Önemli
Bu makale yalnızca kişisel kullanım için Microsoft Teams'e yöneliktir. Teams'i iş veya okul hesabınızla kullanıyorsanız bkz. Teams'de sohbet yazışması silme.
İster bir grupta, ister bir toplantıda veya başka bir kişiyle sohbet ediyor olun, Microsoft Teams'de kişisel kullanım için bir sohbeti silmek kolaydır.
Chat sekmesinden silmek istediğiniz sohbeti bulun.
Not
Bire bir, grup ve toplantı sohbetlerini silebilirsiniz.
Sohbete dokunup bekleyin.
Sil
dokunun ve ardından Sil'e dokunarak silmek istediğinizi onaylayın. Bunun üzerine toplantı veya sohbetten ayrılırsınız.Not
Toplantıyı düzenleyen sizseniz ve sohbeti silerseniz, katılımcılar sohbeti kullanabilir ancak toplantı çağrısına katılamayabilir. Kişisel kullanım için Microsoft Teams'de bir toplantıya katılma hakkında daha fazla bilgi edinin.
Grup veya toplantı sohbetini sildiğinizde
- Sohbet, sohbet listenizden kaldırılacak. Ancak, diğer grup veya toplantı katılımcıları için sohbet kalır.
- Diğer katılımcılar toplantıdan veya grup sohbetinden ayrıldığınızı görür ancak sildiğinizi bilmezler.
- Silinen sohbetler tüm cihazlarınızdan kaldırılır ve aranamaz.
- Kişisel kullanım için Microsoft Teams oturumunuzu kapatır ve ardından yeniden oturum açarsanız, daha önce silinmiş olan tüm grup ve toplantı sohbetleri silinmiş olarak kalır.
- Kişisel kullanım bilgileri veya verileri için dışarı aktarılan Microsoft Teams, daha önce silinmiş sohbetleri içermez. Microsoft Teams'inizi kişisel kullanım için dışarı aktarmayı veya silmeyi öğrenin.
- İzin ayarları Bu bağlantıya sahip herkes olarak ayarlandıysa, bir sohbette paylaşılan tüm ekli dosyalar, iletiler ve bağlantılar, sohbetteki diğer katılımcılar tarafından erişilebilir durumda kalır. Dosyanın izinlerini değiştirerek daha önce paylaşılan dosyalara erişimi kaldırabilirsiniz. OneDrive dosyalarına izinleri değiştirme hakkında daha fazla bilgi edinin.
- Takvim öğeleri gibi paylaşılan içerik diğer tüm katılımcılar için silinemeyebilir. Bunları silmek istiyorsanız, bunu sohbetteyken el ile yapmanız gerekir.
- Birisi sizi daha önce sildiğiniz devam eden bir grup veya toplantı sohbetine yeniden eklerse, tüm sohbet geçmişini yeniden görürsünüz.
Bire bir sohbeti sildiğinizde
- Sohbet, sohbet listenizden kaldırılacak. Ancak sohbet diğer kişi için kalır.
- Bire bir sohbeti silerseniz, diğer kişi bunu sildiğinizi bilemez.
- Silinen sohbetler tüm cihazlarınızdan kaldırılır ve aranamaz.
- Kişisel kullanım için Microsoft Teams'de oturumu kapatır ve sonra yeniden oturum açarsanız, daha önce silinen tüm bire bir sohbetler silinmiş olarak kalır.
- Kişisel kullanım bilgileri veya verileri için dışarı aktarılan Microsoft Teams, daha önce silinmiş sohbetleri içermez. Microsoft Teams'inizi kişisel kullanım için dışarı aktarmayı veya silmeyi öğrenin.
- Bir sohbette paylaşılan ekli dosyalar, iletiler ve bağlantılar, sohbetteki diğer kişi tarafından erişilebilir durumda kalır. Dosyanın izinlerini değiştirerek daha önce paylaşılan dosyalara erişimi kaldırabilirsiniz. OneDrive dosyalarına izinleri değiştirme hakkında daha fazla bilgi edinin.
- Takvim öğeleri de dahil olmak üzere paylaşılan içerik silinemeyebilir. Bu öğelerden herhangi birini silmek için bunu el ile yapmanız gerekir.
- Sohbet ettiğiniz kişiyi aramaya devam edebilirsiniz. Bu kişiyle yeniden bir sohbet başlatırsanız, diğer kişi kendisiyle yaptığınız önceki konuşmaların tam geçmişini görürken yeni bir sohbet görürsünüz (konuşma geçmişi olmadan).
Bize ulaşın
Daha fazla yardım için Microsoft Teams Topluluğu'ndadesteğe başvurun veya soru sorun.