windows 10 na lokaciji Microsoft podrške.

Pronalaženje HDR video zapisa i igara

HDR video

Razni veb sajtovi i usluge za protok na mreži nude HDR video zapis. Evo samo nekoliko. Usluge i sadržaj koji je ponuđen razlikuju se u zavisnosti od usluge i zemlje/regiona.

YouTube

Na sajtu YouTube danas je dostupno mnogo besplatnog sadržaja za HDR. Neke dobre primere možete da pronađete ako otvorite Microsoft Edge na Windows 10 računaru, odete na YouTube, a zatim potražite termin "HDR". You can find curated HDR videos from various YouTube users and companies on "The 4K HDR Channel".

Da biste potvrdili da je video koji gledate HDR video zapis, pogledajte oznaku HDR u donjem desnom uglu video plejera.

Savet: Da biste imali najbolji utisak pri radu, reprodukujte HDR video zapis celog ekrana.

Dobavljači striminga na mreži, kao što su Netflix, HBO Max i mnogi drugi

Mnoge video usluge striminga sada imaju HDR emisije i filmove. Neki čak imaju i ceo HDR ili 4K kanal. Mnogo puta, HDR i 4K (koje definišu rezoluciju ili jasnoću slike) zajedno. Da biste pronašli naslove HDR filma, potražite "HDR" ili potražite oznaku HDR ili Dolby Vision pored naslova filma ili serije.

Neki dobavljači striminga, kao što je Netflix, mogu zahtevati premium pretplatu da bi gledali 4K i HDR video zapise. Da biste gledali filmove hDR-a na Windows 10 uređaju, preuzmite aplikaciju video usluge iz prodavnice Microsoft Store ili posetite njihovu veb lokaciju u programu Microsoft Edge.

HDR igre

Možete da pronađete mnoge igre koje mogu da se osnaže za HDR za Windows 10 (nekoliko od njih je uključeno uz Xbox Game Pass za računar). Evo nekih primera igara za računar* koji podržavaju HDR na Windows računaru: 

 • Down 3

 • Forza Horizon 4

 • Forza Motorsport 7

 • Zupčanici 5

 • Zupčanici

 • Microsoft Flight Simulator 2020

 • Ori i Will of the Wisps

 • More tinejdova

* Dostupnost može da se razlikuje na osnovu lokacije

Uživajte u HDR-u odmah

Evo brze liste za proveru koja će vam pomoći da se uverite da imate ono što vam je potrebno za korišćenje HDR-a na Windows 10 uređaju:

Ako imate problema sa HDR-om na računaru, pogledajte postavke HDR i WCG boja u operativnom sistemu Windows 10 na lokaciji Microsoft podrške. Pomaže vam da prođete kroz rešavanje problema i rešavanje nekih od najčešćih problema sa HDR-om. Ako to ne pomogne u rešavanju problema sa HDR-om, pošaljite nam povratne informacije u čvore za povratne informacije. Uvek tražimo načine za poboljšanje iskustva HDR-a u operativnom sistemu Windows 10, tako da cenimo vaše povratne informacije i komentare.

Otvori prozor "Čvorište za

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×